Software

Σχεδόν όλα τα smartphones με Android 11 θα προσφέρουν ασύρματο Android Auto

Το Android Auto να είναι διαθέσιμο εδώ και χρόνια σε πολλές αγορές παγκοσμίως, ενώ μπορεί να μπει ακόμα και σε συσκευές και χώρες που δε το υποστηρίζουν. Ο μεγαλύτερος περιορισμός του όμως είναι η ασύρματη σύνδεση στο αυτοκίνητο, καθώς είναι περιορισμένη μόνο σε συσκευές Pixel και κάποιες συσκευές Samsung Galaxy.

Αυτό φαίνεται να αλλάζει με τον ερχομό της επόμενης έκδοσης Android. Σύμφωνα με την επίσημη σελίδα υποστήριξης της Google για την υπηρεσία, όλες οι συσκευές με Android 11 και 5GHz Wi-Fi θα υποστηρίζονται από το ασύρματο Android Auto. Στην Ευρώπη, η υποστήριξη εξαρτάται βάση των τοπικών περιορισμών κάθε χώρας περί χρήσης μπάντας 5GHz μέσα στα αυτοκίνητα.

Αυτό βέβαια λύνει τα χέρια σε όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία, αλλά μέχρι σήμερα ήταν αναγκασμένοι να χρησιμοποιήσουν καλώδιο για τη σύνδεση των συσκευών τους. Οπότε, αν θέλετε την ασύρματη σύνδεση, δεν έχετε παρά να περιμένετε τον κατασκευαστή του smartphone σας να δώσει το εν λόγω update, αν υποστηρίζει η συσκευή σας 5GHz Wi-Fi.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 21 Αυγούστου 2020 10:28

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Λεοντιάδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.