Android: Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται τα updates στην ώρα τους

, Android: Γιατί είναι σημαντικό να γίνονται τα updates στην ώρα τους

Το Android οικοσύστημα διαρκώς επεκτείνεται, κάτι που συμβαίνει και με όλους τους κινδύνους στον ψηφιακό κόσμο. Είναι λογικό να πούμε ότι για να μπορεί ο κάθε χρήστης να νιώθει ασφαλής, θα πρέπει να έρχονται τακτικά και πλήρη updates των Android συσκευών.

Η Google έχει υποσχεθεί να κάνει τα κρίσιμα updates διαθέσιμα πιο σύντομα, χωρίζοντας την πολιτική αναβάθμισης των συσκευών σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν τα μικρά πακέτα αναβάθμισης που έρχονται πιο συχνά και έχουν ως σκοπό τους την επιδιόρθωση σφαλμάτων και άλλες εργασίες συντήρησης, ενώ στην δεύτερη περιλαμβάνονται updates που καταπολεμούν σοβαρά bugs και κενά ασφαλείας που ενδέχεται να αποβούν μοιραία. Η δεύτερη κατηγορία είναι εκείνη που αργεί λίγο περισσότερο να διατεθεί στους Android χρήστες.

Ένα στοιχείο που αλλάζει με τα updates στο Android είναι το γεγονός ότι εκτός από τις αισθητικές αλλαγές, εκμοντερνίζονται και οι ρυθμίσεις ή οι επιλογές που έχει ο κάθε χρήστης. Το κακό είναι ότι πολλές φορές αυτές οι αλλαγές δεν είναι εμφανείς και θα πρέπει κανείς να γνωρίζει το τι καινούριο μπορεί να κάνει.

Εκτός από την Google και άλλοι κατασκευαστές έχουν υποσχεθεί να κάνουν πιο τακτική, πιο συχνή την αναβάθμιση των μοντέλων τους, αλλά κάτι τέτοιο δεν ισχύει καθολικά, με αποτέλεσμα αρκετά bugs να μένουν ενεργά για αρκετό καιρό. Η κατάσταση δείχνει να αλλάζει προς το καλύτερο πάντως. Όλοι οι κατασκευαστές δεν ακολουθούν την ίδια ταχύτητα στην κούρσα των αναβαθμίσεων και αυτό πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα σε αντίθεση με το iOS, όπου τα πράγματα είναι περισσότερο ομογενοποιημένα.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

δεν νομιζω οτι θα καταφερουν ποτε οι ΟΕΜ να βγαζουν τ updates”στην ωρα τους” τουλαχιστον για τις μη ναυαρχιδες συσκευες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Software Android Android Malware featured

Τρεις εφαρμογές Android που πρέπει να διαγράψετε – Μπορούν να αδειάσουν τους τραπεζικούς σας λογαριασμούς

Για την ύπαρξη τριών κακόβουλων εφαρμογών Android που πρέπει να διαγράψουν όλοι οι χρήστες άμεσα από τις συσκευές τους προειδοποιεί η ESET.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.