ZTE Skate, Με οθόνη 4,3 ιντσών και Android 2.3

Ποιος είπε ότι αξιόλογα μοντέλα smartphones έχουν μόνο οι μεγάλες εταιρείες; Οι Κινέζοι μπορεί ακόμα να ακολουθούν με συσκευές μια γενιά πίσω πουλάνε όμως σε χαμηλές τιμές και αυτό είναι το συγκριτικό τους πλεονέκτημα. Να δούμε βέβαια σε τι τιμή θα κυμανθεί το ZTE Skate και αλλά και αυτές του ανταγωνισμού γιατι οι εταιρείες έχουν πιάσει το σφυγμό και προσπαθούν να μειώσουν τις τιμές.

Διαβάστε άρθρο μας για τις Κινέζικες εταιρείες κατασκευής smartphones και τη δυναμική τους
Smartphone Ανατολής, Μάθε τα πάντα για τους Κινέζους

Πόσο πιστέυετε ότι θα πρέπει να κοστίζει το ZTE Skate για αυτά που προσφέρει;

ZTE Skate
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3
Επεξεργαστής: 800 MHz, 800×480 pixels, LCD
Μνήμη RAM: ?
Οθόνη: 4,3 ίντσες, capacitive, multi-touch,
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash
Ενσωματωμένη μνήμη: ?
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: ?
Διαστάσεις: ?
Βάρος: 120 γρ.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Φεβρουαρίου 2011 19:32

Σχόλια

  • 800MHz processor Adreno 200 GPU! όχι και πίσω τα κινεζακια!χθες ανακηρύχθηκαν 2η δύναμη στην αγορά παγκόσμια!!

  • Αν πάνω είχε logo HTC, αντί για ΖΤΕ, θα έκανε > 400. Να δούμε πότε θα πιάσει λιμάνι και πόσο θα κοστίσει. Υπάρχει καμιά πρώτη εκτίμηση?

  • 270-300 ευρώ είναι αποδεκτά κατα τη γνώμη μου για το συγκεκριμένο μοντέλο. Αν καταφέρουν και το διαθέσουν σε τιμή κάτω του ψυχολογικού ορίου των 300 ευρώ θα είναι ότι καλύτερο. Εγώ πάντως δεν θα έδινε πάνω από 280 ευρώ για αυτό το κινητό. Το μόντεμ ZTE της Cosmote έχει τα χειρότερα πλαστικά που έχω δει από κινέζικη εταιρεία.

  • Κουκλί είναι.. θα το προτιμούσα από πολλά άλλα.. πόσο μάλλον με μια ανταγωνιστική τιμή... :)

  • Eκτιμώ με τα υπάρχοντα δεδομένα ότι δεν θα κάνει παραπάνω απο 230 ευρώ. Ωραίο φαίνεται πάντως.

  • Ως ευτυχής κάτοχος ενός από τα πρώτα blade δηλώνω ότι αν η τιμή διαμορφωθεί μέχρι 230€ (δε νομίζω να πάει παραπάνω) θα το αποκτησω!

  • Αυτά είναι. Με εξαιρετικά χαρακτηριστικά και όμορφο σχεδιασμό. Άμα έχει και μια καλή τιμή το αγοράζω σίγουρα. Να τα βλέπουν και οι υπόλοιπες εταιρίες.

  • Παιδια και εγω πιστευω πως συμφωνα με την τιμη του blade η τιμη του skate θα ειναι καπου στα 230-270 ευρω...Αλλα κατι αλλο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση απο τις φωτογραφιες ειναι οτι το κινητο απο 8εμα εμφανισης σου κανει για ενα ακριβο καλο σχεδιασμενο κινητο...Βεβαια με καθε επιφυλαξη καθως δεν το εχω πιασει στο χερι μου ωστε να δω και την ποιοτητα των πλαστικων...

  • Γύρω στα 200-250 ευρώ και θα έχει τρελλές πωλήσεις πιστεύω αν και είναι λιγάκι θηριώδες...
    To android-ες πίσω είναι όλα τα λεφτά πάντως!

  • Πιστευω πως θα κανει κατω απο 300 και τα αξιζει. Ειδα οτι καποιους τους χαλαει η εταιρεια....να πω σε αυτους οτι το blade εχει πουλησει τρελά....Απο εκει και περα με ενα μικρο σπρωξιμο με το setcpu και αν παει ο επεξεργαστης στο 1GHZ δεν θα εχει να ζηλεψει σε τιποτε μοντελα που κανουν πανω απο 500€

  • Πράγματι αν η τιμή είναι κοντά στα 230 ψήνομαι άσχημα. Το μόνο drawback κατ' εμέ είναι οι θηριώδεις διαστάσεις της οθόνης, αν ήταν στις 3,7 ίντσες θα ήταν τέλειο.

  • Θα αγγιξει πολλους (ενας απο αυτους ειμαι και εγω) που θελουν να παρουν κατι με μεγαλη οθονη και δεν θελουν να διαθεσουν χρηματα για desire hd ή galaxy s2.
    Επισης καλο ειναι να διαχωρισουμε εταιρειες οπως η ZTE και HUAWEI με την οποια κινεζικη εταιρειουλα…

  • Με την ποιότητα κατασκευής που έχει αυτή η εταιρία να το χαίρεται...
    Δεν ξέρω ποιον θα βρει να το αγοράσει αλλά επιτέλους κουράστηκα να βλέπω και την κουτσή μαρία να βάζει android.

  • @ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ η ZTE ειναι η κουτση μαρια??? απλα ελεος...διαβαζε σε παρακαλω λιγο παραπανω πριν ποσταρεις....η κουτση μαρια λοιπον εχει περασει και την apple σε πωλησεις.....

  • Ποιος είπε ότι αξιόλογα μοντέλα smartphones έχουν μόνο οι μεγάλες εταιρείες;
    ????????????????
    μα η ΖΤΕ είναι μεγάλη εταιρία. Πολύ μεγάλη για την ακρίβεια..!

  • Τέταρτη παγκοσμίως η zte συγκεκριμένα...
    1)Δεν έχουν όλοι budget για iphone που το επόμενο το κόβω να πάει 750 το πιο φτηνό με την τιμολόγηση της apple...
    2)Όσοι έχουν budget αλλά δεν γουστάρουν τα χαζά κλειδώματα της apple πάνε σε high end android ενοοούσα τα οποία υπερέχουν σε τεχνολογία από τα iphones…
    3)Ξέρεις δεν θέλουμε όλοι τα κινητά μας να τα έχουμε σε θήκες και σε αυτό τον τομέα το πλαστικό(καλής ποιότητας τουλάχιστον) υπερέχει από το γυαλί γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να σπάσει....

  • θα κυκλοφορήσει ελλάδα; flash player θα έχει; πάντως αν έρθει σε μια τιμή μέχρι 250Ε θα κάνει μεγαλύτερη θραύση και από τη λεπίδα...

  • Εχω την εντυπωση πως καποιοι ειστε εκτος πραγματικοτητας ρε παιδια.....159 κανει το 3,5 blade με τον 600αρη και θα κανει 200 το skate? μακαρι αλλα το βρισκω απιθανο να γινει!
    πιστευω πως θα ειναι κοντα στα 280€ και παλι ειναι πολυ καλη η τιμη του....οσον αφορα για το φιλο που μου ειπε να χαλαρωσω.....ξερεις αγαπητε τι εστι ZTE? οτι αναλαμβανει μεγαλα τηλεποικινωνιακα εργα? τι νομιζεις? οτι εβγαλε το Blade και εμφανιστηκε απο το πουθενα?

  • @kostas_falcon
    Και τι με ενδιαφέρει εμένα αν έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις η ΖΤΕ την Apple???

    την κάνει καλή; Η ποιότητα του πλαστικού είναι αστεία. Πιάσε στα χέρια σου iPhone 4, Nokia N8 κλπ και πιάσε και αυτό.
    (Δεν το πάω σε μάχη Android vs άλλο, βάζω τη συσκευή!!!! Και είναι άθλια αν κρίνω με οτι ΖΤΕ Hardware είδαν τα ματάκια μου και πιάσαν τα χεράκια μου.

    Και η OPEL έχει ξεπεράσει την Lamborghini σε πωλήσεις... να πούμε και εκεί κάτι αντίστοιχο; Πως η opel είναι καλύτερη;

  • πας να μας τρελανεις!!!!! μα συγκρινεις το iphone4 των 700€ με το blade των 159€?
    εγω αναφερθηκα στο κουτση μαρια που ειπες......

  • Εαν κοστίζει 300 ΕΥΡΩ θα κάνει καλές πωλήσεις εάν η τιμή πέσει κοντά στα 250 απλά δεν θα έχει αντίπαλο.

  • αν κρίνω από το blade που σας γράφω τώρα και το αγορασα 159 το skate θα ήθελα κοντά στα 200-220 και αν υποστήριζει ο επεξεργαστής του flash ένα 250αρι θα ήταν super!!!

  • Αν κρίνω απ' την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας πιστεύω θα κοστίζει 230-250ε πράγμα που θα είναι καρα-value for money και απροβλέπονται και απίθανες πωλήσεις...

  • Και αν μου επιτρέπεται ένα δεύτερο σχόλιο διότι παρατήρησα κάτι "αστεία" ποστ που μιλούν για Apple και σχετικά...

    1ον) Κανείς ο οποίος αγοράζει ΖΤΕ δεν έχει την ψευδαίσθηση ότι κρατά ποιότητα κατασκευής Iphone,άλλα είναι τα κριτήρια που τον οδήγησαν σε αυτή την αγορά.

    2ον)Το ότι κάτι είναι ακριβότερο επίσης δεν μου λέει κάτι γιατί ως γνωστόν στην αγορά κυκλοφορούν και πολλά ΥΠΕΡτιμημένα προιόντα...

    3ον)Το ότι ο κινέζος πουλάει παραπάνω απο κάποιον άλλον φυσικά και δεν τον κάνει καλύτερο αλλά σίγουρα δεν τον κάνει και τυχαίο (Κουτσή-Μαρία) κατασκευαστή.

    Τώρα εάν κάποιος πληρώνει 700-750ε μόνο για καλής πιότητας πλαστικό τότε πάω ....πάσο...

  • Αρχικά νομίζω πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι τιμή θα το φέρει η ZTE και στη χώρα μας, αν δεν απέχει πολύ από την τιμή του blade τότε σίγουρα μιλάμε για πολύ καλή σχέση τιμής - αξίας. Έχω πιάσει στα χέρια μου και το blade και νομίζω για την κατηγορία τιμής που βρίσκεται μια χαρά είναι τα πλαστικά και εξάλλου υπάρχει και η εγγύηση δύο ετών (μη ξεχνάμε εταιρείες που πουλάνε τα κινητά τους 4 φορές την τιμή του blade και δίνουν μόνο ένα!!!!).
    Τέλος μην ξεχνάμε οτι η χώρα μας περνάει κρίση, όποιος βρίσκεται σε καλή οικονομική κατάσταση ας πάει να δώσει ένα μισθό και να πάρει ότι θέλει, για τους υπόλοιπους είναι καλό να υπάρχουν επιλογές!

  • Το πρώτο που θα έπρεπε να ρωτάμε ειναι ο δείκτης SAR και οχι
    η τιμή. Γιατι ωραίο το blade αλλά δεν θέλω να ψήσω τον εγκέφαλο μου.....
    Αυτό που θα κοιτάξω πρώτα εγω ειναι αυτο....και ειναι και ο λόγος που δεν εχω παρει το Blade

  • Κατ΄αρχας ειναι λαθος για μενα να συγχεουμε εταιριες-κολοσσους οπως η zte, huawei, με την οπιαδηποτε κινεζικη εταιρια (και το λεω ως ανθρωπος τρελά προκατειλλημενος με "κινεζιές")..ως συνολο, ναι γενικα η κινεζικη βιομηχανια δεν εχει αγγιξει τα ποιοτικα επιπεδα αλλων χωρων οπως ιαπωνια κορεα κτλ., αλλα μεμονωμενα υπαρχουν κατασκευαστες που εχουν αξιολογα προιοντα εφαμιλλων προσοντων!
    επισης σαν δυνατοτητες δεν το βλεπω καθολου "πισω" το κινητο.. τα χαρακτηριστικα του ειναι πολυ καλα, ΕΠΑΡΚΟΥΝ μια χαρα για την καθημερινη και οχι μονο χρηση του καθενος (εχουμε τρελαθει ολοι με τα marketίστικα διπυρηνα κτλ. λες και υπαρχει πραγματικα αναγκη για τετοιες δυνατοτητες), και επιπλεον περιμενουμε στην χωρα μας μοντελα "επωνυμων" κατασκευαστων, με πολυ μικροτερες δυνατοτητες αλλα και παραπανω κοστος απο αυτο εδω, το οποιο κατα την γνωμη μου θα εχει γυρω στα 250-280€...
    οσον αφορα το αισθητικο κομματι, κρινοντας απο τις φωτογραφιες και μονο, ειναι παρα πολυ ομορφο και "συμμαζεμενο" και οντως το σχεδιακι με το ρομποτακι πισω ειναι πολυ ομορφο, οπως και η ματ οψη πισω, αλλα και το σχετικα μικρι πλαισιο στην μπροστινη πλευρα ( η οθονη καταλαμβανει πολυ μεγαλο μερος της προσοψης, πραγμα το οποιο κανει το κινητο να δειχνει πιο ομορφο και μαζεμενο)
    προσωπικα μου αρεσει παρα πολυ και αν ερθει στην Ελλαδα μαλλον θα ειμαι και απο τους πρωτους που θα θελησουν να το δουν και πολυ πιθανο να το αγορασουν... καλα τα galaxy, desire s, i phone, xperia κτλ. αλλα δεν ειμαι πια μικρο παιδακι και θεωρω ανοησια να παρω ενα κινητο και να σκασω τον μισθο μου για να πουλησω μουρη στους φιλους μου, η απλα για να εχω την αισθηση οτι εχω το superg@m@w, το οποιο στην ουσια δεν προκειται να μου αλλαξει την ζωη... οτι χρειαζομαι και πολυ περισσοτερα ακομα. ΑΝΕΤΑ μπορω να το κανω με την συγκεκριμενη συσκευη ....και με το συσγκεκριμενο λογοτυπο δεν εχω κανενα προβλημα.. μου κανει και λιγο "htc" (η οποια παλια ειχε και τα "qtek", το οποιο ειναι οτιδηποτε αλλο εκτος απο ευηχο).
    το ερωτημα ειναι ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΑΔΑ??????

  • @kostas_falcon
    Δεν πάω να τρελάνω κανέναν. Εκρινα στο πρώτο μου post οτι σαν "ποιότητα κατασκευής" είναι χάλι μαύρο και εσύ μου ανέφερες οτι η ZTE έχει ξεπεράσει την Apple σε πωλήσεις.

    Δεν το συγκρίνω εγώ με την Apple εσύ το λες βρε φίλε οτι ξεπέρασε την Apple σε πωλήσεις.
    Φυσικά θα την ξεπεράσει γιατί το όποιο φθηνό πουλάει περισσότερο από το ακριβό.

    Αλλά εγώ δεν κρίνω πωλήσεις. Κρίνω οτι αυτό που θα κρατώ στα χέρια μου θα είναι αυτό το πράγμα...

    Εσένα μπορεί να μη σε νοιάζει να έχει φτιαχτεί το κινητό και με lego. Με τη δική μου άποψη γιατί στραβώνεις; :)

  • Τώρα νιώθω οτι θα τρολάρω και θα βγω και εκτός θέματος λιγάκι (έως πολύ και ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη), αλλά νομίζω πως χρειάζεται να βάλουμε κάποια πράγματα στη θέση τους παίδες.

    Καταρχήν, φυσικά και ισχύει το ρητό: "Ότι πληρώνεις παίρνεις". Το βασικό ερώτημα, όμως, που ποτέ κανείς δεν κάνει και είναι αποτέλεσμα σωστού marketing, είναι: "Αυτό που πληρώνω αδρά, το χρειάζομαι?". Ως πληροφορικός, που οι απαιτήσεις μου για υπολογιστική ισχύ σε έναν υπολογιστή είναι σχετικά αυξημένες, μπορώ να πω πως με ένα λάπτοπ των 500 ευρώ, δουλεύω όλα τα projects μου, κάνω ατελείωτο browsing με άπειρα tabs, τρέχω τουλάχιστον ένα vitrual box, ακούω μουσική και όλα αυτά (ταυτόχρονα) χωρίς να ακούω καν το ανεμιστηράκι του υπολογιστή. Κι ο άλλος πάει και δίνει 1800 ευρώ για mac.

    ΟΚ, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, αλλά μιας και ένας φίλος ανέφερε τη λαμποργκίνι και το όπελ, υπάρχει ένα ρητό που λέει: "Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κ@λους". Με λίγα λόγια παίρνεις τριζάτο μηχάνημα. ΟΚ, δεκτό. Θα το κουμαντάρεις, όπως του πρέπει? Δύσκολα. Θα κάνεις ποτέ απόσβεση? Επίσης, δύσκολα.

    Νομίζω, πως η ίδια αναλογία ισχύει και με τα κινητά. Κι εγώ σαν επαγγελματίας του χώρου, αρνούμαι να πληρώσω περισσότερο από το 1/2 της αξίας του υπολογιστή μου, για μια φορητή συσκευή. Απλά πράγματα. Φυσικά και από άποψη ποιότητας κατασκευής θα είναι καλύτερο το iPhone. Και η λαμποργκίνι είναι καλύτερη από το όπελ. Δε θα πάω να πάρω λαμποργκίνι, όμως. Την ίδια δουλειά, εξίσου καλά θα κάνω και με όπελ και με χιουντάι και με κια και με πεζώ.

    Να κάνω και μια αναφορά στο λογισμικό, μιας και συζητάμε για iPhone. Και 50 ευρώ να κόστιζε το iPhone, κανένας έχων σώας τας φρένας δε θα έπρεπε να αγοράζει μια συσκευή, που εξ' ορισμού ΔΕΝ του ανήκει εντελώς! Τί να το κάνω το σούπερ ουάου κινητό, όταν ΔΕΝ μπορώ να το κάνω ΟΤΙ θέλω? Έλεος, πλέον με τα φανμπόις, που κλ@νει η Apple και αυτοί μυρίζουν γαλλικά αρώματα! Έλεος, επίσης, με τους αγνοούντες, που όντας στην Κοινωνία της Πληροφορίας, δεν γνωρίζουν βασικά πράγματα περί Πληροφορικής. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να αγοράσει κανείς σπίτι και στο συμβόλαιο να υπογράψει, ότι δεν έχει το δικαίωμα να αλλάξει τα χρώματα στους τοίχους ή να αλλάξει τα υδραυλικά? Ότι όλες οι εσωτερικές λειτουργίες του σπιτιού δεν ανήκουν σε αυτόν, αλλά στον εργολάβο? Φυσικά και όχι. Αλλά, σαν χάνοι το κάνουμε ελαφρά τη καρδία, όσον αφορά το λειτουργικό μας σύστημα. Και το πληρώνουμε και δεν μας ανήκει.

    Υ.Γ. Απλές προσωπικές σκέψεις, no pun intented.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.