Σε 4 χρόνια ίσως μπορείς να κάνεις download στον εγκέφαλό σου

Πριν μερικές εβδομάδες, μάθαμε για μια νέα εταιρία, τη Neuralink, η οποία έχει ως στόχο την σύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστή. Ενώ λοιπόν όλοι πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο ίσως έπαιρνε χρόνια για να πραγματοποιηθεί, ο Elon Musk έρχεται σήμερα να μας πει ότι η εποχή των Cyborgs είναι πιο κοντά από όσο πιστεύαμε.

Η Neuralink είναι η μοναδική εταιρία που έχει ως αποκλειστικό στόχο την ένωση ανθρώπου και υπολογιστή και από ότι φαίνεται αναπτύσσεται ταχύτατα στον τομέα της. Κύρια προτεραιότητα της εταιρίας, είναι να μπορέσει να αναπτύξει τεχνολογία που θα αποκαθιστά εγκεφαλικές βλάβες μετά από σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ πιστεύει ότι σε περίπου 4 χρόνια από σήμερα θα έχει πετύχει τον στόχο της.

Για πιο ευρεία χρήση της τεχνολογίας από ανθρώπους δίχως κάποια δυσλειτουργία, οι προβλέψεις του CEO της Tesla είναι πιο συγκρατημένες καθώς υπολογίζει να έχει κάτι έτοιμο στα επόμενα οκτώ έως 10 χρόνια.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
makis

ναι θα κανεις download θα σου γεμίζουν το κεφάλι με διαφήμισης και στο τελος θα εισαι ενα τηλεκατευθυνόμενο ρομποτ που θα κανει κουμάντο η τεχνητή νοημοσύνη αντι για εσενα, οχι ευχαριστώ θελω να κρατήσω το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε ο Θεός που λέγετε ελεύθερη βούληση

Αλέξανδρος

Ντρέπομαι που ειμαι άνθρωπος

Nikos

Να κάνεις συζήτηση με άλλον και να έχει lag και να περιμένεις να κατέβουν οι πληροφορίες από το cloud
Όχι ευχαριστώ

George

Χίλια like στον mike και Αλέξανδρε μη ντρέπεσαι είμαστε πολλοί και οι περισσότεροι καλοί απλά το κακό είναι που κάνει ντόρο κ κρότο με αποτέλεσμα να φαίνεται.

Αλέξανδρος

Δεν ξερω φίλε μου Γιώργο. Αλλά λίγο τα ρομπότ αστυνομικοί, λίγο τα αυτόματα ταμεία σαν να πάνε να μας λιγοστέψουν τα επόμενα χρόνια και το κακό είναι οτι δεν υπάρχει μια μαζική αντίδραση σε αυτά τα πράματα. Μετά λεμε τους συνωμοσιολόγους περίεργους και το κακό είναι ότι όλα τα βλέπουμε μπροστά μας κάθε μέρα και περισσότερο

George

Δεν λιγοστευουμε το αντίθετο αυξάνει ο πληθυσμός αλλά όπως σωστά λες δεν είναι χρήσιμη η μάζα παρά μόνο στό να καταναλώνει.καποια στιγμή που δε θα μπορεί όμως να καταναλώνει ο κόσμος λόγο ανέχειας τότε η με πόλεμο η με αρρώστια θα μας μειώσουν σημαντικά για να γίνει restart στην οικονομία.

james

Εγω upload θελω να κανω τον δικο μου στο cloud. Να ειναι ετοιμος για νεα εγκατασταση οταν χρειαστει…

Asterios Stelios

Και να μαλώνουν μετά στα αλήθεια τα φαν μποιζ ποιανού το λογισμικό έρχεται πιο γρήγορα στον εγκέφαλο με ΟΤΑ ή με καλώδιο! !!
Να χτυπιουνται για το ποια εταιρία δίνει περισσότερες αναβαθμίσεις και σεκιουριτι απντεΐτς….
γελάω και κλαίω ταυτόχρονα. ..
Να έρθει κανα μπαγκ στην αναβάθμιση μαζί με λαγκ και μπουτλουπ , να σκοτωθούν καμιά 50000 εξαιτίας αυτων και να βγάζει ανακοίνωση η εταιρεία για πλήρη απόσυρση των μοντέλων επειδή κάνουν μπαμ και μετά να αφού δώσει λύση να τα ξανακυκλοφορήσει ως ριφαμπρισντ! !!
Τέλος το αστείο …μόνο αστείο δεν αποτελεί αυτή η εξέλιξη. ..
Απορώ ποιος μπορει να είναι ο τελικός τους στόχος με όλα αυτά ???

Giannisanag

Αν ειχατε στην οικογένεια σας άνθρωπο με παράλυση λογω εγκεφαλικης βλαβης απο εγκεφαλικο η ατυχημα, και σας ελεγε η χειροτερα σας εγραφε οτι βλεπει σε αυτή την τεχνολογια μια ελπιδα για να περπατησει η να ΜΙΛΗΣΕΙ ξανα, τοτε θα σκέφτοσασταν λίγο διαφορετικα

bezilys

Όπως είπε και ο Αϊνστάιν δύο πράγματα είναι άπειρα το σύμπαν και οι ανθρώπινοι βλακια!

Koukou

Το matrix πλησιάζει.

Σουπερμαν

Η Ένωση του υπολογιστή και του ανθρώπου είναι αναπόφευκτη, ο άνθρωπος πρέπει να καταφέρει να εξελιχθεί από το παρόν του σώμα που περιορίζει τον εγκέφαλο του και τις δυνατότητες του. Μην είστε κλειστομυαλοι… Φοβάστε την εξέλιξη… Το σώμα μας έχει μείνει πολλά χρόνια πίσω σε σχέση με το μυαλό μάς , δεν μπορεί να το ακολουθήσει πια.. μέχρι τώρα δεν μπορούμε να πάμε στον Άρη λόγω ακτινοβολίας και άλλων παραγόντων,άμα φορτοσουμε σε την συνείδηση ενός ανθρώπου σε ένα ικανό ρομπότ που αντέχει τις συνθήκες θα μπορούσε άνετα να ταξιδέψει

Nick_GR

Σαν το παιχνίδι SOMA είναι αυτό.

NtinosMD

Εχει πλακα παντως πως ο μεσος ελληνας ( γιατι για μεσο ελληνα προκειται εδω μεσα στα σχολια – συμπεριλαμβανω κ τον εαυτο μου ) , βλεπει τελικα την ελευση μιας νεας τεχνολογιας οπως την ανω. Μονο πεσιμιστικα σχολια, αλλα οταν ψηφιζε στις καλπες εκει ηξερε καλυτερα.

bezilys

@Σουπερμαν μας έχουν κάνει να νομίζουμε έτσι αλλά δεν είναι έτσι στο πλανήτη Άρη δεν υπάρχει λόγος να πάει ο άνθρωπος εκεί και εκεί να πάμε τα ίδια σκατα θα το κάνουμε σαν την γη 🌍

tester

Νομίζω οτι όλο αυτό είναι τόσο μεγάλο θέμα με άπειρες προεκτάσεις, θετικές και αρνητικές, που δεν μπορουμε να καταλάβουμε ακόμα ουτε το ελάχιστο απο το πόσο θα άλλαζε την ζωή μας. Μιλάμε για τέλος της εργασίας αν π.χ. εγω μπορώ να φορτώσω τον εγκεφαλό μου σε ενα ρομποτ και αυτο να δουλευει ενω εγω κάνω άλλα πράγματα που μου αρέσουν περισσότερο. Μιλάμε για πρακτικα αθανασία – αν φυσικά έρθει και η παραγωγή ανθρώπινων οργάνων – και τόσα άλλα που δεν μπορουμε να συλλάβουμε. Φυσικά είναι παρα πολλά και τα αρνητικά, έλεγχος σκέψης, κατάργηση βούλησης, brain hacking κ.α. Αν σε όλα αυτά βάλουμε και την αλματώδη αναπτύξη της AI δημιουργείται ενα πολυ θολό τοπίο. Δεν ξέρω πως θα είναι το μέλλον αλλα σίγουρα θα είναι πολυ διαφορετικό απο οτι είχαμε σκεφτει.

Ιωάννης jb

Στο cloud atlas ο jim sturges μίλαει με κάποιον κ τον προειδοποιεί ότι καταφτάνουν οι αστυνομικοί, ακούγεται συνηθισμένο αλλά δεν είναι διότι υπάρχει ένα τσιπακι εμφυτευμενο στο κεφάλι του το οποίο λογικά θα λειτουργεί σαν smartphone-υπολογιστής!!!
Το μέλλον είναι πιο κοντά από ότι φανταζόμασταν κ φανταζόμαστε…
Θα γίνονται απίστευτα πράγματα στο μέλλον τα οποία ούτε καν τα έχουμε διανοηθεί…
Μη μου πει κανείς ότι το 2002 φανταζόταν πως 15 χρόνια μετά θα είχαμε τα σημερινά smartphones!!!
Ποιός ξέρει τι θα υπάρχει το 2032…
Download στον εγκέφαλο είναι πολύ πιθανό!!!!
Το 47 μπορεί να μας βάζουν τον εγκέφαλο κ σε transformers!!!

bezilys

@Ιωάννης jb και μετά μένει και το τέλος του κόσμου και πάλι από την αρχή μετά…..

teo

Αν κάποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα για την neuralink και να κατανοήσει τους στόχους της ας αφιερώσει χρόνο στο παρακάτω άρθρο https://waitbutwhy.com/2017/04/neuralink.html

vasilis44

Εαν παρουσιαστει θεμα υπερθερμανσης τι γινεται?αν κατα την μεταδωση των δεδομενων γινει καποια διακοπη τι γινεται?
Εγγυηση καλης λειτουργιας λογισμικου θα υπαρχει?
Θα εχει antivairus?
Σοβαρα τωρα,μηπως πρεπει να σταματησουμε να αγοραζουμε οτιδηποτε εχει να κανει με τεχνολογια?

superbrainwash

σουπερμαν ακουγεσε σαν να σου εχουν κανει σουπερ πλυση εγκεφαλου οπως στο fb παρακολουθουνε τα παντα ετσι θα γινετε και με τον εγκεφαλο σου, ψαξε για τα θυματα του mk ultra και μετα πες μου εαν ειναι καλη ιδεα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Elon Musk Twitter

X: Ο χρήστες δεν θα μπορούν να κρύψουν πλέον το μπλε τικ τους

Το X δεν θα επιτρέπει πλέον στους χρήστες να κρύβουν τα μπλε τικ τους, ανεξάρτητα από το αν έχουν πληρώσει premium συνδρομή ή όχι.

Business Elon Musk featured Neuralink

Neuralink: Ο πρώτος άνθρωπος με τσιπ εγκεφάλου παίζει σκάκι online

Η Neuralink έδειξε τον πρώτο της ασθενή να κινεί τον κέρσορα σε υπολογιστή χρησιμοποιώντας το τσιπ που έχει εμφυτευτεί στον εγκέφαλό του.

Business Elon Musk SpaceX

Starship: Η SpaceX του Elon Musk εκτόξευσε τον πιο ισχυρό πύραυλο που κατασκευάστηκε ποτέ

Στις 15:25 τοπική ώρα στην Ελλάδα, την Πέμπτη, το Starship της SpaceX πραγματοποίησε εκτόξευση από την εγκατάστασή του στο Τέξας.

Business Elon Musk featured Tesla

Optimus: Ο Elon Musk ανέβασε νέο βίντεο με το ρομπότ της Tesla να περπατάει στο εργαστήριο

O Elon Musk μοιράστηκε ένα νέο βίντεο το Σάββατο με το Optimus, το ρομπότ πάνω στο οποίο εργάζεται η Tesla από το 2021.