Κουτσομπολιά τεχνολογίας από τη Μάλτα

Είναι ωραίο να ταξιδεύεις στο εξωτερικό και να συναντάς δημοσιογράφους και αναλυτές τεχνολογίας από ολόκληρο τον κόσμο. Συζητάς για τις εξελίξεις στο χώρο της τεχνολογίας, τα καινούργια μοντέλα, τις “πατάτες” των εταιρειών ακόμα και για την κουλτούρα της ίδιας της χώρας που επισκέπτεσαι. Μεταξύ άλλων μαθαίνεις πόσο κοστίζει το HTC Touch HD στην Ταϊβάν, τι συνέβη με το ντεμπούτο της Sony Ericsson στην Κορέα και άλλα διεθνή κουτσομπολιά!

– Το HTC Touch HD, στην Ταϊβάν – κατασκευάστρια χώρα – κοστίζει περίπου 470 ευρώ (στην Ελλάδα 699 ευρώ).

– Ο συντάκτης του engadget που πρώτος αναμετάδωσε την αποκλειστική είδηση του Techblog για το Toshiba TG02 και το Toshiba TG03 είναι Ολλανδός και ονομάζεται Thomas Ricker. Οι Έλληνες κυνηγοί φαντασμάτων εξακολουθούν να αμφιβάλουν.

– Στην Ιαπωνία βρίσκεται προ των πυλών για εμπορική εκμετάλλευση, τεχνολογία που επιτρέπει την μεταφορά μικρού όγκου δεδομένων μέσω της χειραψίας (δέρμα).

– Στη Μάλτα υπάρχει εταιρεία κινητής τηλεφωνίας MTV mobile και το μότο της είναι “it’s time 2BU”.

– Οι Αμερικάνοι μιλούσαν συνεχώς για το iPhone και το Amazon Kindle όπως εμείς για το σουβλάκι και τον Παρθενώνα.

– H Sony Ericsson έκανε ντεμπούτο στην Κορέα πριν από ένα μήνα παρουσιάζοντας το XPERIA X1. Υπήρξε πρόβλημα με το κορεάτικο interface, δυο πλήκτρα ανταποκρίνονταν στον ίδιο χαρακτήρα και η εταιρεία βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

– Το 80% των κινητών τηλεφώνων στην Κορέα είναι Samsung. Nokia, Motorola και Apple δεν έχουν κάνει ακόμα την εμφάνισή τους μιας και το σύστημα κινητής στην Κορέα είναι διαφορετικό από το Ευρωπαϊκό και το Αμερικάνικο και δεν συμφέρει τις εταιρείες να επενδύσουν σε αυτή την τεχνολογία.

– Στην Κίνα αγοράζουν μαϊμού προϊόντα τεχνολογίας όπως κινητά Nokian και MP3 player Soni τα οποία ονομάζονται white boxes.

– Το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων με netbook, είχε Acer Aspire.

άσχετο:
– Στη Γερμανία δεν έχουν Marlboro Lights αλλά Marlboro Gold με κάτι τι λιγότερη πίσσα και νικοτίνη. Το πακέτο κοστίζει 4 ευρώ και περιέχει 17 τσιγάρα!

Επεξεργάστηκε την 19 Απριλίου 2009 22:21

Σχόλια

  • Μπράβο Κώστα,

    Ήσουν ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος εκεί;
    Γιατί δεν βρήκα πληροφορίες αλλού; ;-)

    Good job.

  • Χαράλαμπε, ήταν και Φώτης Φωτιάδης από το περιοδικό Ήχος-Εικόνα. Επίσης για πρώτη φορά είχε δημοσιογράφους από Αφρική, Ταϊβάν και Χονκ Κονγκ. Νομίζω είχε και μια δυο κοπέλες Ελληνίδες αλλά από το διαφημιστικό τμήμα κάποιων περιοδικών, έχω την εντύπωση πως η μία δουλεύει σε εσάς στο PC Magazine? Δεν είμαι σίγουρος, κάτι τέτοιο νομίζω μου είπε ο Φωτιάδης.

  • Α μα, δεν είμαι πλέον PC Magazine εγώ :-D

    Θα τα πούμε από κοντά σε καμιά εκδήλωση...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.