Anonymous OS, Είναι τελικά ψεύτικο ή όχι;

Στην αρχή περίπου της εβδομάδας έκανε την εμφάνισή του στο Διαδίκτυο ένα λειτουργικό σύστημα το οποίο δήλωνε ότι είναι φτιαγμένο από την ομάδα χάκερ-ακτιβιστών Anonymous. To Anonymous OS είναι βασισμένο στο Linux. Στο Twitter account AnonOps, το οποίο λέγεται πως είναι και το “επίσημο” account της ομάδας ανέβηκε ένα tweet το οποίο δηλώνει ότι το λειτουργικό είναι ψεύτικο και φέρει ένα πλήθος από Trojans στο σύστημα του χρήστη που το εγκαθιστά.

Η απάντηση σε αυτό το tweet δεν άργησε να φανεί από το Tumblr account του Anonymous OS, όπου σημειωνόταν ότι στον κόσμο του Linux και του ανοιχτού λογισμικού δεν υπάρχουν trojans. Είναι δύσκολο να πει κανείς ποια είναι η αλήθεια σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά καλό είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κατεβάζετε κάτι τέτοιο.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 15 Μαρτίου 2012 18:23

Σχόλια

  • Η αλήθεια είναι ότι Trojans υπάρχουν και για linux! Και φιλικά λέγοντας από κάποιον που αυτή είναι η ζωή του, ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει και δεν υπάρχει το υπέρτατο ασφαλές σύστημα!
    We are Anonymous...
    We are Legion...
    We do not Forget...
    We do not Forgive...
    Expect Us...

  • Μπορει να μην εχει trojans με την μορφη που τα γνωριζεις στα windows αλλα κανεις δεν σου εγγυατε οτι δεν υπαρχουν προεγκατεστημενα προγραματακια που παρακολουθουν τον χρηστη.

  • Προσέξετε τους Ανωνύμους είναι μεγάλη Απάτη,
    Είναι όπως παλιά που εμπεναν κάποιοι μπάτσοι σε παρέες με πολιτικά ρούχα και τους καρφονανε για να πάνε μέσα, αυτή τη φορά από το FBI και από άλλες μυστικές υπηρεσίες.
    Είναι δηλαδή τσάμπα μάγκες, πείθουν μια ομάδα χακερ'ς να κάνουν ένα χτύπημα και έχουν τα στοιχεία τους και τους καρφώνουν στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος στεγνά...

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.