Alcatel, το μέλλον του Windows Phone είναι στα low-end κινητά

Από το 2010 που κυκλοφόρησε, έχουν πουληθεί 73 εκατομμύρια Windows Phones αριθμός καθόλου άσχημος θεωρητικά, αλλά αν αναλογιστούμε τα 2.88 δισεκατομμύρια smartphones που έχουν πουληθεί παγκοσμίως είναι εξαιρετικά μικρός. Η Microsoft προσπαθεί να προωθήσει το λειτουργικό της σύστημα με όλους τους τρόπους και σήμερα ανακοίνωσε αριθμό ρεκόρ για τα Lumia.

Όμως σύμφωνα με τον Dan Dery, αντιπρόεδρο της Alcatel το μέλλον του λειτουργικού συστήματος της Microsoft βρίσκεται στις low end συσκευές. Το μεγαλύτερο ατού του Windows Phone είναι ότι λειτουργεί εξίσου καλά τόσο σε entry level όσο και σε high-end κινητά.

Η Alcatel έχει αρκετά μεγάλη γκάμα οικονομικών συσκευών στην αγορά της Ευρώπης και της Αίας. Αν και δεν είναι ο κύριος παίκτης στο οικοσύστημα του Windows Phone πριν από λίγο καιρό ανακοίνωσε το Alcatel Pop 2 Windows Phone, μια entry level συσκευή με 4.5 ιντσών οθόνη, 4 Megapixel κάμερα 4-bit quad-core Qualcomm Snapdragon 410 CPU. Η τιμή του αναμένεται γύρω στα 150 δολάρια SIM-free.

Ο Dan Dery αναφέρει ότι πάροχοι ανά τον κόσμο επισημαίνουν ότι τα entry level Windows Phone όπως το Nokia Lumia 520, είναι αυτά που πουλάνε και όχι τόσο τα high-end. Η Alcatel φαίνεται ότι θέλει να επενδύσει στο Windows Phone για να επεκταθεί στον τομέα των οικονομικών συσκευών και το σημαντικό είναι ότι το Windows Phone δεν χρειάζεται κορυφαίο hardware για να λειτουργήσει καλά. Αντιθέτως πολλές entry level Android συσκευές δεν λειτουργούν τόσο καλά διότι απαιτείται πιο εξελιγμένο hardware.

Εκτός από την Alcatel, φέτος είδαμε Android κατασκευαστές όπως HTC, Samsung και Huawei να κυκλοφορούν Windows Phone συσκευές.

Δείτε επίσης: Microsoft, ρεκόρ πωλήσεων με 9.3 εκατ. Lumia smartphones

alcatel windows phone future, Alcatel, το μέλλον του Windows Phone είναι στα low-end κινητά

Πηγή: 1, 2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
parastas

@Alcatel στα λόγια μου έρχεσαι

Φίλιππος

Απόλυτα αληθές!

Βέβαια, αν το market αποκτούσε επιτέλους εφαρμογές αντίστοιχης ποιότητας με το android και το iOS θα άξιζε να παίρνεις και High-end συσκευές! Πιστεύω ότι τα windows με το 8.1 είναι το καλύτερο και πιο όμορφο λειτουργικό αλλά με τρομερές ελλείψεις (από άποψη ποιότητας κυρίως!) σε εφαρμογές!

ΥΓ. Κάτοχος και των 4 “μεγάλων” λειτουργικών σε high-end συσκευές για να αποφύγουμε σχόλια του τύπου “δοκίμασε πρώτα το τάδε και μιλάμε”!

Panos7GR

Καιρό τώρα τα λέω. Εχω γράψει πολλά σχόλια στο παρελθόν λέγοντας αυτό ακριβώς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το 520 είναι ο κύριος λόγος που τα WP έχουν αυτό το μερίδιο στην αγορά, ούτε ότι έκανε θραύση στην Ευρώπη σχετικά με άλλες low-end συσκευές. Επίσης αυτό το γεγονός έκανε άρον άρον την Google να λανσάρει την σειρά Android One, που πλέον έχει και μεγάλα διεθνή ονόματα στην λίστα με τους συνεργάτες του. Καλά θα κάνει να το προσέξει δεόντως η Microsoft, αλλιώς θα καταλήξει να φτιάχνει μόνο εφαρμογές για Android.

Παντως με τούτα και με κείνα, κερδισμένοι θα βγούμε εμείς και επιτέλους θα έχουμε ποιότητα στα φθηνά κινητά!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Microsoft

Yπάλληλοι της Microsoft διέρρευσαν 38TB προσωπικών δεδομένων

Ερευνητές κυβερνοασφάλειας από τη Wiz ανακάλυψαν μια τεράστια, ξεκλείδωτη βάση δεδομένων αποθήκευσης cloud του Microsoft Azure.

Smartphones Microsoft Xbox

Xbox: «Πιο ευέλικτες» κονσόλες επόμενης γενιάς προγραμματίζονται για το 2028

Αποκαλυπτικά έγγραφα δημοσιοποιήθηκαν λόγω της δικαστικής μάχης με την FTC για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft.

Smartphones Apple Bing iMessage

Apple και Microsoft αρνούνται ότι είναι gatekeepers στην ΕΕ

Ο Νόμος για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο οι πλατφόρμες χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών και την εποπτεία.

Business Microsoft

Microsoft: Το εμπορικό σήμα που χρησιμοποιείται περισσότερο για απάτες phishing

Η Microsoft είναι το κυρίαρχο εμπορικό σήμα που χρησιμοποιείται περισσότερο για απάτες phishing το 2ο τρίμηνο του 2023.