Xperia XZ2 Premium: Επίσημο με διπλή κάμερα, οθόνη 4K HDR, Snapdragon 845 και 6GB RAM

Η Sony ανακοίνωσε το Xperia XZ2 Premium, την πολυτελή έκδοση της σειράς XZ2, κάνοντάς το την πρώτη συσκευή της εταιρείας που διαθέτει διπλή κάμερα ενώ ταυτόχρονα είναι εφοδιασμένο με ακόμα πιο βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά από τα Xperia XZ2 και XZ2 Compact.

Το Xperia XZ2 Premium είναι η τρίτη συσκευή της πολυτελούς σειράς της Sony, η οποία δίνει το κάτι παραπάνω σε τεχνικά χαρακτηριστικά σε σύγκριση με τις ναυαρχίδες της. Έτσι και με το XZ2 Premium, όπου θα βρούμε τον οκταπύρηνο Snapdragon 845 SoC, μνήμη RAM στα 6GB και 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης.

Η μεγάλη διαφορά με την υπόλοιπη XZ2 σειρά είναι η οθόνη 4K HDR TRILUMINOS display που διαθέτει η συσκευή στις 5.8 ίντσες, με την ανάλυση να βρίσκεται στα 2160×3840 pixel σε αναλογία οθόνης 16:9, ενώ το γυαλί είναι τύπου 2.5D Gorilla Glass 5. Ο ψηφιακός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται στην πίσω πλευρά της συσκευής η οποία είναι και κατασκευασμένη από γυαλί για να μπορεί να φορτίζεται και ασύρματα.

Όπως αναφέραμε, το Xperia XZ2 είναι η πρώτη συσκευή της Sony με κύρια διπλή κάμερα, μιας και διαθέτει αισθητήρα Exmor RS στα 19MP με το κλείστρο f/1.8 και pixel μεγέθους 1.22μm, ενώ ο δεύτερος είναι στα 12MP μονόχρωμος με κλείστρο f/1.6 και pixel μεγέθους 1.55μm. Αναφορικά με την ποιότητα καταγραφής video και φωτογραφιών, η κάμερα διαθέτει το μεγαλύτερο ISO 12800 για καταγραφή video και ISO 51200 για τη λήψη φωτογραφιών υψηλής ποιότητας σε συνθήκες εξαιρετικά χαμηλού φωτισμού μιας και ο συνδυασμός των αισθητήρων μπορεί να απορροφήσει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα φωτός, ικανότητα την οποία διαθέτει και η εμπρόσθια κάμερα, όπου έχουμε αισθητήρα Exmor RS στα 13MP.

Η premium πρόταση της Sony υποστηρίζει Quick Charge 3.0 για τη μπαταρία που είναι αρκετά μεγάλη στα 3.540mAh αλλά πρέπει να δούμε στην πράξη την αντοχή της μιας και με τον τύπο οθόνης που διαθέτει αλλά και το υπόλοιπο high-end hardware, είναι σίγουρο πως θα απαιτούνται μεγάλα ποσά ενέργειας για να καλυφθούν οι ανάγκες της συσκευής.

Το λειτουργικό σύστημα του XZ2 Premium είναι το Android 8.0 Oreo ενώ αρνητική εντύπωση προκαλεί η απουσία υποδοχής ακουστικών 3.5mm. Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι ενώ δε γνωρίζουμε ακόμα κάτι σχετικά με την τιμή της.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Απριλίου 2018 19:19

Σχόλια

  • Ανεβάσατε άρθρο για το ολόφρεσκο κινητό της Sony και δεν αναφέρατε καν το 12800 ISO για βίντεο ή το 51200 φωτογραφίες. Ας ήταν άλλης εταιρείας, και τα θαυμαστικά θα πήγαιναν σύννεφο...
    Συχωρέστε με για την αγένεια μου.

  • @Κώστας Ζ.

    Σε ευχαριστούμε πολύ για την παρατήρηση μιας και εκ παραδρομής δεν αναφέρθηκαν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, χωρίς να υπάρχει ο οποιοσδήποτε δόλος για παραπληροφόρηση σχετικά με τη συγκεκριμένη συσκευή.

  • το καλυτερο του 18!!!! βεβαια η τιμη του θα ειναι υπερβολικα υψηλη..αν απο οτι λενε τουλαχιστον το xz2 με την μια καμερα κανει παπαδες τοτε αυτο με τις 2 τι;!

  • @ιακωβος μπελωνιας
    Φυσικά και εσείς οι αρθρογράφοι δεν το κάνατε σκόπιμα. Απλά έχουμε να ντιλάρουμε και με τα Sony fun boys, και να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα.
    Δεν παίρνει ο αρθρογράφος λεφτά ρεεε. Ξύπνα ζώον Κώστας Ζ. Αμέσως να σχολιάσεις αρνητικά.

  • Τούμπανο! Εκεί ομως που γράφει sony δεν μπορούσε να έχει τα πλήκτρα που θα βόλευε πολύ περισσότερο;

  • @Legend, αν δεν είχα σχολιάσει, με όση αγένεια και αν το έκανα(αυτό είναι ένα άλλο θέμα), ακόμη ελλιπές θα ήταν το άρθρο.Όσοι το διαβάζουν από εδώ και στο εξής, θα διαβάζουν αυτό που πρέπει να διαβάσουν. Κάποιος άλλος χρειάζεται να ξυπνήσει μάλλον.

  • Επιτέλους η Sony έβγαλε το πραγματικό flagship που ολοι περιμέναμε αλλα μου κανει εντύπωση που δεν υπήρχε καμία φήμη μέχρι τώρα και εμφανίστηκε απο το πουθενά.
    Πολυ χαίρομαι που εχει αναλογία 16:9, οθόνη IPS με μεγαλύτερη φωτεινότητα, και καινούρια κάμερα με 2 φακούς και ανανεωμένο hardware. Το κινητό της χρονιάς σίγουρα!

  • @ Κώστας Ζ.
    Μπορείς να τοποθετηθείς ευγενικά. Ο άνθρωπος δεν το έκανε από δόλο. Διαχειρίζεται πολλές πληροφορίες στα άρθρα και μπορεί να έγινε μια παράλειψη. Ενδέχεται ακόμα να φτιάχνει τα άρθρα στο διάλειμμα απ την κανονική του δουλειά. Σκοπός όλων εμάς των μελών, είναι να βοηθήσουμε όσο και να αναδείξουμε το site.
    Μπορείς να αποτελέσεις μια ακρογωνιαία λίθο αρωγής προς το site. Εμείς επιλέγουμε πως θα συμπεριφερθουμε.

  • Έχω κράξει την Σόνυ. Πολύ. Εχω κατηγορηθεί για φανμπου. Όταν βγήκε το XZ2 ειπα ότι δεν ξέρω αν θα το έπαιρνα αλλά μου αρέσει. Αυτό που βλέπω τώρα μου αρέσει ακόμα περισσότερο.επιτελους φρέσκος σχεδιασμός ή έστω διαφορετικούς και κορυφαία specs . Δεν μου αρέσουν τα bezel του αλλά δείχνει όσο premium χρειαζεται για να τα ξεχάσω. Μπράβο Σόνυ , θα προτιμούσα 18:9

  • @legend σιγά μην τους κάνουμε και διαφήμιση το site. Στην Τελική όποιος δεν είναι καλός στην δουλειά του να την παρατήσει να την κάνει κάποιος καλύτερος. Σε κανέναν δεν αξίζει δικαιολογία ότι έκανε ένα λάθος και δεν το διόρθωσε. Γιατι αν ήταν σωστός επαγγελματίας θα ξανά διάβαζε την πηγή απ όπου πήρε πληροφορίες και θα έφτιαχνε το άρθρο και όχι το γράφω μπαμ μπαμ χωρις να το διαβάσω και το δίνω στο κόσμο.

  • @ Legend, δίκιο έχεις. Ήξερα πως είναι λάθος αυτό που είχα γράψει , γι'αυτό και ζήτησα να με συγχωρέσει ο Ιάκωβος. Επιμένω, πως εν τέλει θετικά λειτούργησε για το site το σχόλιο.

  • Όταν εχεις διαβάσει το άρθρο και δεν έμαθες ποτε πόσες ίντσες ειναι η οθόνη. Έλεος.

  • Μπραβο στην Sony αν και το περιμεναμε το καλοκαιρι το Premium αλλα καλυτερα που βγηκε τωρα,γιατι οι αλλες εταιριες π.χ η huawei εχει βγαλει πολυ καλα κινητα οποτε το ΧΖ2 Premium θα τα ανταγωνιστει μια χαρα..
    Επιτελους εβαλε f/1.8 και στο αλλο f/1.6, διπλη καμερα που επρεπε να βαλει και στο απλο ΧΖ2,13mp μπροστινη και οχι 5,τα μονα μειον πολυ βαρη και ακομα πιο χοντρο απο το ΧΖ2 αλλα οποιος δεν τα εχει κρατησει καλυτερα να μην μιλαει..
    Και πιστευω να μπει γρηγορα στην αγορα και οχι σε 1-2 μηνες γιατι στις υπολοιπες εταιριες ειδη κατεβαινουν οι τιμες οποτε το Sony θα ειναι πιο ακριβο!

  • Εγώ πάλι πιστεύω πως θα είναι ενα ακοόμη κλασσικό sony feature phone και όχι κάτι που θα βγάζει πραγματικά καλές φωτογραφίες... Μέχρι στιγμής όλα τα κινητά της σόνυ είναι απλά για να διαφημίζουν τα νούμερα και τις τεχνολογίες και όχι σοβαρές υλοποιήσεις που ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα. Αν ήθελαν να βγάλουν κινητό να χτυπήσουν τον ανταγωνισμό θα μπορούσαν πχ να εφαρμόσουν τη b.o.s.s. σταθεροποήση που έχουν στις action cam τους και να τραβάς νυχτερινές φωτογραφίες με πολυ χαμηλότερα iso και ταχύτητες..όχι στα 50k iso με άπειρο θόρυβο..

  • και μονο που ειναι 16:9 ειναι η απόλυτη κίνηση ρουα ματ!

    προκειται για το διάδοχο του z3. τη τελευταία πραγματικά αξια ναυαρχίδα της sony.

    αν το φέρουν δικαρτο οπως το xz2, θα ριξει πολύ ξυλο σε s9 και huawei! αλλιως θα παραμένει στη σκια αυτων με το μείον της μονής καρτας

  • @Νίκος. Ναι έχεις μεγάλο δίκιο, όπως και το
    NOTE 6 ένα πράμα... κάντε μας τι χάρη ρε μάγκες... ρίξτε μια ματιά στα ISO και μετά τα λέμε!!

  • θα ηθελα να ρωτησω το εξης:το σεπτεμβριο που συνηθιζει να βγαζει παλι συσκευή τι θα βγαλει?το xz3?και γιατι εμεις που θελουμε να παρουμε το xz2 σε 5 μηνες να είναι παλια συσκευή?

  • Ότι πιο άσχημο έχω δει στην ζωή μου. Επίσης η θέση του δακτυλικού τελείως άβολη εκεί κάτω, ήθελε αρκετά πιο πάνω.

  • Διαστάσεις: 3,1 "χ 6,2" χ 0,3 "-0,5" (80 mm x 158 mm x 6,4-11,9 mm), βάρος 236 g απογοητευτικές οι διαστάσεις του

  • ΑΓΑΠΏ σονυ
    Αλλά πραγματικά απαίσιος σχεδιασμός. Μακάρι να βελτιώσει κΙ άλλο μιας και ξύπνησε φέτος και σε 2 χρόνια μαξ να είναι πάλι στην κορυφή

  • αυτο ειναι πραγματικα gaming smartphone !!! μα 236 γρ?? πως θα το σηκωνεις αμα δεν εισαι body builder?

    το πρασινοασιμι ειναι πολυ ωραιο! το μαυρο το χει βαρεθει ο κοσμος! μη το φερουν καν

  • ειναι allienware ! απαγορευτικο στη φορητοτητα αλλα θηριο σε gaming performance!

    5,8 πραγματικες ιντσες με εμβαδο 92,7 τετραγωνικα ! το iphone x με τις ιδιες ιντσες εχει εμβαδο 84,4 τετραγωνικα και με το notch πεφτει κατω απο τα 80 τετραγωνικα!!!

    μπροστινα ηχεια που δονουνται!

    οθονη 30% πιο φωτεινη απο το προηγουμενο premium

    χοντροκομμενο για καλο κρατημα και καλη μπαταρια λογω snapdragon (o exynos φετος καιει τα κερατα του, δεν κανει για gaming!)

    ως gamer το εκτιμω σαν κινητο παρολα τα αρνητικα του πχ η ακυρη θεση fingerprint

  • Διαβάζω ότι το πάχος αυτό είναι το μέγιστο πάχος λόγω της καμπύλης στην πλάτη του τηλεφώνου και ότι στις άκρες το πάχος είναι μόνο 6.4 χιλιοστά. Αν ισχύει είναι εντυπωσιακα λεπτό.

  • Αχαχα 236 gr , και 12 mm παχος , τραγικο. Αναμενομενο ομως γιατι η Sony ειναι ο ορισμος της τραγικοτητας.

  • @ Στράτος
    Είναι μια άποψη και αυτή, που όμως δεν αναιρεί ότι γράφεις πολλά και λες λίγα.

  • Αφήστε ρε την παλιό Sony και πάρτε κανα Xiaomi να κάνετε την δουλειά σας!
    Όπου να ναι θα κλείσει και το mobile κομμάτιαφού πάει από το κακό στο χειρότερο!

  • Αυτό δεν είναι κινητό. Είναι ογκόλιθος. Χρήσιμο για αυτοάμυνα αν σου επιτεθεί κάποιος..

  • Δεν λεω κινηταρα τουμπανο με διπλη καμερα στερεο ηχεια αλλα τι χοντροκομμενο πραγμα ειναι αυτο 12 χιλιοστα παχος και 230 γραμμαρια βαρος εχω ενα tablet 7αρι βαρους 250 γραμμαρια ελεος τι διαστασεις ειναι αυτες με τετοιο βαρος πρεπει να εισαι ο ζαμπιδης να το μεταφερεις καθε μερα και να μιλας φυσικα χαχαχα

  • Ενα μεγαλο μπραβο στη Sony που κυκλοφορει ναυαρχιδα με αναλογια 16:9. Ολοι κυνηγουν κομματι απ την ιδια πιτα χωρις να προσφερουν τιποτα διαφορετικο. Επιτελους κατι διαφορετικο, σιχαθηκαμε τα ιδια και τα ιδια, μπορει τα bezel να ειναι προπερσινα, η οθονη ομως ειναι μοναδικη (και ας ειναι υπερβολη για τα δικα μου θελω), οι καμερες state of the art και αν κατω απ τα bezel ειχε stereo ηχεια τοτε σιγουρα θα πουλαγε σαν ζεστο φρεσκο ψωμι. Θα ηταν σιγουρα το επομενο κινητο μου αν ηταν τουλαχιστον 6,2", παραυτα πιστευω ειναι η πιο ολοκληρωμενη προταση ως τωρα. Ειχα να γραψω στο blog καιρο και με προετρεψε ενα Sony κινητο... συνεβη και αυτο.

  • 12 cm στο πιο παχύ του σημείο, στις άκρες είναι 6.4! Αν κρατήσεις ΧΖ2 θα καταλάβεις τι εννοώ. Όσο για το βάρος.. Είναι τεράστιο και έχει πολύ τζάμι πάνω του οπότε, περί ορέξεως. Σίγουρα δεν είναι κινητό για όλους αλλά για αυτούς που θα το προτιμήσουν σίγουρα θα είναι κορυφαία επιλογή. Επίσης κάποιος σχολίασε αρνητικά την κάμερα του ΧΖ2.. Ας δει κανένα συγκριτικό πρώτα, μέχρι και στο σκοτάδι βγάζει καλύτερα αποτελέσματα από κάποια κινητά που έχουν διάφραγμα f1,5

  • εχει ενα σωρο αρνητικα μεγεθος,
    βαρος, απουσια τζακ, 64 γιγα ρομ αντι 128 που επρεπε, χαλια σημειο fingerprint.....ΟΜΩΣ σε εναν κοσμο που το κοπι παστ ειναι χειροτερο απο ποτε και το μονο που βλεπουμε ειναι notchy μακροστενα εξαμβλωματα.... το sony αυτο εχει ουσιαστικο λογο υπαρξης !

  • 35 σχόλια.
    Πρώτη φορά από τότε που διαβάζω το σαιτ
    Μάλλον η Sony συζητιέται 😉

  • Περιμένω τήν ifa 2018 μήπως βγει τίποτα new αλλιώς το πήρα είναι καταπληκτικό μέ καινοτομίες στήν κάμερα κ τήν οθόνη.

  • Αν κλείσουμε τα μάτια στο μέγεθος και το βάρος δε νομίζω ότι κυκλοφορεί κάτι καλύτερο αυτή τη στιγμή... Κορυφαίω σε όλα και 16/9!
    Οθόνη που βγάζει μάτια πραγματικό κόσμημα. Μακάρι να μπορούσε να το είχε κάνει λίγο ποιο κομψό..

  • Νίκος ο τιαματ γράφει ότι χαζομάρα του κατέβει και του δίνεται και δίκιο;;
    Άξιος διάδοχος του z3?? Τα θέλεις και τα λες??
    Σου έφτασαν τα λεφτά για να πάρεις z3 έλα πεστο..
    Είχα δει κάτι προσφορές του z5 στα 2 κάτι μπορούσες να πας εκεί μια κατηγορία πάνω από του z3!
    Ποιο z3 ρε θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε και από τους υπόλοιπους τους και καλά γνωστές της τεχνολογίας..
    Επί του θέματος εδώ η Sony το έχει τερματίσει!!!
    Δε πάει άλλο έχει πάνω τα πάντα!!!!
    Αρνητικό βέβαια το μίνι Τζακ αλλά όταν όλες το βγάζουν τι να κάνει? βρίσκει ευκαιρία και δικαιολογία για να το βγάλει και η Sony.. Μόνο η Samsung το έχει ακόμα και αυτό γιατί στο φετινό s9 έχει κρατήσει το περσινό άθλιο άβολο και τραγικό design του s8..

    Οθόνη 4k hdr και δε συμμαζεύεται με σωστή αναλογία που λογικά θα είναι πάλι νούμερο 1 εκεί έξω!!!
    Μνήμες υπεραρκετες!!!
    Κάμερα-βιντεοκάμερα εντάξει άνετα ότι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω το παίρνω το ρίσκο και απλά θέμα χρόνου η επιβεβαίωση...
    Επιπλέον χαρακτηριστικά στερεοφωνικός με δόνηση...
    Μπαταρία τέρας! Τι να λέμε απλά κορυφαίο λίγο μας τα χαλάει στο design αλλά αυτά είναι γούστα! Τόσα χρόνια μας είχαν τρελάνει όλοι με το omni balance design τώρα πάλι τους πείραξε!
    Ένα έχω καταλάβει ότι γράφει πάνω Sony είναι μάπα

  • Παιδιά μην τα ξαναλέμε επειδή λέτε μερικοί έχει 5,8 ίντσες οθόνη και είναι μεγάλο κτλ. Μια οθόνη 5,8" 16:9 έχει μεγαλύτερη επιφάνεια από μια 6" με αναλογία 18,5:9

  • Τούμπανο και με καμεράρες, τουλάχιστον στα χαρτιά. Μένει να τις δούμε στην πράξη μέσα από review. Παρολαυτά ένα παράπονο έχω. Τι είναι αυτό το design ρε Sony; Υποτίθεται φέτος θα έκανες την ριζική ανανέωση και θα εκσυχρονιζόσουν και μας δίνεις αυτό;
    Από εμφάνιση είναι ένα Xperia XA του 2016 με καμπυλωτή glossy πλάτη Xperia Neo V του 2011.
    Μας ξενέρωσες με το νέο XZ και περιμέναμε κάτι παραπάνω στο XZ Premium, αλλά είναι τα ίδια χάλια κι αυτό...

  • Όσοι παραπονιουνται για το μέγεθος να ξέρουν οτι τα καινούρια Sony έχουν μεγάλες μπαταρίες και πιο φωτεινές οθόνες οπότε ειναι λογικότατο.

    Strategy Analytics crowns Sony Xperia XZ2, XZ2 Compact as battery life kings
    https://www.gsmarena.com/strategy_analytics_crows_sony_xperia_xz2_xz2_compact_as_battery_life_kings-news-30348.php

    Επίσης η καμπύλη που κάνουν πίσω τα κάνει πιο βολικά στο χέρι σε σχέση με τα επίπεδα κινητά. Το μόνο λάθος που κανει η Sony ειναι οτι το ανακοινώνει απριλιο και θα το κυκλοφορήσει καλοκαίρι όπως πέρσι με το ΧΖ Premium. Δεν γίνεται στο καλύτερο κινητό σου να του φέρεσαι έτσι...

  • Μπράβο στην Sony που κυκλοφορεί 16:9 λέει ο άλλος όταν ο μόνο λόγος είναι ότι τους έχουν μείνει στα ράφια απούλητες από πρόπερσι και δεν ξέρουν τι να τις κάνουν. Κορυφαία γράφει ο άλλος όταν είναι φτηνιάρικη IPS τεχνολογία που έχουν και τα Κινέζικα των 100 ευρώ. Γενικά δεν υπάρχει σωτηρία για τα Sony fanboys , ακόμη και το πάχος και βάρος τούβλου μπορεί να τους φανεί πλεονέκτημα.

  • Ayto katalava kai egw gia ayto exw stamathsei edw kai kairo na grafw alla ta anevazei sto theo to techblog kai alla ston pato 4k HDR othonh 5.8 inches oi kameres tha spernoun me tetoia iso kinhtara!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Κι εγώ πιστεύω ότι το Ζ3 ήταν το τελευταίο καλό Sony που ήταν μπροστά σχεδόν στα πάντα. Το ΧΑ2 δε, έχει από τους καλύτερους σχεδιασμούς. Τώρα αυτό εδώ είναι απαράδεκτο σχεδιαστικά. Η οθόνη 4Κ ναι μεν αλλά... η κάμερα μένει να τη δούμε πως θα τα πάει γιατί και παλιά έλεγε έλεγε και έχασε κατά κόρον από κάτι άλλες ναυαρχιδες. Με τόσο μεγάλη επιφάνεια που έχει άνετα έπαιρνε 4000 μπαταρία (δες huawei) και αυτό με το jack επίσης αδιανόητο. Ευτυχώς έστω και η Samsung το έχει κρατήσει ως τώρα.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.