Tim Cook: Το 2015 θα είναι η χρονιά του Apple Pay

“Είμαστε πιο σίγουροι από ποτέ ότι το 2015 θα είναι η χρονιά του Apple Pay” δήλωσε ο Tim Cook. Η Apple ανακοίνωσε το Apple Pay το Σεπτέμβρη μαζί με το λανσάρισμα των νέων iPhone 6 και iPhone 6 Plus και όπως οι ανταγωνιστές της, επιθυμεί να καθιερώσει την ψηφιακές πληρωμές και την αντικατάσταση του πορτοφολιού.

Η υπηρεσία έγινε διαθέσιμη τον Οκτώβριο και προσμετρά 500 συνεργάτες χρηματοπιστωτικών και 220.000 εμπόρους στην Αμερική.

Παρόμοια και η υπηρεσία της Google, το Google Wallet, επιτρέπει στους καταναλωτές να πληρώνουν με τη διαδικασία τύπου “tap and pay”, ενώ ταυτόχρονα και διάφοροι πάροχοι δικτύων συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν αντίστοιχη υπηρεσία με το όνομα Softcard.

Βέβαια, αυτές οι πληρωμές δεν αποτελούν έκπληξη για το κοινό, καθώς εδώ και χρόνια πραγματοποιούνται αγορές για ψηφιακές υπηρεσίες όπως παλαιότερα τα ringtone μέσω sms, χωρίς όμως να αντικατασταθεί πλήρως το παραδοσιακό πορτοφόλι. Η Apple υποστηρίζει ότι αυτό θα αλλάξει.

Η υπηρεσία λειτουργεί ως εξής. Ο χρήστης θα τοποθετεί τη συσκευή του (iPhone φυσικά) στο σημείο πληρωμής και έπειτα, αγγίζοντας τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων θα επιβεβαιώνει τη συναλλαγή. Βέβαια, τόσο το σημείο πληρωμής, όσο και η συσκευή θα πρέπει να υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC, κάτι το οποίο περιορίζει την υπηρεσία μόνο στους κατόχους του iPhone 6 και του iPhone 6 Plus.

Το Apple Pay θα υποστηρίζει και το πολυαναμενόμενο smartwatch της εταιρίας Apple Watch το οποίο, όπως δήλωσε ο Cook, θα ξεκινήσει να πωλείται από τον προσεχή Απρίλιο.

Πηγή

Χριστίνα Μόραλη

Επεξεργάστηκε την 30 Ιανουαρίου 2015 3:13

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αλέξανδρος Παππάς

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.