ZTE Blade στη WIND, Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν το hands-on video

Η WIND έφερε αποκλειστικά το ZTE Blade με τιμή 159 ευρώ. Το οικονομικό αυτό smartphone με λειτουργικό σύστημα Android 2.1 είναι από σήμερα διαθέσιμο σε αρκετά καταστήματα της WIND και μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα φτάσει σε όλη την Ελλάδα. Αν επιλέξετε νέα σύνδεση στο πρόγραμμα WIND Medium, θα το πάρετε δωρεάν. Ας δούμε μαζί τις απαντήσεις στις κυριότερες ερωτήσεις σχετικά με το νέο ZTE Blade.

update 29.12.2010: Οδηγός βήμα-βήμα, ZTE Blade ξεκλειδώνουμε τα 512MB μνήμης RAM.

update: 19.11.2010: Το βίντεο προέρχεται από το σημερινό hands-on video του TechblogTV.

update: Δεν υποστηρίζει flash.
Θα αναβαθμιστεί σε Android 2.2 στις αρχές του 2011.
Η οθόνη του είναι LCD και όχι AMOLED όπως περιμέναμε.
Η οθόνη του είναι capacitive και multi-touch.
Έχει ενσωματωμένη εφαρμογή Task Killer.
Η μνήμη RAM είναι 256MB και όχι 512MB όπως περιμέναμε.
Η μπαταρία του είναι 1250 mAh.
Έχει εγγύηση 24 μήνες (δύο χρόνια).
Αν πάθει κάτι μέσα σε 14 ημέρες, σας το αντικαθιστούν με καινούργιο.
Το service γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό της WIND.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει το hands-on video μέσα από το TechblogTV.

ZTE Blade
Λειτουργικό: Android 2.1
Οθόνη: 3.5″ LCD capacitive, 800×480 pixels
Επεξεργαστής: 600MHz
Μνήμη RAM: 256MB
Δίκτυο: 3G/ HSDPA
Κάμερα: 3.2 Megapixel με autofocus
WiFi 802.11 b/g, Bluetooth, FM radio, GPS
Accelerometer, Digital compass, Light sensor, Proximity sensor
Μπαταρία: 1250 mAh
Διαστάσεις: 116×56.5×11.8 χλστ.
Βάρς: 130 γρ.

Επεξεργάστηκε την 29 Δεκεμβρίου 2010 19:19

Σχόλια

  • δεν περιμενα τοσο γρηγορα να βαλεις review. Με εβγαλες απο την σκεψη αν θα παρω αυτο ή το lg optimus one. Με τις αλλαγες που εγινε στο hardware και την αρκετα ψηλη τιμη του sar δεν το βλεπω να με τραβαει

  • κρίμα γιατί ήταν ευκαιρία..όμως παραμένει ευκαιρία...για πιο λόγο να είναι καλύτερο δηλαδή το lg η galaxy 3?να θυμίσω ότι η ανάλυση της οθόνης παίζει σημαντικό ρόλο για την υποστήριξη των εφαρμογών..(τα παραπάνω που ανέφερα έχουν qvga ανάλυση...)το μόνο που έχει παραπάνω το lg είναι η 2.2 ..και έχει και μικρότερη οθόνη..δεν προσπαθω να πείσω κανένα δεν έχω κανένα συμφέρον έτσι κι αλλιώς αλλά ποιος ο λόγος να το προτιμήσει ?

  • Αν το αγοράσω , θα έχω πρόβλημα με τα 256mb ram ? Aν όχι το σκέφτομαι πολύ σοβαρά ... Επίσης γιατί ρε παιδιά σκέφτεστε το optimus one ? Ακόμα είναι αρκετά ακριβό (ή έπεσε η τιμή του και δε το πήρα χαμπάρι ? :P)

  • η τιμη του optimus ειναι στα 170 ευρω(δηλαδη 10 ευρω πανω απο του zte) και νομιζω οτι εχει σαφως καλυτερα χαρακτηριστικα...

  • Ρε συ stefos, μας δουλευεις?Που το βρηκες εσυ το lg optimus 170 ευρω αμα ειναι να παω να παρω κανα 2 να εχω να παιζω..

  • 3,5αρα οθόνη, cpu στα ίδια επίπεδα με τα άλλα που κοστίζουν 200-250€, και Android 2.1... Sorry, αλλά αν ήθελα Android κινητό αυτό τον καιρό, δε θα το άφηνα με τέτοια τιμή!! Τώρα, η RAM δεν νομίζω να σε περιορίσει τόσο... σε αυτή την κατηγορία δεν μπορείς γενικά να ζητάς τρελό multitasking λόγω του συνολικά μέτριου hardware...

  • Άρα από ότι κατάλαβα πάμε σε επίπεδα Sony Ericsson X8. Εσύ Κώστα τι λες για την σύγκριση αυτών των δύο?? Ποιο μου προτείνεις??

  • απ οτι εχω δει σε αγγλικα reviews,αλλα και σε σχολια χρηστων στο youtube το κινητακι εχει θεμα με το wi fi κατ αρχας (κανει συνεχεις αποσυνδεσεις). αλλα ελεγα οτι ενταξει "δεν βαριεσαι, εδω εχει οθονη amoled kai 512 μνημη"...αλλα αν ειναι να μην ερθει με αυτα χαρακτηριστικα, με τα οποια παει στην αγγλια, τοτε δεν μου φαινεται και τοσο προσφορα...προτιμω να δω τις προτασεις τις huawei αν ειναι να παρω κινεζικο, ή να δοκιμασω κατι σαν το optimus one που ειμαι πιο σιγουρος για την ποιοτητα και για εμενα ειναι πιο εμφανισιμο...

  • "Αν πάθει κάτι μέσα σε 14 ημέρες, σας το αντικαθιστούν με καινούργιο."
    Αυτό δεν μου ακούγεται καλό

  • Παιδιά το πήρα πριν κανα 2 ώρες

    Η οθόνη του είναι πάρα πολύ καλή (3,5'') και έχει τρελή απόκριση. Του έβαλα angry birds, asphalt και raging thunder και το κινητό δε τρώει πουθενά σκάλωμα. Δε το έχω πειράξει ακόμα με τη μαμήσια τη 2.1 είναι. Παιδιά μη το σκέφτεστε το κινητό είναι όλα τα λεφτά.
    256 ραμ έχει αλλά μια χαρα παέι εγώ δε θα το ρίσκαρα για αγορά από αγγλία λόγω εγγύσης. Το σήμα πάρα πολύ καλό ακόμα και σε σημεία που με το προηγούμενο κινητό δε μπορούσα να μιλησω καθόλου.

    Επίσης το wifi ακόμα και στα πιο δύσκολα σημεία στο σπίτι μου πιάνει άνετα. Ως τώρα απο μένα η συσκευή χτυπάει πολύ ακριβότερα κινητά από το wildfire ας πουμε

    Το gps πολύ καλό και γρήγορο εντόπισε τη θέση μου απευθείας

  • Costa ξεκαθαρα αν καποιον δεν τον ενδιαφερουν τα 50-60 ευρω που κοστιζει παραπανω το Optimus One.Εσυ ποιο θα επελεγες?.Οptimus ή Blade?

  • na rwtisw kati?? les oti den exei flash. diladi den paizei ta videakia apo to youtube??? kai me to facebook mporeis na anoikseis chat h aplos mono na deis tin selida???

  • καταρχάς σε παρακαλώ γράφε με ελληνικά. Στις ερωτήσεις σου τώρα. Chat δεν ανοίγει στο Facebook αλλά σε πληροφορώ ότι δεν το χρειάζεσαι από εκεί. Υπάρχουν εφαρμογές για να τσατάρεις στο FB. Ακόμα και στη μεγάλη οθόνη 4.3" του Desire HD που ανοίγει το fb chat όταν είσαι σε browser... δεν αξίζει. Βιντεάκια YouTube παίζει, ανοίγουν στην ειδική εφαρμογή του YouTube.

  • Κωστα το optimus υπαρχει και στα 250 στα γνωστα e-store :).Και μολις τελειωσει η αποκλειστηκοτητα της cosmote στα ιδια μαγαζια θα φτασει τουλαχιστον στα 220.Αλλα θελω την αποψη σου αν καποιον δεν τον ενδιαφερει αυτη η χρηματικη αγορα....Optimus η Blade?

    • Σήμερα, εδώ Ελλάδα, με το Optimus One στα 268 ευρώ και το Blade στα 159 ευρώ, αν μπορούσα να διαθέσω αυτά που ζητάει το Optimus θα το έπαιρνα είναι ποιο ποιοτικό. Αλλά το Blade στα λεφτά του... τα σπάει.

  • Για μένα είναι το blade και αμέσως μετά ανεβαίνουμε κατηγορία και πάμε για htc desire. Για τα ενδιάμεσα δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς όσο το blade είναι εκεί έξω με 159 ευρώ

  • Από βιντεο divx κλπ κλπ τι παίζει, ποιά codecs?

    Κατά τη γνώμη σου αξίζει να φέρει κανείς από Αγγλία (από Orange) την έκδοση με Amoled και 512 ram με ρίσκο της εγγύησης και μόνο (καθώς σαν κόστος βγαίνει ίδιο με εδώ) ή είναι μια χαρά και η έκδοση της Wind?

  • Αυτό δεν το ξέρω. Και δεν υπάρχουν τα specifications στο ελληνικό manual. Το μόνο που βρήκα είναι από το μοντέλο με την AMOLED και τα 512ΜΒ αλλά δεν ξέρω αν είναι τα ίδια MP4/H.264/H.263 player.

  • Μήπως το έχεις δοκιμάσει με swype ή κάποιο άλλο "έξυπνο" πληκτρολόγιο; Επίσης -κατά τη γνώμη σου- η πολύ υψηλότερη ανάλυση του δεν είναι ισχυρό κριτήριο για να το επιλέξει κάποιος έναντι του Optimus (ασχέτως διαφοράς τιμής); Ευχαριστώ προκαταβολικά!

  • γεια σε ολους μηπως καποιος γνωριζει διαρκεια μπαταριας σε full δουλεμα και σε ποσο σε normal?

  • Paidia to kinito ta spaei..exw tin aggliki ekdosi tis orange me 512 mb ram kai amoled othoni...mou bgike sinolika 115 eurw!..an exete gnwsto stin agglia peite na sas to ferei! :P

  • καλα αυτο δεν υπαρχει...πιο φθηνο στο εξωτερικο και με δυο σημαντικα specs καλυτερα...!! θα την εκανα κι εγω την κινηση να το φερω απο uk αλλα φοβαμαι πρωτον μην μου κατσει ελαττωματικο (και μετα ψαχνομαι) και δευτερον ακουσα που λενε γενικα για υψηλο sar..., αλλιως δεν θα το σκεφτομουν....

  • Το κινητό είναι τέλειο! Εφόσον είναι η Αγγλική έκδοση της Orange με 512ΜΒ ram, οθόνη AMOLED και κοστίζει 99 λίρες. Η Wind λάνσαρε απλά μία έκδοση για να κλέψει τον κοσμάκι.
    Όχι να ΜΗΝ είσαι ευχαριστημένος τόσο πολύ στο review σου με απατεώνες που πουλάν ακριβότερα κάτι υποδεέστερο. Δεν χρειάζεται οι Έλληνες να είμαστε συνέχεια τα κορόιδα.

  • Kamui αυτή η έκδοση βγήκε μόνο για Αγγλία με συμφωνία που έκανε η orange. Στον υπόλοιπο κόσμο βγαίνει η έκδοση που έχουμε και εδώ.

  • Η έκδοση που κυκλοφορεί στην Αγγλία από Orange είναι κλειδωμένη? Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ελληνική SIM?

    Επίσης, γνωρίζει κανείς αν η Orange το διαθέτει με συμβόλαιο ή και απλά σαν σκέτη συσκευή?

    Έχω εναν φίλο που πηγαινοέρχεται αγγλία, αν δουλεύουν όλα καλά θα μπορούσα να του ζητήσω να μου το φέρει...

  • πολύ καλό φαίνεται κ αν καταλαβα απο τα σχόλια αυτοί που το έχουν ήδη ειναι αρκετα ευχαριστημένοι σε σχέση με αυτούς που δεν το έχουν αλλα λενε τη γνώμη τους...:-/
    σκεφτομαι να παω να το αγορασω μεσα στις επομενες μερες ...

    το βίντεο γιατι παίζει ολοκληρο ουτε εδω ουτε στη σελιδα στο yt?? is it just me?

  • Διαβάζω για την καλή του τιμή, για τις πολλές δυνατότητες, αλλά είναι λυπηρό το ότι ελάχιστοι ενδιαφέρονται για την ακτινοβολία.

  • ..αληθεια, η μετρηση του σε σαρ ειναι μεγαλυτερη σε σχεση με αλλα; μεταξυ blade και joy ποιο να διαλεξει καποιος;

  • που λεει για την ακτινοβολία;;
    το αγόρασα το κινητό,μια χαρα ειναι.αλλα αυτο με την ακτινοβολία με έβαλε σε σκέψεις.εχει πολύ παραπανω απο τα υπόλοιπα;

  • To kinito ksekleidwnei paneukola me enan kwdiko kai boreis etsi na xrisimopiiseis elliniki sim(an to fereis apo agglia).Apo aktinobolia dn einai poli pio panw apo to kenourio iphone 4!H orange to dinei xwris simboleo!

  • γεια σας παιδια. σκεφτομαι να παρω το blade αλλα ακουω αυτα για την ακτινοβολια και κολωνω λιγο. dim οταν λες οτι εχει λιγο παραπανω απο το καινουργιο το iphone4 δηλαδη ποσο εχει το blade και ποσο το iphone4; ξερεις εσυ η καποιος αλλο?

  • παιδια vodafone joy 845 ή ZTE blade?θελω να παρω κινητο τα χριστουγεννα μεχρι 150-170 ευρω..
    θα προτιμουσα smartphone με αndroid και μεγαλη οθονη...τι μου προτεινεται?

  • εγω θα το παρω στις επομενες μερες και το προτιμω σαν τιμη και θα το χρησιμοποιω για να
    δουλευω,οποτε δεν με νοιαζουν οι εφαρμογες και τα παιχνιδια ...
    Λοιπον ψηφιζω να το παρετε

  • μια χαρα ειναι η μπαταρία του.αρκεί να τη φορτίσεις σωστά τις πρώτες φορές..
    δεν ειμαι ο dim που ειπε για την ακτινοβολία...
    υπάρχει κανενας που να ξερει τι παίζει με αυτό το θέμα κ πόσο παραπανω εχει απο το ihpone.. το πήρα το κινητο κ με απασχολεί αυτό..

    μμια χαρα ειναι παιδιά το κινητο,δεν ειμαι βεβαια κανενας απαιτητικός χρήστης κ ειναι το πρώτο smartphone που παίρνω αλλα ειμαι ευχαριστημένος..τα αξίζει τα λεφτά του..

  • Συμφωνώ για τη μπαταρία.Σε εμένα ήταν φρίκη τις πρώτες μέρες αλλά μετά από μερικές φορτίσεις έστρωσε και αντέχει μια μέρα με σκληρή χρήση.

  • Παιδιά πόσα χρώματα υποστηρίζει η οθόνη? Στο site της Wind είδα να αναφέρει 65k αλλά αυτό μου φαίνεται κάπως λίγο. Έχει καθαρή εικόνα στην προβολή φώτο (όχι σε αυτές που τραβάει) και σελίδων ή κάνει αλοίωση?

    Για το θέμα της ακτινοβολίας τι παίζει τελικά? Διάβασα ότι έχει υψηλά sar σε σχέση με άλλα κινητά. Το ότι τα νούμερα μετρώνται σε full χρήση και με ελάχιστο σήμα δε μου λέει κάτι γιατί αυτό ισχύει για όλα τα κινητά.

    Ευχαριστώ

  • Καλημερα παλικαρρια και παλικαρρισες... Θα ηθελα και γω να κανω ενα σχολιο πανω στο ΖΤΕ DLADE.
    Oπως διαβασα και στο web και στο περιοδικο του Ανεμου (wind) it's a good mobile. At 3.5", the WVGA (800 x 480) resolution provides an exemplary 270 DPI pixel density.
    Οντως εχει 65k colours και η εικονα τ ειναι αρκετα καλη σε σχεση με τ Nokia xpress music 5310 που εχω δηλ με 16myria..
    Απο ακτινοβολια μην γελιεστε ολα εχουν την απαιτουμενη. Ας πουμε το 5310 εχει λιγο περισσοτερη λογο της λεπτοτητας που εκαναν οι designers.
    Μια χαρα ειναι τ ΖΤΕ και για cheap smartphone is fine.
    Τα sony sry αλλα ειναι τα ελλατωματικοτερα σε μπαταριες, συστηματα κλπ..
    Με τους 20 πελατες οι 15 χρηστες sony ειναι δυσαρεστιμενοι διοτι πηγαν τσαμπα και τ πολλα λεφτα. Χαλαλι του Blade για τα χρηματα αλλα δεν υποστηριζει flash να ξερετε. Απο μπαταρια μια χαρα ειναι. Γτ τα αλλα mobiles ειναι καλυτερα.? Ειχα ολα μα ολα τα κινητα κ τα ιδια ηταν στν μπαταρια... ΜΑΠΑ.

  • το κινητο ειναι πολυ καλο το εχω μια εβδομαδα δεν κολλησε ποτε το σημα καλο το wifi πολυ καλο για κινητο το gps του παρα πολυ γρηγορο πιανει ακομα και μεσα στο σπιτι γρηγορο για 250 υποστηριζει τα παντα βιντεο στο youtube google mail talk απροβληματιστα και γρηγορα η μπαταρια του κραταει αρκετα 1250 mh λεπτο κομψο μοναδικη τιμη για αυτους που δεν εχουν να δωσουν πολλα χρηματα και θελουν ενα αρκετα καλο κινητο μην τρωτε την μουφα οτι ειναι κινεζικο ολα στην κινα φτιαχνονται ανεπιφυλακτα παρτε το

  • παιδια ειμαι αναμεσα στο Sony Ericsson X8 και στο zte blade!!τι μου προτεινεται?
    επισεις ποιες ειναι οι διαφορες μεταξυ Sony Ericsson X8 και Χ10 μινι?

  • τα εχω διαβασει..αναμεσα σε Sony Ericsson X8 και Χ10 μινι οι μονες διαφορες ειναι στην καμερα(το πρωτο 5Μπ και το δευτερο με 3,2) και στο μεγεθος οθονης με το Χ8 να εχει μεγαλυτερη.Ετσι δεν ειναι???
    Γενικα θελω ενα φτηνο κινητο..Τι θα μου προτεινες?Ζτε η Χ8??

    • ZTe Blade στα 159 ευρώ ή αν μπορείς να δώσεις περισσότερα (270 ευρώ) δες το LG Optimus One.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.