Υψηλή ζήτηση για iPhone 14 Pro και Pro Max

iphone 14 pro, Υψηλή ζήτηση για iPhone 14 Pro και Pro Max

Μια νέα έκθεση προς πελάτες από τον αναλυτή David Vogt της επενδυτικής εταιρείας UBS αποκαλύπτει ότι οι χρόνοι παράδοσης για τα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max έχουν αυξηθεί. Aυτό σημαίνει ότι η ζήτηση ξεπερνάει κατά πολύ την προσφορά.

Ο χρόνος παράδοσης μετράει τον αριθμό των ημερών που χρειάζεται για να φτάσει στον πελάτη ένα προϊόν από τη στιγμή που το παραγγέλνει. Ένας υψηλός και αυξανόμενος χρόνος παράδοσης είναι ενδεικτικό της ισχυρής ζήτησης ή/και των χαμηλών προμηθειών, ενώ ένας χαμηλός και πτωτικός χρόνος παράδοσης παρατηρείται όταν η ζήτηση για ένα προϊόν μειώνεται.

Στην έκθεσή του, ο Vogt ανέλυσε τους χρόνους παράδοσης για τα πιο πρόσφατα μοντέλα iPhone Pro σε περισσότερες από 30 χώρες. Τα δεδομένα συλλέχθηκαν προτού η Κίνα θέσει σε κατάσταση lockdown ορισμένες περιοχές που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χαμηλότερη παραγωγή iPhone στη χώρα. Στις ΗΠΑ, επισημαίνει ότι οι χρόνοι παράδοσης αυξήθηκαν για τα μοντέλα iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max από 5 σε 25 ημέρες.

Ο αναλυτής υποστηρίζει ότι η προσφορά iPhone το τρίμηνο του Δεκεμβρίου μάλλον θα επηρεαστεί από τις ενέργειες για τον περιορισμό της Covid στην Κίνα που επηρεάζει το μεγαλύτερο εργοστάσιο iPhone της Foxconn στο Zhengzhou.

Η Apple θα μπορούσε να παράγει 86 εκατομμύρια μονάδες iPhone κατά τη διάρκεια του τρέχοντος τριμήνου, σύμφωνα με τον Vogt, αν και ισχυρίζεται επίσης πως υπάρχει πιθανότητα η Apple να πέσει λίγο από αυτόν τον αριθμό.

Βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media, συμπεριλαμβανομένου ενός κλιπ στο YouTube που κοινοποιήθηκε από τον The Guardian, υποτίθεται ότι δείχνει έως και 20.000 εργαζόμενους της Foxconn να σπάνε το lockdown και να μη σκέφτονται να επιστρέψουν.

Σύμφωνα πάντα με τον Vogt, η αύξηση στους χρόνους παράδοσης οφείλεται στις υψηλές πωλήσεις που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο και ξεπέρασαν κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η αναλογία πώλησης είναι το ποσό του αποθέματος που πωλήθηκε κατά τη διάρκεια μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου ως ποσοστό του ποσού του αποθέματος που συγκεντρώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Για παράδειγμα, εάν η Apple πουλήσει 100 μονάδες σε ένα μήνα ενώ προσθέτει 200 ​​μονάδες την ίδια περίοδο, θα έχει ποσοστό πωλήσεων 50%.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Σε ελληνικό «μαϊμού» Apple Store στο Κολωνάκι προχθές που ρώτησα μου είπαν πάνω από μήνα για το pro Max 256 ..
Που να μην έπαιρναν 200€ πάνω στην τιμή .

Μας γλεντάει η Apple και εμείς χορεύουμε

Κώστας Βλαχάκης

Καλημέρα, έβαλα το σχόλιο-εμπειρία σου στο άρθρο εδώ https://techblog.gr/mobile/iphone-14-pro-pro-max-megales-kathysteriseis-evgale-deltio-typoy-apple/

Chris_BMW

Είναι τραγικό αυτό . Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια .
Πέρσι παρέλαβα το 13 pro Max 5 Δεκεμβρίου .
Φέτος παρουσιάστηκαν νωρίτερα , δεν έχουμε τόσο μεγάλα προβλήματα με τον Covid , πήραν 200€ πάνω Ευρώπη λέω θα το έχω αρχές Νοέμβρη .
Τζίφος και φέτος . Καλά Χριστούγεννα

Υ.Γ για το 128 η καθυστέρηση μπορεί να είναι και μεγαλύτερη .
Όσο ανεβαίνεις σε κυβικά και τιμή τόσο μικραίνει ο χρόνος αναμονής .
Υ.Γ Συνήθως τα παίρνω από Γερμανό .
Σε δυο καταστήματα που έχω φίλους τους υπεύθυνους (Ελευσίνα -Καλλιθέα ) μου είπαν ακριβώς το ίδιο πράγμα .
Απλά ρώτησα και I storm μήπως και ..

Δημητρης

Το γλυκοκοιτας το 14, ατιμουτσικο…
Επειδη ειναι θεμα χρονου, αναμενω εντυπωσεις!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ

ΕΕΕΕΕΤΣΙΙΙ Ακριβώς είναι αγαπητέ Κρις!! Αιώνια πιστός , δεν γίνεται αλλιώς ,μα πως να πω πεθαίνω για MAXPROOOO!! APPLE ΟΕΟΕ , ΟΕΟΕΟΕ Δε σταματώ να τραγουδώ ποτέ!!
Υ.Γ Και τι είναι μπροστά στην ευτυχία 200 και 300 ευρώ καπέλο ? πινατς απαντώ. Τσάμπα τα δίνει ο Κούκ. Τέλος πάντων ας τα αφήσω εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 14 Pro Max iPhone 15 Pro Max

iPhone 14 Pro Max & 15 Pro Max: Τα smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο

Το 2023 ήταν μια εκπληκτική χρονιά για την Apple κάτι που φαίνεται και από τη λίστα με τα 10 μοντέλα smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις.

Smartphones Apple iOS iPhone 13

iOS 17.2: Φέρνει ασύρματη φόρτιση 15W στα iPhone 13 και 14

Η Apple πρόκειται να προσθέσει “υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14” με την ενημέρωση iOS 17.2. 

Smartphones Apple iPhone 14 Pro Max iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Τα εξαρτήματα 15% ακριβότερα από του iPhone 14 Pro Max

Tα μοντέλα της σειράς iPhone 15 υποβλήθηκαν σε αποσυναρμολόγηση από τη Nikkei Research, αποκαλύπτοντας το εκτιμώμενο κόστος παραγωγής τους.

Smartphones Apple iPhone iPhone 14 Pro Max

iPhone 15 Pro Max: Πέτυχε 96% μεγαλύτερη μέση ταχύτητα λήψης από 14 Pro Max

Το iPhone 14 Pro Max σημείωσε ορισμένα ρεκόρ για τις μέσες ταχύτητες λήψης με συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας τον τελευταίο χρόνο.