H Xerox στη λίστα Best Workplaces

Ιδιαίτερα σημαντική διάκριση απέσπασε η Xerox Hellas, αφού πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 100 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Great Place to Work Institute Ευρώπης. Η Xerox, νωρίτερα φέτος, είχε καταλάβει την 3η θέση στην αντίστοιχη ελληνική κατάταξη για το 2007, θέτοντας έτσι αυτομάτως και την υποψηφιότητά της για τη λίστα των 100 καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη.

Στη σχετική λίστα, η οποία ανακοινώθηκε στις 2 Μαΐου στους Financial Times, δεν υπάρχει κατάταξη και οι εταιρείες αναφέρονται αλφαβητικά. Η απονομή των βραβείων θα γίνει σε ειδική εκδήλωση στο Δουβλίνο στις 15 Μαΐου 2007.

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Βασίλης Ραμπάτ, Διευθύνων Σύμβουλος Xerox Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η διάκριση αυτή είναι ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσουμε τα 35 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα», και συνέχισε τονίζοντας: «Πάνω από 1000 εταιρείες από πολλούς διαφορετικούς κλάδους και βιομηχανίες ήταν υποψήφιες φέτος και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που εκπροσωπούμε τη Xerox ανάμεσα στις κορυφαίες 100».

Η τιμητική αυτή διάκριση έρχεται να επιβραβεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη συνεχή επένδυση αλλά και δέσμευση της Xerox Hellas στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού, ενώ ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι της Xerox ανέβασαν την εταιρεία στην ξεχωριστή αυτή θέση.

Το Great Place to Work Institute Hellas σε συνεργασία με το Alba University διενεργεί κάθε χρόνο το διαγωνισμό Best Workplaces με τη συμμετοχή εταιρειών που έχουν προσωπικό άνω των 50 ατόμων. Για την τελική κατάταξη μιας εταιρείας λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις του προσωπικού μέσα από την συμπλήρωση σχετικών ερωτηματολογίων (“Trust Index”) με βαρύτητα 66% και οι απαντήσεις της διοίκησης της εταιρίας κατά 33% (“Culture Audit”).

Σε παγκόσμια βάση το Great Place to Work Institute καταρτίζει τις ετήσιες “Lists of Best Workplaces” σε 29 χώρες ανά τον κόσμο. Κάθε λίστα ξεχωρίζει τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον σύμφωνα με τα κριτήρια: Αξιοπιστία, Σεβασμός, Εντιμότητα/Δικαιοσύνη, Περηφάνια, Συντροφικότητα.

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 12:54

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.