Αναβαθμίσεις Android, Από την παραγωγή στην κατανάλωση

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται από την ανάπτυξη μια νέας έκδοσης του λειτουργικού συστήματος Android μέχρι την διάθεσή του στα κινητά μας; Σε πρόσφατα blog post των Sony Ericsson και Motorola έγινε λόγος με αφορμή την επικείμενη αναβάθμιση σε Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Ας το εξηγήσουμε και εμείς με απλά λόγια.

1. Η Google επιλέγει και συνεργάζεται με έναν κατασκευαστή κινητών και αναπτύσσει τη νέα έκδοση Android με συγκεκριμένες προδιαγραφές hardware (τελευταία φορά με το Samsung Galaxy Nexus για την έκδοση Ice Cream Sandwich).

2. Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών και ταυτόχρονα (ή λίγο αργότερα) από την κυκλοφορία του πρώτου smartphone με την νέα έκδοση, διαθέτει και τον πηγαίο κώδικα στους κατασκευαστές κινητών και επεξεργαστών. Οι κατασκευαστές επεξεργαστών ξεκινούν να δημιουργούν τους απαραίτητους οδηγούς (drivers) ή να προσαρμόζουν τους ήδη υπάρχοντες για τους επεξεργαστές τους.

3. Μόλις ολοκληρώσουν, το λογισμικό επιστρέφει στους κατασκευαστές κινητών οι οποίοι τοποθετούν το δικό τους λογισμικό όπως user interface (HTC Sense, Motorola MotoBLUR, Samsung TouchWiz) και πραγματοποιούν τις απαραίτητες ρυθμίσεις που απαιτεί η κάθε συσκευή ή ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας.

4. Μετά το λογισμικό περνάει στα χέρια των παρόχων κινητής τηλεφωνίας για να πραγματοποιήσουν και αυτοί τις δικές τους δοκιμές. Μόλις ολοκληρωθεί και αυτή η φάση ελέγχου ξεκινάει η διάθεση της αναβάθμισης προς τους τελικούς χρήστες, εμάς.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 8 Δεκεμβρίου 2011 8:42

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.