H Alexa θα μπορεί να συζητάει μαζί σου

Οι ψηφιακές βοηθοί όπως Siri, Alexa, Google Assistant και Cortana, έχουν ως βασική λειτουργία το να απαντούν σε ερωτήσεις χρηστών. Μέχρι να τους γίνει κάποια ερώτηση, παραμένουν σιωπηλές.

Αυτό όμως αναμένεται να αλλάξει από την Amazon και τη ψηφιακή της βοηθό, Alexa. Η Alexa είναι πιθανό να ξεκινήσει σύντομα να κάνει συζητήσεις με τους χρήστες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Information, η Amazon έχει αποφασίσει να ξοδέψει το ποσό των 100 εκατ. δολαρίων με σκοπό την βελτίωση της τεχνολογίας αυτόματης αναγνώρισης ομιλίας.

Για να μπορέσει να αναμιχθεί περισσότερο στις συζητήσεις των χρηστών, η Alexa θα πρέπει να είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται τον τόνο της φωνής. Πρέπει να καταλαβαίνει αν το άτομο είναι χαρούμενο, θυμωμένο, λυπημένο κλπ. Επίσης πρέπει να καταλάβει πότε είναι η σωστή στιγμή για να αρχίσει μια συζήτηση.

Ένα από τα features που αναμένεται να έχει είναι τα push notifications. Κάθε φορά που λαμβάνεις ένα push notification από κάποια εφαρμογή, η Alexa θα μπορεί να το διαβάζει δυνατά. Για παράδειγμα αν αντιληφθεί κάποια κίνηση στις κάμερες ασφαλείας του σπιτιού σου ή ότι κάποιος είναι στην πόρτα, θα σε ειδοποιεί χωρίς να χρειάζεται να κοιτάξεις το κινητό. Θεωρητικά θα μπορείς να της ζητήσεις περισσότερες πληροφορίες ή να ξεκλειδώσει την πόρτα.

Η Alexa είναι ήδη ανοιχτή σε third-party developers και κατασκευαστές hardware. Προς το παρόν δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα πότε θα έρθουν τα νέα χαρακτηριστικά, τα οποία από τη μια μοιάζουν αρκετά ενδιαφέροντα, αλλά για άλλους ίσως είναι λίγο τρομακτικά.

amazon alexa conversation, H Alexa θα μπορεί να συζητάει μαζί σου

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

Πάντως ακόμα και τώρα είναι πολύ λειτουργικό το Echo.
Βρήκα επιτέλους την ησυχία μου από την γυναίκα που δεν μπορούσε να βάλει μουσική και άλλα..
Τώρα της μιλάει και όλα πάνε ρολόι 🕒
😀 😀 😀

giannogeorge

Αλλά δυστυχώς μάλλον και με την CIA!
Και πριν πεταχτεί κανείς, το διάβασα προσφάτως!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.