Android apps, συνεχόμενος ο έλεγχος για malware στο εξής

Η Google κάνει ένα ακόμη βήμα για να διασφαλίσει τους χρήστες Android από malware. Πριν από λίγους μήνες μάθαμε ότι εργάζεται πάνω στο Verify Apps που είναι μια αναβάθμιση ενός χαρακτηριστικού που βρίσκεται στα Google Play Services. Αυτό που θα κάνει το Verify Apps είναι να ελέγχει συνεχώς τις εφαρμογές του κινητού για malware.

Η υπηρεσία υπήρχε ήδη από την Google αλλά έκανε τον έλεγχο μόνο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει το app verification service για όλα τα apps που υπάρχουν στη συσκευή συμπεριλαμβάνοντας και αυτά που έχουν κατέβει από το Google Play Store. Ο έλεγχος θα γίνεται κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αλλά και ανά τακτά διαστήματα αφού έχει εγκατασταθεί. Αυτό γίνεται διότι η Google παρατήρησε ότι οι εφαρμογές μπορούν να κατεβάσουν κακόβουλο κώδικα ακόμη και μετά την εγκατάσταση.

Βέβαια, αυτό που επισημαίνει είναι ότι το Android είναι ένα αρκετά ασφαλές λειτουργικό και μας ενημερώνει ότι το Verify Apps έχει χρησιμοποιηθεί σε πάνω από 4 εκατομμύρια Apps κατά τη διάρκεια της εγκατάστασής τους και μόνο το 0.18% ήταν κακόβουλα.

Η αναβάθμιση είναι έτοιμη και θα αρχίσει σιγά σιγά σιγά να είναι διαθέσιμη by default για όλους τους χρήστες με Android 2.3 και άνω.

Πηγή

Σχόλια

  • Τι καιρός ήταν ρε μεγάλε?

    Τα sideloaded apps σκανάρονταν κατά την εγκατάσταση εδώ και πολύ πολύ καιρό, φροντίζοντας για την ασφάλεια ακόμα και για όσους εγκαθιστούν apk εκτός Google Play.

    To 0,18% στα .apk εκτός Google Play να το κρατήσουμε να το θυμόμαστε παρακαλώ?!

  • ελπιζω μονο να μην του βγαλουν δυνατοιτα απενεργοπιισης με το καιρο γιατι αρκετες root apps της βγαζει σαν possible malware

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.