FSC | Αποκαλύπτει το πράσινο μέλλον

Τα στελέχη της Fujitsu Siemens Computers (FSC) υπογράμμισαν τη στρατηγική δέσμευση της εταιρίας στην περιβαλλοντολογική προστασία κατά τη διάρκεια ενός podcast που μεταδόθηκε εχθές. Ο κ. Bernd Bischoff, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας είπε: «Είμαι περήφανος που η Fujitsu Siemens Computers είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία με ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που σέβονται το περιβάλλον για το data centre, το γραφείο, τις ανάγκες της φορητότητας και το σπίτι.”

«Πράσινοι» από καρδιάς

Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί θέμα πρωταρχικής σημασίας για την εταιρική φιλοσοφία και τη στρατηγική ανάπτυξη προϊόντων στη Fujitsu Siemens Computers τα τελευταία 20 χρόνια και η εταιρία είναι γνωστή για αρκετές πρωτιές στον συγκεκριμένο τομέα. Το ESPRIMO ProGreen Professional PC καταναλώνει 50% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια από άλλα αντίστοιχα μοντέλα, ενώ το SCALEO L είναι το πρώτο πράσινο PC για καταναλωτές. Εντωμεταξύ, αρκετά μοντέλα φορητών υπολογιστών LIFEBOOK έχουν διακριθεί με την αυστηρή πιστοποίηση Nordic Swan — οι μόνοι φορητοί υπολογιστές παγκοσμίως που κατέχουν αυτή τη διάκριση. Επίσης, η εξοικονόμηση ενέργειας 40% από τον PRIMERGY TX120 server, τον καθιστά ως το server με τη μεγαλύτερη επάρκεια παγκοσμίως. Επιπλέον, η αποδοτικότητα και η επάρκεια των Dynamic Data Centre της εταιρίας μπορεί να μειώσει τον αριθμό των server που απαιτούνται σε ένα data centre έως 60% και να περιορίσει το κόστος για ενέργεια σε ανάλογο ποσοστό.

Η στρατηγική κατεύθυνση της εταιρίας υποστηρίζει τις ανάγκες των πελατών
Η αφοσίωση της Fujitsu Siemens Computers στην προστασία του περιβάλλοντος συμπίπτει με τη χρονική περίοδο που όλο και περισσότεροι πελάτες αναζητούν ανάλογες πρακτικές. Η εταιρία Gartner δήλωσε ότι το Green IT αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα στις ατζέντες των CIO για το 2008 — κάτι με το οποίο συμφωνεί και η Chief Marketing Officer της Fujitsu Siemens Computers Barbara Schädler: «Από το προηγούμενο έτος, αντιληφθήκαμε ότι ολοένα και περισσότεροι πελάτες αναζητούν πράσινες λύσεις». Αυτό ήταν αναμενόμενο, μετά από πρόσφατα ευρήματα για την κατανάλωση ενέργειας ενός μόνο rack server, η οποία ισοδυναμεί με την ενέργεια που καταναλώνουν 20 νοικοκυριά ετησίως (πηγή: Fujitsu Siemens Computers); επίσης ήρθαν στο φως στοιχεία για τη συνεισφορά του IT στις εκπομπές CO2 παγκοσμίως με ποσοστό δύο τοις εκατό — αντίστοιχο ποσοστό με το σύνολο των εκπομπών από τα αεροπλάνα παγκοσμίως (πηγή: Gartner).

Δείτε επίσης:
> MacBook Air | Πετάει η Apple
> Olympus LS-10 | Για ένα άψογο podcast
> X-mini | Ηχείο τσέπης USB

Επεξεργάστηκε την 1 Φεβρουαρίου 2008 21:07

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.