Software

Android Auto: Διαθέσιμη η νέα έκδοση με ανανεωμένο UI και Google Assistant

Το Android Auto κυκλοφόρησε πριν πέντε χρόνια και εδώ και καιρό η Google έχει ξεκινήσει τον πλήρη επαναχεδιασμό του. Η εταιρεία ολοκλήρωσε τη ριζική μεταμόρφωση του Android Auto και ξεκίνησε τη διανομή της νέας έκδοσης σε όλους τους χρήστες.

Αρχικά, στη νέα έκδοση το Android Auto ανοίγει με ενεργή την προεπιλεγμένη εφαρμογή πλοήγησης. Επίσης, ενεργοποιείται άμεσα με το που βάζουμε βάζουμε μπρος το αυτοκίνητο.

Κρίνοντας από της προηγούμενες διαδρομές που έχουμε κάνει, το λειτουργικό προτείνει διάφορους πιθανούς προορισμούς. Αν θέλουμε να πάμε σε κάποιον από αυτούς το επιβεβαιώνουμε φωνητικά, ειδάλλως λέμε “Hey Google” και ζητάμε οδηγίες για κάποιον άλλον προορισμό.

Επίσης, προστέθηκε η νέα μπάρα πλοήγησης η οποία αλλάζει εμφάνιση και περιεχόμενο ανάλογα με το τι κάνουμε. Για παράδειγμα, αν έχουμε ενεργή την πλοήγηση η μπάρα εμφανίζει κουμπιά για την αναπαραγωγή πολυμέσων και τον χειρισμό του τηλεφώνου.

Στην νέα έκδοση άλλαξε ο app launcher ο οποίος μας επιτρέπει πλέον να εναλλάσσουμε εύκολα τις εφαρμογές. Επιπλέον, οι εφαρμογές είναι ταξινομημένες με βάση το ποιες χρησιμοποιούμε πιο συχνά.

Μερικές από τις εφαρμογές θα έχουν το σήμα του Google Assistant στο εικονίδιο τους και όταν πατάμε το εικονίδιο αυτό ο Assistant θα μας δίνει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή.

Πλέον, στο Android Auto προστέθηκε μπάρα ειδοποιήσεων και dark theme. Αν το λειτουργικό είναι εγκατεστημένο σε widescreen τότε το UI προσαρμόζεται αυτόματα και δείχνει περισσότερες πληροφορίες.

Η διάθεση της ενημέρωσης έχει αρχίσει ήδη και θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Να σημειώσουμε ότι η ενημέρωση αυτή είναι διαθέσιμη μόνο για οχήματα που υποστηρίζουν το Android Auto και η smartphone έκδοση δεν θα πάρει τις συγκεκριμένες αναβαθμίσεις.

Πηγή

Σχόλια

    • Το Android Auto δεν ειναι διαθεσιμο στην Ελλάδα ακομα. Θα πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο apk (κάντε αναζήτηση γισ “Andorid Auto apk”) και να το εγκαταστήσετε στο κινητό σας.

  • Κε Βλαχάκη, δείτε τί μπορεί να γίνει, ώστε και όσοι δεν διαθέτουμε οχήματα με Android Auto, να αναβαθμιστεί μέσω της εφαρμογής των smartphones...Σας ευχαριστώ πολύ

  • Για κάποιο λόγο σταμάτησε να μου δουλεύει σε ford kuga 2017.
    Γνωρίζει κάποιος άλλος κάτι τέτοιο; γνωρίζει κάποιος άλλος τι θα μπορούσα να κάνω;

  • Καλημέρα σας χωρίς σύνδεση στο internet τι πληροφορίες παρέχει?
    Στο κινητό μου έχω το hearwe go μπορεί να τρέχει από την οθόνη του αυτοκινήτου χωρίς σύνδεση

  • Καλησπέρα σας. Ερώτηση γιά όποιον γνωρίζει. Με ποιό τρόπο μπορούμε να βλέπουμε υψόμετρο σε Android Auto? Τόσο δύσκολο είναι γιά μιά εφαρμογή (όπως Waze) αντί γιά ταχύμετρο, να δείχνει υψόμετρο, δεδομένης της ύπαρξης GPS στις σύγχρονες συσκευές?

  • καλημέρα προσπαθώ να κατεβάσω το android auto apk και όταν το κατεβάζει χάνεται . ξέρετε τι πρέπει να κάνω?

  • Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε;;;
    στους χάρτες google στο αυτοκίνητο προσπαθώ να κάνω φωνητική εντολή αλλά δεν τη δέχεται. Βγαίνει κάποια και μου μιλάει σε ξένη γλώσσα που δεν καταλαβαίνω.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.