Εκλογές 2009, Σύστημα μετάδοσης αποτελεσμάτων μέσω κινητού SRT

Σε αυτές τις εκλογές το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την Singular Logic υλοποιεί ένα νέο πρωτοποριακό σύστημα συλλογής και μετάδοσης των αποτελεσμάτων μέσω κινητού (SRT). Ως χώρος πιλοτικής εφαρμογής έχουν επιλεχθεί τυχαία περίπου 4.000 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του συνόλου των εκλογικών τμημάτων και 500 εκλογικά τμήματα στο Νομό Θεσσαλονίκης (Β’ Εκλογική Περιφέρεια). Στόχος την νέας διαδικασίας είναι η ταχύτερη δυνατή συλλογή του αποτελέσματος.

Η διαδικασία επιτυγχάνεται με τη συνδρομή των Δικαστικών αντιπροσώπων, οι οποίοι παράλληλα με την υφιστάμενη διαδικασία (αποστολή “τηλεγραφήματος” στις Νομαρχίες), καλούνται να μεταδώσουν το αποτέλεσμα του εκλογικού τμήματος μέσω κινητού τηλεφώνου.
Πίνακας τμημάτων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή.

– Σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών, κατά τις 22:00 το βράδυ (Κυριακή 4 Οκτωβρίου) θα έχουμε το προ-αποτέλεσμα των Βουλευτικών Εκλογών 2009 με περιθώριο λάθους 0,2-0,4%.
– Για το αδιάβλητο της διαδικασίας, οι Δικαστικοί Αντιπρόσωποι θα λάβουν από δύο μοναδικούς 9ψήφιους κωδικούς, για να ενεργοποιήσουν το κινητό και να στείλουν τα αποτελέσματα.
– Τα κινητά που θα χρησιμοποιηθούν είναι της Samsung.

Δείτε τα διαφημιστικά banner των υποψηφίων βουλευτών σε αυτές τις εκλογές.

Επεξεργάστηκε την 4 Οκτωβρίου 2009 19:30

Σχόλια

  • To eida to kinito, to eixe o dikastikos antiprosopos mazi tou.

    Otan to anoikse, aftomata ksekinise mia java application kai tou zitise ena noumero asfaleias pou itan se ena aftokolito pou eprepe na to ksekolisei kai na to apokalypsei.

    Meta tou zitise to eklogiko tmima, evale to moumero, "next" meta tous eggegramenous, "next", posoi psifisan, posa akyra, lefka, posa PASOK, ND, SYN, LAOS... ola ta kommata ena ena kai sto telos, SEND.

    Poly kali fasi.

    Se ka8e "page" kommatos eixe kai to icon, p.x. sto pasok ton prasino ilio, to KKE kokkino, ND to lavaro ktl

  • Dimitri σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση! Ρώτησα και εγώ στο εκλογικό τμήμα που ψήφισα αλλά δεν είχαν ιδέα για το τι τους έλεγα!

    Η διαδικασία ήταν εύκολη? Πόση ώρα χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί? Μόνο το java application έτρεχε στο κινητό? Δεν μπορούσες να κάνεις κάτι άλλο, σωστά? (π.χ. τηλεφωνικές κλήσεις). Ποιο από τα δύο κινητά έτυχε σε εσάς?

  • Δεν ήταν σε όλα τα εκλογικά τμήματα γιατί ήταν πιλοτική δοκιμή Πάντως στο νομό που η εταιρεία μας είναι αντιπρόσωπος της Singular μας είχαν αναθέσει το μοίρασμα των κινητών στους δικ. αντιπρόσωπους καθώς και την τεχνική υποστήριξη του συστήματος.
    Εν συντομία είναι ένα java application που στέλνει κρυπτογραφημένα τα δεδομένα μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας στα κεντρικα της SingularLogic. To κινητό είναι κλειδωμένο και δεν επιτρέπει κλήσεις ή τίποτε άλλο, όταν το ανοίγεις τρέχει κατευθείαν το java app.
    Πολύ καλό βήμα, επόμενο βήμα η ψηφιακή ψήφος (και καλά...) ;-)))

  • Επιπρόσθετα η διαδικασία καταχώρησης στο application είναι πανεύκολη και πολύ γρήγορη και το τηλέφωνο ήταν το slide-up της Samsung.

  • Thanks Fotis! Ναι ήταν σε 4.457 εκλογικά κέντρα. Στο Νομό σας υπήρξαν δυσκολίες στη χρήση του κινητού από κάποιους δικαστικούς αντιπροσώπους ή όλα κύλησαν ομαλά?

  • Όλα κύλησαν ομαλά. Τις προηγούμενες μέρες είχαμε πραγρατοποιήσει σχετική ενημέρωση και εκπαίδευση στο σύστημα. Βέβαια αν κάπου υπήρχε πρόβλημα τρέχαμε να βοηθήσουμε.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.