Instagram egg: Πόσα αξίζει τελικά η πιο δημοφιλής φωτογραφία του Instagram;

Instagram egg, Instagram egg: Πόσα αξίζει τελικά η πιο δημοφιλής φωτογραφία του Instagram;
Η πιο δημοφιλής φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ποτέ στο Instagram είναι η εικόνα ενός αυγού με καφέ στίγματα. Όχι δεν κάνουμε πλάκα. Τις τελευταίες ημέρες το Instagram egg έχει κατακτήσει το διαδίκτυο, και έχει προκαλέσει πανικό. Ποια είναι όμως η πραγματική αξία της πιο δημοφιλούς φωτογραφίας του Instagram;

Ο λογαριασμός που δημοσίευσε τη συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ο @world_record_egg, που αυτή τη στιγμή έχει 7,6 εκατομμύρια ακόλουθους και δεν έχει δημοσιεύσει τίποτα άλλο στο Instagram εκτός από μερικά stories. Επίσης, τη στιγμή που γράφουμε το άρθρο η φωτογραφία του αυγού έχει συγκεντρώσει πάνω από 48 εκατομμύρια likes. Τα παραπάνω νούμερα έχουν κάνει τους πάντες να αναρωτιούνται αν ο κάτοχος του λογαριασμού θα μπορούσε να βγάλει χρήματα, εκμεταλλευόμενος τη δημοσιότητα του Instagram egg.
Ο Darren Lachtman, που είχε πουλήσει τον Social Media Talent Agency Niche στο Twitter το 2015, σχολίασε τα εξής: “Αν ήμουν στη θέση τους η επόμενη δημοσίευση μου θα ήταν κάποια διαφήμιση. Έχουν κερδίσει το λαχείο, απέκτησαν μία διαφημιστική πινακίδα στην Times Square, απλώς την έχουν τζάμπα στο Instagram. Τι θα κάνουν με αυτή;”. Ο Lachtman πιστεύει ότι με το πλήθος των ακολούθων που έχει ο λογαριασμός αυτός, θα μπορούσε να βγάλει έως $250.000 από ένα και μόνο διαφημιστικό post, και τονίζει πώς ότι είναι να κάνουν θα πρέπει να το κάνουν γρήγορα, πριν το άστρο του Instagram egg σβήσει για πάντα.
Instagram egg, Instagram egg: Πόσα αξίζει τελικά η πιο δημοφιλής φωτογραφία του Instagram;
Από την άλλη, ο Sean Spielberg της Points North Group, μία εταιρεία αναλύσεων σχετικά με το influencer marketing, ανέφερε ότι θα μπορούσαν να βγάλουν γύρω στο ένα εκατομμύριο δολάρια, με βάση του κανόνες που ισχύουν στην αγορά του influencer marketing. Συμπληρώνοντας, ότι οι κανόνες αυτοί δεν ισχύουν για τόσο μεγάλους λογαριασμούς, που συνήθως τα έσοδα τους ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο.
Βέβαια, ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού @world_record_egg φρόντισε να βγάλει προς πώληση διάφορα merchanise, κι αυτό κέντρισε το ενδιαφέρον του Tim Sovay, COO της CreatorIQ μιας εταιρείας ανάπτυξης λογισμικού διαχείρισης influencer marketing εκστρατειών. Ο Sovay δήλωσε ότι η κίνηση της δημιουργίας και πώλησης merchanise δείχνει ότι πίσω από τον λογαριασμό του Instagram egg κρύβεται κάποιος με γνώσεις γύρω από το marketing. Επίσης, τόνισε ότι αν κάτι τέτοιο ισχύει, ο διαχειριστής του λογαριασμού θα μπορούσε να δημιουργήσει αμέτρητα αντίστοιχα brands και να βγάλει πολλά χρήματα.
Instagram egg, Instagram egg: Πόσα αξίζει τελικά η πιο δημοφιλής φωτογραφία του Instagram;
Πριν όμως όλοι πιστέψουμε ότι ο ιδιοκτήτης του @world_record_egg βρήκε τη χήνα που γεννά χρυσά αυγά, αξίζει να δώσουμε λίγη σημασία στα λεγόμενα της Liz Gottbrecht, αντιπροέδρου της πλατφόρμας influencer marketing Mavrck. Η Gottbrecht σχολίασε ότι το influencer marketing έχει να κάνει με το πόσο δραστήριος είναι ο influencer, το πλήθος των ακολούθων, την ποιότητα του περιεχομένου που προσφέρει, τα κίνητρα που δίνει στις εταιρείες και την ασφάλεια που διαθέτει το κάθε brand. Σύμφωνα με την ίδια την Gottbrecht, όσο ο συγκεκριμένος λογαριασμός παραμένει ανώνυμος δεν παρέχει τίποτα από τα παραπάνω και κατ’ επέκταση δεν έχει καμία οικονομική αξία.
Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Instagram Meta

Instagram: Πλέον μπορείτε να επεξεργαστείτε τα DMs σας

To Instagram ανακοίνωσε ενημερώσεις για την πλατφόρμα που αφορούν τη δυνατότητα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων.

Internet Facebook Instagram Meta

H Meta θα επισημαίνει περιεχόμενο που είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης

Νέα μέτρα σε Facebook, Instagram και Threads θα εφαρμόσει η Meta, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη διαφάνεια.

Internet Facebook Instagram Mark Zuckerberg

Γερουσία των ΗΠΑ: Οι CEOs των social media έχετε αίμα στα χέρια σας

Οι Αμερικανοί γερουσιαστές κατηγόρησαν τους ηγέτες των μεγαλύτερων εταιρειών μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο.

Internet Instagram

To Instagram δοκιμάζει το Flipside για ένα πιο ιδιωτικό προφίλ

Το Instagram εργάζεται σε μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Flipside” που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν ένα δευτερεύον προφίλ.