IFA 2009 International Press Conference, Day 1

Μόλις τώρα ολοκληρώθηκαν οι συνεδρίες και τα panel discussions της πρώτης μέρας του IFA 2009 International Press Conference εδώ στη Μάλτα. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έξι παράλληλες συνεδρίες από τις 10:00 έως και τις 13:00. Συγκεκριμένα παρακολούθησα δυο sessions, το πρώτο αφορούσε τα ευρύματα έρευνας για την αγορά των καταναλωτικών ηλεκτρονικών το 2009 στη Ευρώπη από την GfK και το δεύτερο ήταν το Mobility Panel για το μέλλον των φορητών συσκευών επικοινωνίας.

Τα συμπεράσματα της έρευνας της GfK συνοψίζονται στα εξής:
– Υπάρχει οικονομική κρίση και όχι προϊοντική
– Παρατηρούμε το ονομαζόμενο cocooning effect όπου ο χρήστης περνάει περισσότερες ώρες στο σπίτι του
– Αύξηση της ζήτησης για δεύτερη επίπεδη τηλεόραση κάτω από τις 32 ίντσες
– Αύξηση της ζήτησης για επίπεδες τηλεοράσεις πάνω από τις 40 ίντσες
– Διάθεση περισσότερων χρημάτων για αγορά Hi-Fi συσκευών
– Τα προϊόντα χαμηλής κατανάλωσης παραμένουν ως trend
– Επιθυμία για συσκευές πιο φιλικές στη χρήση

Στο Mobility Panel οι ομιλιτές αναφέρθηκαν στις φορητές συσκευές επικοινωνίας, όπως τα κινητά τηλέφωνα, τα netbook και τα MID (Mobile Internet Devices) χωρίς όμως να ειπωθεί κάτι καινούργιο αναφορικά με τα όσα γνωρίζουμε. Ο κάθε ένας από τους πέντε συνολικά ομιλητές, είχε την δική του άποψη για το ποια κατηγορία συσκευών είναι η καλύτερη και πιο λειτουργικό σύστημα (iPhone, WebOS, Symbian, Windows Mobile) είναι το καλύτερο.

Σε λίγο θα κάνουμε περιήγηση σε τουριστικά σημεία της πόλης ενώ αργά το απόγευμα θα συναντηθούμε σε ένα εστιατόριο για φαγητό.
Αύριο το πρωί στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί η επίσημο Press Conferece και θα έχω περισσότερα να σας μεταφέρω. Καλή συνέχεια.

Επεξεργάστηκε την 17 Απριλίου 2009 15:05

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.