Software

H Apple είχε δοκιμάσει Adobe Flash στο iPhone το 2008

Το iPhone της Apple δεν είχε ποτέ Adobe Flash, ένα πρόγραμμα που τρέχει συγκεκριμένα animations στον browser. Γύρω από το θέμα έχει γίνει αρκετή συζήτηση ειδικά από τη στιγμή που οι Android browsers συμπεριέλαβαν Adobe mobile Flash από το Android 2.1.

Τον Ιανουάριο του 2010, ο Steve Jobs στράφηκε ενάντια σε Adobe και Flash. Το χαρακτήρισε buggy και είπε ότι στο μέλλον κανένας δεν θα το χρησιμοποιεί. Προέβλεψε ότι το HTML5 είναι το μέλλον. Αργότερα ο Jobs έγραψε ένα κείμενο με τίτλο “Thoughts on Flash” (το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ). Μεταξύ των θεμάτων που έθιξε για το mobile Flash ήταν η κατανάλωση μπαταρίας και το ότι δεν ήταν γραμμένο για οθόνες αφής.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Bob Burrough, πρώην software development manager της Apple, η εταιρεία είχε δοκιμάσει το Flash το 2008. Όπως αναφέρει ο ίδιος, ο Jobs δεν ήταν τόσο ενοχλημένος από τα bugs στο Flash, τα οποία ήταν απλώς τεχνικά προβλήματα.

Αυτό που τον εξόργισε ήταν το γεγονός ότι ο Shantanu Narayen, CEO της Adobe, δεν δεχόταν τις κλήσεις του. Η έλλειψη επικοινωνίας έκανε τον Jobs να μην αισθάνεται ασφαλής ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν. Σύμφωνα με τον Burrough, αυτός είναι και ο λόγος που το iPhone δεν είχε ποτέ Flash.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 24 Ιανουαρίου 2022 15:12

Σχόλια

  • Μια χαρά έπαιζε το flash - απλά ο Steve Jobs δεν το ήθελε γιατί ήθελε να περιορίσει τους χρήστες ώστε να μην έχουν την δυνατότητα για full browsing

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.