Βραβείο κύρους Worldstar στην Epson για τις οικολογικές συσκευασίες της

Η Seiko Epson Corporation (Epson) βραβεύτηκε με το βραβείο κύρους WorldStar στην κατηγορία των ηλεκτρονικών ειδών για τη διεθνώς τυποποιημένη συσκευασία των φυσιγγιών μελάνης. Οι WorldStar νικητές του 2007 επιλέχθηκαν από ένα panel ειδικών κριτών οι οποίοι συναντήθηκαν στην Αθήνα, στις 24 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Συσκευασιών (World Packaging Organisation).

Στο παρελθόν, η Epson χρησιμοποιούσε διαφορετικές συσκευασίες για τα φυσίγγια μελάνης για εκτυπωτές μεγάλου format ανάλογα με το είδος, το χρώμα, το μοντέλο μελάνης καθώς και τα χαρακτηριστικά των χωρών για τις οποίες προορίζονταν. Συγκεκριμένα, οι συσκευασίες είχαν λευκή βάση με τυπωμένα διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το είδος μελάνης.

Στη συνέχεια, το σύστημα συσκευασίας έγινε απλούστερο υιοθετώντας μια διεθνώς τυποποιημένη συσκευασία από 100% ανακυκλωμένο χαρτί μερικώς τυπωμένη με ένα χρώμα και ετικέτες με τις λεπτομέρειες του προϊόντος ως διαφοροποιό στοιχείο. Με αυτό το σύστημα συσκευασίας, η Epson συνεισφέρει στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει και το κόστος παραγωγής.

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα World Stars Awards απονέμονται μόνο σε συσκευασίες που έχουν κερδίσει ήδη ανάλογο βραβείο σε τοπικό ή διεθνή διαγωνισμό. Οι τυποποιημένες συσκευασίες της Epson συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης καθώς τους είχε ήδη απονεμηθεί το βραβείο Συσκευασίας Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Electric Equipment Packaging Category Award) στο διαγωνισμό Συσκευασίας Ιαπωνίας (Japan Packaging Contest) που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιαπωνικού Ινστιτούτο Συσκευασίας το Νοέμβριο 2007.

Δείτε επίσης:
> Ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς αποσκευών στο Heathrow
> Κωδικός: Home Cinema – Διάβασε πριν αγοράσεις
> Όλα τα νέα Palm …με μια βόλτα στο ΓΕΡΜΑΝΟ

Επεξεργάστηκε την 14 Δεκεμβρίου 2007 13:19

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.