Βραβείο κύρους Worldstar στην Epson για τις οικολογικές συσκευασίες της

EpsonΗ Seiko Epson Corporation (Epson) βραβεύτηκε με το βραβείο κύρους WorldStar στην κατηγορία των ηλεκτρονικών ειδών για τη διεθνώς τυποποιημένη συσκευασία των φυσιγγιών μελάνης. Οι WorldStar νικητές του 2007 επιλέχθηκαν από ένα panel ειδικών κριτών οι οποίοι συναντήθηκαν στην Αθήνα, στις 24 Οκτωβρίου υπό την αιγίδα του Διεθνούς Οργανισμού Συσκευασιών (World Packaging Organisation).

Στο παρελθόν, η Epson χρησιμοποιούσε διαφορετικές συσκευασίες για τα φυσίγγια μελάνης για εκτυπωτές μεγάλου format ανάλογα με το είδος, το χρώμα, το μοντέλο μελάνης καθώς και τα χαρακτηριστικά των χωρών για τις οποίες προορίζονταν. Συγκεκριμένα, οι συσκευασίες είχαν λευκή βάση με τυπωμένα διαφορετικά χρώματα ανάλογα με το είδος μελάνης.

Στη συνέχεια, το σύστημα συσκευασίας έγινε απλούστερο υιοθετώντας μια διεθνώς τυποποιημένη συσκευασία από 100% ανακυκλωμένο χαρτί μερικώς τυπωμένη με ένα χρώμα και ετικέτες με τις λεπτομέρειες του προϊόντος ως διαφοροποιό στοιχείο. Με αυτό το σύστημα συσκευασίας, η Epson συνεισφέρει στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, ενώ ταυτόχρονα μειώνει και το κόστος παραγωγής.

Τα διεθνώς αναγνωρισμένα World Stars Awards απονέμονται μόνο σε συσκευασίες που έχουν κερδίσει ήδη ανάλογο βραβείο σε τοπικό ή διεθνή διαγωνισμό. Οι τυποποιημένες συσκευασίες της Epson συμμετείχαν στη διαδικασία αξιολόγησης καθώς τους είχε ήδη απονεμηθεί το βραβείο Συσκευασίας Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (Electric Equipment Packaging Category Award) στο διαγωνισμό Συσκευασίας Ιαπωνίας (Japan Packaging Contest) που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Ιαπωνικού Ινστιτούτο Συσκευασίας το Νοέμβριο 2007.

Δείτε επίσης:
> Ηλεκτροκίνητα οχήματα μεταφοράς αποσκευών στο Heathrow
> Κωδικός: Home Cinema – Διάβασε πριν αγοράσεις
> Όλα τα νέα Palm …με μια βόλτα στο ΓΕΡΜΑΝΟ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικρά νέα Hackers

Οι hackers εκμεταλλεύονται το Game of Thrones για τη διάδοση malware

Την επιτυχία και την υποκλοπή των επεισοδίων του Game of Thrones φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται οι hackers για να διαδώσουν κακόβουλο λογισμικό.

Μικρά νέα 3D

Το λεπτότερο ολόγραμμα του κόσμου είναι γεγονός

Ομάδα ερευνητών του Βασιλικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μελβούρνης (RMIT) παρουσίασε το λεπτότερο ολόγραμμα που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα του 3D όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.

Internet Facebook

Facebook, Τώρα ξεκινάμε να κερδίζουμε χρήματα από τη mobile χρήση

Μπορεί όλοι να νομίζουμε ότι το Facebook έχει μεγάλο ποσοστό εσόδων από την Mobile χρήση, αλλά σύμφωνα με τα όσα μας λέει το ίδιο το κοινωνικό δίκτυο η κατάσταση δεν είναι ακριβώς έτσι. Το Facebook δηλώνει ότι παίρνει το 14% των διαφημιστικών εσόδων του από τον mobile κόσμο, κάτι που για τον Mark Zuckerberg είναι […]

Μικρά νέα Jolla

Jolla, Ένα βήμα πιο κοντά προς το λανσάρισμα του νέου τηλεφώνου

Η ομάδα των πρώην στελεχών της Nokia που έχουν σχηματίσει την ομάδα δημιουργίας Jolla βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά προς την παρουσίαση του πρώτου smartphone, με τις πρώτες πληροφορίες να μιλούν για λανσάρισμα εντός του επόμενου μήνα, καθώς έχουν ήδη συγκεντρωθεί περί τα 200 εκατομμύρια ευρώ από επενδυτές και παρόχους.