News

FBI: Προειδοποιεί για τον κίνδυνο hacking στα αυτοκίνητα

Δεν είναι μόνο οι υπολογιστές, τα κινητά και τα tablets που κινδυνεύουν από επιθέσεις hackers, αλλά το FBI προειδοποιεί και για τα αυτοκίνητα. Όσο πιο πιο συνδεδεμένα είναι τα αυτοκίνητα σήμερα, τόσο πιο ευάλωτα γίνονται σε πιθανές επιθέσεις.

Την περασμένη χρονιά η Fiat Chrysler προχώρησε στην ανάκληση 1.4 εκατ. οχημάτων στις ΗΠΑ αφού ερευνητές ασφαλείας κατάφεραν να πάρουν εξ αποστάσεως τον έλεγχο ενός Jeep. Άτομα τα οποία υποπτεύονται ότι τα οχήματά τους έχουν πέσει θύματα hacking, καλούνται να επικοινωνήσουν με το FBI.

Το FBI στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τα αυτοκίνητα μοντέρνας τεχνολογίας έχουν χαρακτηριστικά που στοχεύουν μέσω της σύνδεσης στο ίντερνετ, να διευκολύνουν τον οδηγό, όμως απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να κάνουν όλες τις αναβαθμίσεις ασφαλείας που προτείνουν οι κατασκευαστές και να μην κάνουν τροποποιήσεις λογισμικού.

Επιπλέον, οι ειδικοί συνιστούν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν θα συνδέσετε third-party συσκευές στο αυτοκίνητο αλλά και το ποιος θα έχει φυσική πρόσβαση στο όχημα.

General Motors και BMW προχώρησαν πρόσφατα σε security updates έτσι ώστε να μειώσουν την πιθανότητα επίθεσης από hackers, οι οποίοι θα μπορούσαν να ανοίξουν τις πόρτες στα αυτοκίνητα ή να βάλουν μπρος τη μηχανή.

Η Fiat Chrysler αναγκάστηκε να προχωρήσει στην ανάκληση όταν το περιοδικό Wired δημοσίευσε ένα video για το πως μπορούν οι hackers να πάρουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένου του τιμονιού και των φρένων.

Δείτε το video:

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Μαρτίου 2016 11:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.