Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

Amazon Alexa, Η Amazon θα χρεώνει για την πρόσβαση στην Alexa

H Αmazon έχει την πεποίθηση πως στο κοντινό μέλλον η Alexa θα μπορεί να προσφέρει τόσα στους χρήστες της που θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν μια συνδρομή για να τη χρησιμοποιούν.

Μετά την εκδήλωση συσκευών της Amazon την περασμένη εβδομάδα, όταν η εταιρεία παρουσίασε τις παραγωγικές δυνατότητες AI που αναπτύσσει για το φωνητικό βοηθό, το Bloomberg ρώτησε τον Dave Limp, SVP συσκευών και υπηρεσιών στην Amazon, εάν θα υπάρξει κάποια στιγμή που οι λειτουργίες AI της Alexa θα απαιτήσουν συνδρομή. «Ναι, το πιστεύουμε απολύτως», απάντησε.

Στην ίδια εκδήλωση, η εταιρεία παρουσίασε τις δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης πάνω στις οποίες δουλεύει για την Alexa και αποκάλυψε πως θα επιτρέψει στους χρήστες του Echo να τις δοκιμάσουν τους επόμενους μήνες.

Αυτά τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα συζήτησης με την Alexa, η οποία προβάλλει τις δικές της «απόψεις».

O Limp αναφέρθηκε στο κόστος που απαιτείται για τη μετατροπή της Alexa από έναν φωνητικό βοηθό που μπορεί να σας πει τη θερμοκρασία σε ένα δημιουργικό chatbot με τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να συντάξει ένα email, βάσει πληροφοριών που συζητήθηκαν προηγουμένως μαζί του.

Τη Δευτέρα, η Amazon ανακοίνωσε μια επένδυση έως και 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και την ιδιοκτησία μειοψηφίας στην Anthropic για να δημιουργήσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. Ο Limp δεν έθεσε ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε η Amazon θα χρεώσει για την πρόσβαση στην Alexa, αλλά είπε ότι “δεν είναι δεκαετίες μακριά”. 

«”Δεν έχουμε ιδέα για τιμή ακόμα”, είπε, προσθέτοντας πως “Θα μιλήσουμε με τους πελάτες και θα μάθουμε από αυτούς ποια είναι η αξία τους. Η Alexa που γνωρίζετε και αγαπάτε σήμερα θα παραμείνει δωρεάν.”

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.