Android KitKat, περίπου στο 14% των συσκευών, 60% αύξηση σε ένα μήνα

Τον προηγούμενο μήνα η Apple τόνιζε ότι η Google έχει πολύ μικρό ποσοστό υιοθέτησης του νέου λογισμικού της, το Kit Kat το οποίο έφτανε περίπου το 8.5%. Η Google όμως δημοσίευσε τα νέα στατιστικά χρήσης για τις Android συσκευές, το οποίο έδειξε ότι ο αριθμός χρηστών που χρησιμοποιούν το Kit Kat σήμερα, αρχές Ιουνίου, φτάνει το 13.6%.

Το ποσοστό από μόνο του δεν είναι εντυπωσιακό, αλλά αυτό που το κάνει άξιο αναφοράς είναι ότι έκανε μια μεγάλη αύξηση της τάξεως του 60% μέσα σε ένα μήνα. Δεν είναι δύσκολο όμως να καταλάβουμε γιατί το Android έκανε τόσο μεγάλα άλματα. Οι συσκευές ναυαρχίδες όπως HTC One Μ8 και Samsung Galaxy S5 είναι στην αγορά για αρκετό καιρό κατακτώντας μερίδιο αλλά και το ότι οι αναβαθμίσεις στο KitKat φτάνουν και σε παλιότερες συσκευές έστω και αργά.

Παρόλο που αυτά τα δεδομένα είναι ευχάριστα για την Google, ταυτόχρονα βλέπει πολλούς χρήστες να μένουν σε παλιές εκδόσεις του Android. Την μερίδα του λέοντος την έχει το Jelly bean με 58.4% (έπεσε από 60.8%), ενώ 28% χρησιμοποιεί Ice Cream Sandwich και πιο παλιές εκδόσεις. Θα πάρει λίγο καιρό για τις παλιές πλατφόρμες να πέσουν τα ποσοστά τους, καθώς πολλές pre-Jelly Bean συσκευές πωλούνται σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Κίνα και η Ινδία, όπου δεν είναι εύκολο να ο χρήστης να αναβαθμιστεί σε καινούργιο Hardware και άρα νεότερες εκδόσεις.

Πηγή

Σχόλια

  • Gingerbread 15%...και αυτό λέει πολλά. Θέλει αιώνες για να στρώσει το android. Τουλάχιστον να "εξαφανιστούνε" οι πριν το jelly bean εκδόσεις που ήτανε επιεικώς πανηγύρια.

  • εμεις οι δυστυχοι με τα huawei (P6) περιεμνουμε εδω και τεσσερις σχεδον μηνες για το καινουργιο update

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.