Toshiba Portege Z830 ελληνικό unboxing

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και αποσυσκευάζουμε το απίθανο ultrabook Toshiba Portege Z830 με οθόνη 13.3 ίντσες, επεξεργαστή Intel Core i5 χρονισμένο στο 1.6GHz τεχνολογίας Sandy Bridge και μνήμη RAM 6GB. Ενσωματώνει “δίσκο” SSD 128GB, υποδοχή για κάρτες SIM 3G, το σασί είναι από μαγνήσιο, το πάχος 15,9 χλστ. και το βάρος του μόλις 1.12 κιλά. Δείτε το βίντεο.

Το μοντέλο Toshiba Portege Z830-10H που έχουμε στα χέρια μας κοστίζει 1400 ευρώ. Σειρά έχει ο Φίλιππας με το ASUS UX31 ο οποίος θα το δοκιμάσει και θα μας πει τη γνώμη του.

Σχόλια

  • Κουκλάκι είναι το άτιμο...
    Κώστα η οθόνη πως σου φάνηκε (αν και δε το τέσταρες)?

  • Στο τέλος πάλι tablet το είπες.Αφού σε μπερδεύουν τόσα που είναι δώσε τα σε εμάς και σου στέλνουμε βίντεο....Χεχε

  • Και η καμερα με το face.....κατι .....
    Βλαχακη εισαι θεος!!!

    Θεικο και το toshiba παιδια, αλλα η ενσωματωμενη μπαταρια και η ελλειψη οπτικου μεσου (κυριως αυτο) με χαλανε.
    Θα μεινω με το tecra μου αρκετο καιρο ακομη, ειδικα τωρα που αλλαξα τον δισκο του με εναν ssd και πραγματικα πεταει!!

  • Kαι VGA, και HDMI και LAN, τα χωρέσανε όλα οι τύποι εδώ πέρα!!

    χααχαχαχααχαχαχαχ

    Πάντως όντως Κώστα, οι τύποι τα έβαλαν ΟΛΑ!

  • Ως κάτοχος των ASUS UX 31 και Τοshiba Ζ 830-11G, να πω ότι το πάχος της οθόνης και στα 2 ultrabooks είναι εντυπωσιακά μικρό, περίπου 4-5 χιλιοστά. Μόνο σε SONY της σειράς Ζ έχω δει λεπτότερο πάχος πλαισίου οθόνης.

    Η οθόνη του Z830 έχει τυπική για laptop απόδοση. Contrast και απόδοση χρωμάτων σε αρκετά υψηλά επίπεδα, η φωτεινότητα είναι υψηλή αλλά όχι στα εντυπωσιακά επίπεδα του ASUS UX 31. Επίσης υστερεί στην ανάλυση και ελαφρώς στην απόδοση των χρωμάτων σε σύγκριση με το ASUS.

    Η ποιότητα κατασκευής βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το καπάκι ανοίγει σταθερά χωρίς ίχνος τριξίματος, το ASUS δίνει αρχικά πιο στιβαρή αίσθηση κατά το άνοιγμα - κλείσιμο του καπακιού. Όταν το συνηθίσεις φαίνεται ότι απλά έχει άλλη αίσθηση λόγω κατασκευής αλλά παρόμοια ποιότητα.

    Ο επεξεργαστής του ΤΟSHIBA (Ιntel core i5 2557M ) αφήνει πίσω τον i7 2677 του ASUS , όσο κι αν αυτό ακούγεται κάπως παράξενο. Και η 6άρα RAM είναι παντού πολύ ταχύτερη του ASUS (4GB).

    Σε ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων από και προς εξωτερικό HDD σε USB 3.0 θύρα υπήρξε μικρό προβάδισμα του TOSHIBA, ο SSD που φοράει είναι μάλλον ταχύτερος.

    Το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο που έχει το Ζ830 είναι σημαντικό ατού και πολύ ευπρόσδεκτο χαρακτηριστικό. Επίσης προσφέρει περισσότερη ακρίβεια κατά την πληκτρολόγηση κειμένου.

    Μπαταρία: Κατά πολύ ισχυρότερη στο Ζ830, έχω δει υπόλοιπο διάρκειας χρήσης πάνω από 8 ώρες συνδεδεμένος με wifi δίκτυο και φωτεινότητα οθόνης στην θέση 3 ή 4 από 8 μέγιστο.

    Eντυπώσεις-σχόλια τρίτων: Το ASUS τραβάει περισσότερα βλέματα πάνω του με την πρώτη ματιά, όντας εντυπωσιακότερη κατασκευή, λόγω του λεπτού μποστινού προφίλ και του φινιρίσματος του καπακιού. Το TOSHIBA κερδίζει όσους επιμείνουν και ασχοληθούν περισσότερο. Eίναι λεπτότερο και 200γρ ελαφρύτερο, με φωτιζόμενο πληκτρολόγιο που κάνει την διαφορά . Τα συμπεράσματα δικά σας.

  • Με το Macbook Air 13 2012 που εχω μεχρι να μπει αυτο στα windows εγω ειχα δει και ενα ολοκληρο hands on!!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.