Andy Rubin, Το Android ξεκίνησε να σχεδιάζεται για smart cameras όχι smartphones

Ο Andy Rubin, πατέρας του λειτουργικού συστήματος Android σε ομιλία του σε οικονομικό συνέδριο στο Τόκυο είπε ότι το Android ξεκίνησε να αναπτύσσεται το 2004 για χρήση σε έξυπνες φωτογραφικές μηχανές και όχι για έξυπνα κινητά. To 2005 η Google εξαγόρασε το Android και το 2008 κυκλοφόρησε η πρώτη έκδοση Android 1.0 με το smartphone HTC Dream.

Σήμερα το λειτουργικό σύστημα Android βίσκεται εγκατεστημένο σε πάνω από 750 εκ. συσκευές ανά τον κόσμο και κάθε μέρα προσθέτονται 1.5 εκ. συσκευές.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Απριλίου 2013 19:11

Σχόλια

  • Οι εξυπνες αγορες αυτα εχουν.Καλη κινηση απο την google.

    Παιδες μηπως ξερετε καμια καλη προταση με 150 ευρω για smartphone;;

  • Αν θελεις κατι σχετικα καλο χωρις να ξοδεψεις πολλα χρηματα κοιτα αν βρεις κανενα μεταχειρισμενο Optimus 2X ή με κατι παραπανω το P936....

  • Galaxy s Plus ή Galaxy S2 που εχει παρει και την 4.1 του JB φιλε Panides . To πρωτο ισως το βρεις και καινουριο σε αυτα τα χρηματα , ενω το 2ο προς το παρον νομιζω μονο σαν μεταχειρισμενο.

  • θα σου πρότεινα το galaxy ace 2 από skroutz στα 155-160 ευρώ καινούριο. το έχει φίλος και πιστεύω είναι παραπάνω από τίμια αγορά για το κόστος του. τρέχει και 4.1 jb, ενώ αναμένεται και 4.2, που είναι αμφίβολο αν το πάρουν τα παραπάνω lg με 512 ram (galaxy ace2 -->768).

  • Παιδια σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια σας!!!
    Ειναι για φιλο μου η ερωτηση.
    Σχολιαστε και λιγο για το αθρο!Γιατι θα μας κηνηγαει ο κωστας με το κοπιδι... :P

    Eυχαριστω και παλι.

  • @panides:
    (Κινέζικο) διπύρινο ή τετραπύρινο MTK κινητό από αξιόπιστο online κατάστημα.

  • @ Billys To Galaxy S2 θα παρει 4.2 σιγουρα..
    @ Panides Galaxy Ace 2 και Sony Xperia U ειναι οτι πιο φθηνο υπαρχει αυτη την στιγμη σε 2πυρηνο. με προτιμηση στο Ace 2 λογω Jelly Bean ( To U εφτασε μεχρι ICS)

    Σην ειδηση τωρα μπραβο στο android που συνεχιζει να εξελισεται ετσι..! Αναμενουμε εκδοση νουμερο 5 σε λιγο καιρο!

  • Το αρθρο για το HTC Dream εχει μπει στα bookmarks μου. Αν και δεν ειμαι και τοσο φαν του Android ειμαι σιγουρος οτι μια μερα θα το δειχνω στα παιδια μου σαν μια απο τις μεγαλυτερες εφευρεσεις τις γενιας μου. Αν και μεχρι τοτε, τα παιδια μου θα φορανε κυριολεκτικα πανω τους το Android ετσι οπως παει το πραγμα.

  • Έτσι εξηγείτε το κακό με το android :p

    Υπόψιν το sii ακόμη στην 4.0.3 έχει μείνει στην Ελλάδα...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.