MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

Ανακοινώθηκε επίσημα το νέο MacBook Air 2015 με οθόνη 12 ιντσών Retina ανάλυσης 2304×1440 pixels, εξαιρετικά λεπτά bezel που κάνουν το full-size πληκτρολόγιο να “ξεχειλίζει”, πάχος 13.1 χλστ., βάρος 900 γρ., ταχύτερους επεξεργαστές Intel Core M, αποθηκευτικό χώρο SSD και μπαταρία που υπόσχεται 9 ώρες web-browsing ή 10 ώρες αναπαραγωγής βίντεο.

Το νέο MacBook Air 2015 είναι το πρώτο της σειράς χωρίς ανεμιστηράκι για την ψύξη του επεξεργαστή, ενώ διαθέτει θύρα USB Type-C και θα υποστηρίζει Thunderbolt 2.

Το νέο trackpad με τεχνολογία Force Touch και τέσσερις αισθητήρες που αντιλαμβάνονται την πίεση που του ασκείται, ενώ αντιδρά “ενημερώνοντας” με την αφή τον χρήστη ότι πραγματοποιήθηκε η εντολή του. Με αυτή την τεχνολογία θα ξεκινήσει να πωλείται και το τωρινό μοντέλο MacBook Pro Retina.

Το νέο MacBook Air 2015 θα διατεθεί σε δυο βασικές εκδόσεις:

Intel Core M 1.1GHz διπύρηνος
Intel HD Graphics 5300
Μνήμη RAM 8GB
256GB SSD
1299 δολάρια Αμερικής

Intel Core M 1.2GHz διπύρηνος
Intel HD Graphics 5300
Μνήμη RAM 8GB
512GB SSD
1599 δολάρια Αμερικής

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

MacBook Air 2015 revealed, MacBook Air 2015: Λεπτό, ισχυρό, ελαφρύ

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

44 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mike Ts

Ίσως Ό,ΤΙ πιο όμορφο έχω δει σε θέμα design γενικότερα…γιατί σε θέμα ”λειτουργικού” δεν το συζητώ…θα’ναι άπαιχτο!!! Εύγε :O

kalex1999

Και του χρόνου θα βάλει touchId

f3d0n

12 ίντσες; Διπύρινος επεξεργαστής; Intel κάρτα γραφικών; Αρχική τιμή 1300 στην Αμερική κιόλας; Καλά μας δουλεύουν;

Chris

Κουκλί είναι, αν και προσωπικά λόγω μεγέθους δεν με ψήνει.

Το νέο μακμπουκ προ πότε θα βγει;

παναγιωτης

@f3d0n τα είπες όλα !!!

Chris

Άκυρο, είδα ανακοίνωσαν απλώς αναβάθμιση σε broadwell χωρίς καμία διαφορά, οπότε μόνο αυτό υπάρχει από νέο πράγμα. Για κάποιον που δεν θέλει πολλά, αλλά έχει πολλά (λεφτά) το νέο μακ είναι ιδανικό.

Dimitrinho

Πωπω τι πανεμορφο που ειναι;ποσο τελειο;αληθεια υπαρχουν ακομη οι υπολογιστες windows;με τα mac που εχει παρουσιασει η apple τα υπολοιπα δεν αξιζουν μια.τωρα ελπιζω με το iphone 6s που θα παρουσιασει σε λιγους μηνες να ανακτησει την παλια του αιγλη που ειχε μεχρι που παρουσιαστηκε το iphone 6 που εμενα τουλαχιστον με απογοητευσε με αποτελεσμα να δωσει ανασα στα lagdroid ενω θα μπορουσε να τα αποτελειωσει.

Angeltziz

Δεν φωτιζεται απο πισω το μηλο 🙁 🙁 🙁

mary

Dell XPS 13 δεν θα πω τίποτα άλλο!!

Parastas

Χωρίς ανεμιστηράκι; Και πώς θα ψύχεται;

nikmour

@mary συμφωνώ. Βλέπω πως μετά την αντικατάσταση της οθόνης με panel της προκοπής η αυτονομία έπεσε στις 9 ώρες. Το xps δίνει 12 ώρες (αν και δεν το πιστεύω) ενώ το Pro 3 δίνει 9,50 (στα test πάει 8,50).
Επίσης δεν έχω ακούσει καλά λόγια από πλευράς αποδοτικότητας για τους core M, αν και πιστεύω ότι για το air δεν το χρειάζεσαι.
Όσο αφορά τα περιθώρια (bezels) είναι πιο μεγάλα από τα 5 mm του dell xps.
@parastas δεν απαιτούνται (όπως λένε στην intel) οι ανεμιστήρες.
@Dimitrinho μάθε σύνταξη.

ilias

Πανέμορφο *.*

Ηλιας

ASUS UX305 με τα μισά λεφτά ,πανέμορφο!

ΚΝ

Πολυ όμορφο και πολυ ακριβό φυσικα λογω του ονόματος της Apple. Συμφωνώ οτι πχ Dell εχει σαφώς πολυ καλυτερα μηχανήματα, ομορφα και με δυνατότητες που δεν εχει η Apple οπως οθόνη αφής, αρθρωτή σχεδίαση και μεταλλικά κουμπιά ακομα σε καποια.
Οςο για το λειτουργικό δε το θεωρω καλυτερο απο windows και δεν ειναι τυχαίο ακομη και οτι χρήστες που θελουν Apple μηχανήματα βάζουν windows ή απλα εφαρμογές οπως Office.
Ομως, Apple συνεχίζει λογω ονόματος και φυσικα λογω σταθερής καλής δουλειάς , με αιχμή κυρίως το ντιζάιν και λιγότερο την καινοτομία πλεον, θα συνεχίσει να επικρατεί. Γιατι πρόσφερει μια ολοκληρωμένη λύση για κάποιον που θελει ντιζάιν, πρεςτιζ και ολα τα μηχανήματα μιας εταιρίας απο τηλέφωνο, υπολογιστή, tablet, ρολόι, υπολογιστή σταθερό και φορητό.

ΤΟμ

Παιδια ηδη οι low voltage επεξεργαστες ηταν παραχωρηση νομιζω με αυτο εδω παραπαει. Να εχεις ολοκληρο υπολογιστη για light καταστασεις και μονο και μεγαλη διαρκεια δεν ξερω κατα ποσο εχει νοημα, καλυτερα ενα καλο ταμπλετ και ενας υπολογιστης με σοβαρη επεξεργαστικη ισχυ για μενα.

Εκτος αν καποιος βολευεται για μονο light καταστασεις οποτε οι broadwell ειναι μια χαρα για αυτον και ετσι το νεο air ειναι σαφεστατα μια καλη επιλογη.

Εγω προτιμω να εχω ενα καλο ταμπλετακι για τα λιγα οταν θελω διαρκεια και φορητοτητα και θελω και εναν υπολογιστη που να μπορει να αντεξει και κατι παραπανω οσον αφορα την δυναμη.

Manos

Δεν ειναι Macbook Air ειναι απλα Macbook.

Billys G.

Πανέμορφοοο 😍😍😍👌👌👌 Και από χαρακτηριστικά είναι κομπλέ! Εντάξει, όσον αφορά την τιμή δεν περίμενα κάτι διαφορετικό, είναι Apple και θεωρώ πως είναι ανούσιο να κρίνει κανείς την τιμή ενός προϊόντος Apple, διότι απλούστατα είναι Apple 💗💖 ✨

Χρήστος

και τελικά μας μπερδέψατε ακόμη περισσότερο με την ονομασία που βάλατε. Ειδικά στο σημείο που βλέπεις τη φωτό με τη σύγκριση macbook air – macbook.

τελικά, θα πάω να δω τι ανακοινώθηκε στο site της apple για να καταλάβω.
πως το καταφέρατε και αυτό ρε techblog team 🙂

theo

όμορφο μηχάνημα, αλλά χωρίς usb (εκτός αν το λειτουργείς σε μπαταρία) και έξοδο hdmi/displayport για μένα τελέιως άχρηστο. για να μην αναφέρω τον επεξεργαστή που δεν έχει επεξεργαστικη ισχή. καλύτερα Tablet. άσε που πιθανών να υπάρχει πρόβλημα υπερθέρμανσης και να μην μπορεί να λειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα me to turbo boost, αλλα αυτό θα φανεί όταν κυκλοφορήσει. για την τιμή του δεν αξίζει…

Thanos

Απλά HP Spectre x360, πολύ ποιο ανώτερο και όμορφο!!!

Temasek

Ρε παιδιά συγνώμη αλλά γιατί κάποιος να αγοράσει αυτό εδώ για 1600;

Nick

WTF??? Τι στον π#$%@ επεξεργαστής και κάρτα γραφικών είναι αυτοί!?? Σοβαρά τώρα;;

Chris

Φίλε Θάνο, αυτό περιμένω κι εγώ! Εργαλείο με τα όλα του και πανέμορφο! Το απειροελάχιστο βάρος δεν είναι το παν. Να δούμε πότε θα έρθει στην Ελλάδα, γιατί βιάζομαι να πάρω καινούργιο λάπτοπ.

Aristotle

1300$ facebook machine. Γιατί για σοβαρή δουλειά δεν είναι. Καλύτερα ταμπλέτα παρά αυτό για κάθε χρήση που θα έκανα εγώ προσωπικά.

Giorgos

Όταν διαβάζω σχόλια του τύπου σαν αυτό από τον Dimitrinho αρχίζω και καταλαβαίνω όλα αυτά που λέγονται για τις παροπιδες των μηλαράδων..φαίνεται δεν έχουν καν ιδέα τι εστί XPS 13, Spectre x360, Surface Pro 3 και Yoga 3 pro. Πάω στοίχημα είναι οι τύποι που θα τρέξουν να αγοράσουν το Apple Watch με κλειστά τα μάτια ενώ με τα ίδια λεφτά υπάρχουν Seiko, Omega, Citizen και ακόμα και Rolex.

inblx

Τα Macbook ανέκαθεν είχαν πολύ καλό design, καλη ποιότητα κατασκευής και καλη μπαταρία. Τώρα όμως θα μπορούσαν να το κανουν καλυτερο. Γιατί όχι USB port, γιατί όχι ακόμα καλύτερη μπαταρία (μιας και ο επεξεργαστής δεν καίει τόσο, η μπαταρία είναι η ίδια, αρα μικρότερη σε μέγεθος), γιατι όχι κανονική QHD ανάλυση, γιατί όχι επιλογή δυο εκδόσεων όπως πριν. Ενα μεγαλυτερο στις 14.4″ παράδειγμα.

Είναι ωραίο δεν λέω αλλά είναι ακόμα ενα Ultrabook το οποίο πολλοί θα το χρησιμοποιήσουν ως τον main τους υπολογιστη. Όμως χωρίς το πιο κοινό port, που ΟΛΑ πλέον έχουν και USB σύνδεση, τι να το κανεις.
Απλα, για να βγάλουν λεφτά το κανουν.
Αγοράζοντας macbook θα πάρεις μαζί και ενα port hub….

Βεβαια αναιρείται το σχόλιο μου αν βγουν τίποτα Macbook Air Pro ή Pro Air.
Μπορεί να βγήκε το Macbook σαν ενα overpriced μηχάνημα για να σερφαρουμε…

mimis.

Οχι.. Οχι.. Που πηγε το φωτιζόμενο μηλαρακι;; το θέλουμε πισω… Αυτο το καινούριο ειναι ξενέρωτο!!!

Chris

Τώρα το είδα: καλά ρε παιδιά, ούτε υποδοχή για μικρόφωνο δεν έχει; Ή θα βγάλουν καινούργια με usb c?

Enzo

Απλά φανταστικό…!

Δημήτρης

To ipad βγάζει περισσότερο φόρτο απο αυτό εδώ το πράγμα που είναι και υπερβολικά πιο φθηνό. Μιλάμε κυριολεκτικά για ένα netbook υπερκοστολογημενο στο θεό. Με αυτά τα λεφτά παίρνεις ένα δυνατό λάπτοπ,smartphone H tablet για ελαφριά χρήση και σου περισσεύουν και λεφτά να πας μια εκδρομή τη γυναίκα σου για να μη γκρινιαξει για τις αγορές που έκανες.

Δημήτρης

Και*

Dimitrinho

@Giorgos ποσο φαινεται οτι δεν ειχες ποτε mac στην ζωη σου αφου ολοι εσεις την ιδια καραμελα λετε επισης ξερεις κανενα αλλο laptop που να σου κραταει 10-11 χρονια και παραπανω μην σου πω.Oσο για το apple watch φυσικα δεν θα επαιρνα ποτε γιατι τα κλασσικα ελβετικα ρολογια δεν τα αλλαζω με τιποτα θα ηθελα ενα vacheron constantin αλλα τα οικονομικα μου δεν μου το επιτρεπουν αυτο που θα μπορουσα να παρω ειναι ενα tissot καποια στιγμη.

Panagiotis

Κώστα καλημέρα, η ονομασία του δεν είναι MacBook Air αλλά Macbook. Αυτό σαν μια μικρή διαπίστωσή.

nikmour

Ρε @Dimitrinho έχω ένα Acer inspire από το 2005 και λειτουργεί περίφημα (με w10 tp). Αυτή την χαζομάρα ότι μόνο οι mac το κάνουν αυτό πότε θα τη σταματήσετε. Για να σου πω επίσης, το ότι η apple αποσύρει το MacBook pro 2012-2013 για πρόβλημα στην κάρτα γραφικών το άκουσες?

RigoMS

Yπαρχουν ακομα υπολογιστές με windows;; λέει ο άλλος….απο κει να καταλαβεις το επίπεδο των σχολίων..

Dimitrinho

@nikmour ειχα ενα lenovo laptop το 2011 το οποιο απο την αρχη ειχε ελαττωματικο σκληρο δισκο καρτα γραφικων και η μπαταρια σχετικα γρηγορα αρχισε να χαλαει νομιζεις οτι μου το αλλαξαν;πηρα τα λεφτα μου πισω; και υποτιθεται λεγανε οτι μου το εφτιαξαν αλλα παλι τα ιδια επαθα οπως παρομοια προβληματα ειχαν και παλιοτερα windows που ειχα τα οποια δεν μου κρατουσαν πανω απο 2-3 χρονια για πολυ βαρια χρηση μιλαμε. Μετα ειχα ξενερωσει και πηρα το ipad 4 το οποιο ειναι σαν καινουργιο μεχρι και σημερα και τι δεν τραβηξε στο μεταξυ που αν ηταν android η windows θα ειχε χαλασει. Εδω και λιγους μηνες εχω το τελευταιο mac mini το οποιο το παρηγγειλα με flash drive και 16gb ram και γενικα ησυχασα. Οσο για το pro τουλαχιστον η apple ειναι κοντα στους πελατες της και εχει εξαιρετικη υποστηριξη. Το μεγαλυτερο λαθος της ζωης μου ηταν που απο το 1999 ειχα υπολογιστες windows και δεν ξεκολλουσα απο εκει παρολο που μου φερνανε τοσα προβληματα αλλα ευτυχως μετα το πηρα αποφαση:ποτε ξανα windows. Κριμα που δεν ζει πια ο steve jobs να τα εξαφανισει τελειως απο τον χαρτη που οσο ζουσε τα καταφερνε τελεια τα τελευταια χρονια και δυστυχως ο tim… Συνέχεια »

tasos

Δεν υπαρχει τετοια ομορφια.Αραγε ποιος σε ολο τον πλανητη δεν θα ειχε ενα τετοιο μαραφετι αν εκανε 500 ευρω.Οι ανθρωποι δε παιζονται

mgf

Νταξ. Δεν το λες και το καλυτερο μηχάνημα σε specs δλδ για βαριά προγράμματα μπα. Εαν εχεις λιγα π;ραπανω πάρε μεγαλυτερο με καλυτερο επεξεργαστή

bill

σοβαρα τα σχολια απλα δν υπαρχουν που8ενα..
να δω εσεις τα σκουπιδια που λετε ωωωω γαματο κτλπ που θα βαλετε το Usb σας…
θα σας ελεγα αλλα μν πεσω επιπεδο….
ο αλλος λεει γτ υπαρχουν windows λεει?
ΧΑ0ΑΧ0ΑΧ0ΑΧ0ΧΑ0Α0ΧΑ0ΑΧ
ο αλλος λεει για το iphone kai ta laggdroid
ΑΧΑΧ0ΑΧ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΧΑ0ΑΧ0ΧΧΑ0
ολα τα σκουπιδια σε ενα ποστ χριστε μου σωσε μας…

Giorgio

Πολύ γέλιο!!! 😂 https://youtu.be/KHZ8ek-6ccc

alexis1

το μοντέλο αυτό δεν είναι για όλους εσάς!!!
Αν έχεις και άλλα pc κατά προτίμηση mac (όπως εγώ που έχω το 15άρι macbook pro retina, το 13άρι macbook pro retina,) επιπλέον το toshiba qosmio x870, το sony vaio SVP13215PXS, παίρνεις και το macbook air για χρήση internet και mail. Άλλωστε είναι πιο ελαφρύ από τα προηγούμενα μοντέλα που αναφέρθηκαν προκειμένου να μπορώ να το έχω πάντοτε μαζί μου!!!
Φαντάσου να πρέπει να κουβαλάς κάθε μέρα στη δουλειά το toshiba πχ.

chara

ΠΑΙΔΙΑ ΠΗΡΑ ΤΟ ΝΕΟ MACBOOK ΠΡΩΤΑΡΑ ΣΕ MACBOOK.
1. δεν εχει θυρα για usb αλλα μονο για τα καινουργια που δεν κυκλοφορουν Ελλαδα τα usb c , προσωπικα θα πρεπει για να μεταφερω καποια πραγματα να παρω ανταπροτα (ουτε αυτος ακομα υπαρχει στην Ελλαδα) που απο usb c να βγαινει σε usb κλασικο
2. ως χρηστης windows μια ζωη εχω να πω προσωπικα εμενα δεν με βολευει καθολου (πιστευω να περασω καποτε στο μελλον windows 7 μακραν τα καλυτερα)
3. Δεν αξιζει κανεις να δωσει τοσα χρηματα μα υπαρχουν και αλλα καλυτερα, εγω το πηρα με δωσεις αλλα δεν τρελαθηκα αλλιος το περιμενα
4. Αντε ας πω και ενα καλο ειναι πολυ βολικο μικρο και παει μπαλα, επισης σαν design ειναι απιστευτο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Gear Apple iPad Air

To iPad Air θα είναι το επόμενο OLED tablet της Apple

Το iPad Air θα είναι το επόμενο tablet της Apple που θα υιοθετήσει την τεχνολογία πάνελ οθόνης OLED μετά τα επερχόμενα μοντέλα OLED iPad Pro.