Τα Android smartphones ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο το 2014

Πριν από λίγες μέρες μαζί με τα οικονομικά της αποτελέσματα η Apple ανακοίνωσε ότι έφτασε στο ένα δισεκατομμύριο iOS συσκευές με το τυχερό να είναι ένα γκρι iPhone 6 Plus. Ο αριθμός αυτός ακούγεται εντυπωσιακός αλλά όχι μπροστά στους αντίστοιχους αριθμούς του Android το οποίο μέσα στο 2014 μόνο ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Strategy Analytics, την χρονιά που μας πέρασε απεστάλησαν 1.3 δισεκατομμύρια smartphones για πρώτη φορά ever, εκ των οποίων πάνω από 1 δισ. τρέχει Android και αυτό σημαίνει ότι το OS της Google κατέχει το 81% της αγοράς ενώ η Apple έχει το 15%.

android 1 δισεκατομμύριο 2014, Τα Android smartphones ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο το 2014

Οι αποστολές smartphones ανέβηκαν κατά 30% σε σύγκριση με το 2013. Μόνο τα Android πήγαν από 0.8 δισ. στο 1 δισ. ενώ το iOS πήγε από τα 153 εκατομμύρια του 2013,στα 193 εκατομμύρια συσκευές. Τρίτο στη σειρά έρχεται το Windows Phone με πολύ μικρότερους αριθμούς καθώς πήγε από τα 35.8 εκατομμύρια του 2013 στα 38.8 εκατομμύρια τη χρονιά που μας πέρασε.

Η Strategy Analytics δεν έδωσε ακριβείς αριθμούς για κάθε κατασκευαστή ξεχωριστά, όμως από άλλες αναφορές επισημαίνεται ότι Apple και Samsung ηγούνται των πωλήσεων, και μάλιστα η Apple μετά τις πωλήσεις ρεκόρ στο τέταρτο τρίμηνο του 2014, έχει ίδιο ποσοστό με τη Samsung. Άλλοι κατασκευαστές όπως η LG τα πήγαν εξαιρετικά καλά ενώ άλλοι όπως η BlackBerry για παράδειγμα με το OS της ανήκουν στην κατηγορία “Others” που σημαίνει ότι είναι στο 0.7% της αγοράς, έπεσε από το 2013 που ήταν στο 2%.

android 1 δισεκατομμύριο 2014, Τα Android smartphones ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο το 2014
android 1 δισεκατομμύριο 2014, Τα Android smartphones ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο το 2014

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Daniel

δεν είναι λογικό εφόσον το ανδροιδ είναι σε παραπανω από μια συσκευή ???????

azriel84

Τα FIAT να δεις πόσο περισσότερο πουλάνε από τις Ferrari! 😛

Giannis

ένα δισεκατομμύριο προβλήματα 😛 αυτό

haris

Παιδιά σοβαρευτείτε τo android έχει κάνει άλματα έχετε την εντύπωση ότι αν το IOS ήταν τόσο καλό θα κολάγαμε αντί για ένα π.χ ΝΟΤΕ να παίρναμε ένα iphone 5 η 5s καινούργιο?
Ψαχτείτε καλύτερα γιατί δεν ξεκολάει η aplle από τα σκαλώματα που έχει και αφήστε τις συγκρίσεις με FIAT κλπ.
Ο κόσμος έχει αποδείξει ότι αν η aplle ξανακάνει κάτι πρωτοπόρο θα ξαναπάει εκεί…

enwsiths

Οπως προειπαν και αλλοι ειναι απολυτως λογικο. Αφου η apple εχει μια συσκευη (εσχατως δυο) ανα ετος, ενω κυκλοφορουν εκατονταδες εταιριες με λειτουργικο android…not impressed…

darko

@haris εσυ που λες και καλα οτι δεν κανει κατι πρωτοπορο δηλαδη τα αντροιντ τι κανουν?Βαλανε 4κ display σε 5.5 inch??

Γιωργος Παππας

Επιτυχια δηλαδη για μερικους ειναι να βγαζει καλο τελικο προιον η εκαστοτε εταιρια; Δεν νομιζετε οτι επιτυχια σημαινει κερδη για την επιχειρηση; Τωρα αν πουλαει τσιχλες η διαμαντια δεν εχει σημασια, τα κερδη ειναι κερδη, και απο την στιγμη που ο κοσμος προτιμα το android εχει τους λογους του..

Γιωργος Παππας

Ασε που πολλα android phones ειναι ανωτερα απο τα iphones και το android ειναι ενα ελευθερο λογισμικο που κανεις οτι θες πανω σε αυτο αν εχεις τις γνωσεις..

Genesis

Γιώργο ο κόσμος το παίρνει επειδή έχει μάθει σε αυτό και τα ios δυστυχώς είναι ακριβά

είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που παίρνουν android είναι επειδή πουλάει ποιο πόλη που είναι λογικό όταν έχεις χιλιάδες συσκευές κάθε χρόνο και επειδή έχει γεμάτο store λες και ένας άνθρωπος να δει έστω και τα 10.000 από αυτά.

haris

darko φίλε ειλικρινά βαριέμαι πάρε πολύ το os vs ios αν εσύ νομίζεις ότι μπορείς στο ιos να κάνεις ότι κάνει ένα android τι να σου πώ…

Νωντας

Ρε παιδια τι συκρινετε τωρα???Το αντροιντ με υλοποιησεις Note4,g flex2 κ.λ.π ειναι μιλια μακρυα απο το ios και τα iphone που σε περιοριζουν και γενικα δεν σε αφηνουν να εχεις ενα προσωπικο κινητο οπως το γουσταρεις..Γενικα υα i-phones ειναι ωραιες συσκευες με ωραια υλικα και ενα συμπαθητικο λειτουργικο αλλα μη τρελαθουμε κιολας που θα δωσουμε και 600-700 ευρω το λιγοτερο για i-phones για να κανουμε φιγουρα!!!!Ας σοβαρευτουμε λιγο.Αυτα ας τα παρουν οι λεφταδες που το εχουν για να το παιζουν μουρη..

Nicos

Ενα είναι το μεγαλο ερώτημα! Το note 4 να το πάρω σε λευκό η μαύρο 🙂

Agnostos13

Η βασικη διαφορα που κανει το Android να πουλαει περισσοτερο απο το iOS δεν ειναι οι παραπανω δυνατοτητες, ουτε το οτι ειναι ανοιχτο λογισμικο, αλλα οτι το βρισκεις σε συσκευες των 50€ αντι για 250€ που χρειαζεσαι για συσκευη iOS!
Μιλοντας αποκλειστικα για ναυαρχιδες βεβαια δεν ειμαι σιγουρος προς τα που γερνει η πλαστιγγα…

darko

@haris γενικα εσεις που πετατε μια κοτσανα μετα αρχιζετε να βαριεστε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.