Digi D8: Dating εφαρμογή ταιριάζει τους χρήστες βάση DNA

Digi D8 DNA DATING APP

Ένας γενετιστής από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναπτύσσει το dating app Digi D8, το οποίο ταιριάζει τους χρήστες βάση DNA. Στόχος του app είναι να αποτρέψει τους χρήστες να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους, εάν υπάρχει πιθανότητα τα παιδιά τους να παρουσιάσουν γενετικές ασθένειες.

Με τη δύναμη του DNA θα αποφευχθούν οι κληρονομικές ασθένειες

Ο καθηγητής, το οποίου το όνομα είναι George Church, δραστηριοποιείται στο Χάρβαρντ και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Παράλληλα, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του dating app Digi D8, με την πεποίθηση ότι η εφαρμογή του θα εξαλείψει τις κληρονομικές ασθένειες.

Το Digi D8 θα ελέγχει το πλήρες γονιδίωμα των χρηστών και θα εξετάζει αν υπάρχουν άλλοι χρήστες με παρόμοιες γενετικές μεταλλάξεις. Σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι δύο χρήστες ταυτίζονται σε αυτό το κομμάτι, θα κρύβει τον έναν από τα αποτελέσματα αναζήτησης του άλλου.

Έτσι, και σύμφωνα με το όραμα του Church, οι χρήστες που μοιράζονται τις ίδιες γενετικές μεταλλάξεις δεν θα βγουν ποτέ ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η μεταξύ τους σχέση, και κατ’ επέκταση θα μειωθεί η πιθανότητα να γεννηθούν παιδιά με κληρονομικές ασθένειες.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 7.000 υποχωρητικές γενετικές ασθένειες που μπορούν να κληρονομηθούν εάν ένα παιδί γεννηθεί από γονείς που και οι δύο φέρουν την ίδια γενετική μετάλλαξη. Όταν δύο άνθρωποι φέρουν τα ίδια υπολειπόμενα γονίδια αποκτήσουν παιδί, υπάρχει 25% πιθανότητα το παιδί να κληρονομήσει τη γενετική ασθένεια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Church, το Digi D8 θα μπορούσε να τρέχει στο παρασκήνιο σε υπάρχοντα dating sites , ή apps όπως το Tinder, και να αποτρέπει ανθρώπους με ίδιες γενετικές μεταλλάξεις από το να βγουν ραντεβού. Αυτό θα μείωνε τον κίνδυνο μετάδοσης των κληρονομούμενων γενετικών ασθενειών.

Επιπλέον, ο καθηγητής πιστεύει ότι το κόστος ενσωμάτωσης της εφαρμογής στους υπάρχοντες ιστότοπους θα μπορούσε να απορροφηθεί από τις ήδη ενεργές συνδρομές των χρηστών.

Όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής, περίπου το 5% των αντιστοιχιών θα απομακρύνονταν από τις αναζητήσεις των χρηστών, αφήνοντας έτσι ένα περιθώριο 95% για την αποφυγή μετάδοσης γενετικών ασθενειών.

Όπως και να έχει, το Digi D8 είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και ο καθηγητής υπολογίζει ότι θα χρειαστούν χρόνια για να πραγματοποιηθεί η συλλογή των απαραίτητων δεδομένων γονιδιωματικής αλληλουχίας προτού να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως μέρος dating εφαρμογών ή ιστότοπων.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Πολύ έξυπνο. Και μετά θα σου έρχονται διαφημίσεις για καταπολέμηση τριχόπτωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software WhatsApp

Με το νέο κουμπί του WhatsApp μπορείς να συμμετέχεις σε κλήσεις απευθείας από την ομάδα

Η εταιρεία εισάγει ένα νέο κουμπί απευθείας στην ομαδική συνομιλία, το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να συμμετέχει σε τρέχουσες κλήσεις.

Software Apple macOS

Το macOS Monterey θα έχει τον παλιό σχεδιασμό της καρτέλας Safari

Η Apple παρουσίασε έναν αμφιλεγόμενο νέο σχεδιασμό της καρτέλας Safari, αυτό το καλοκαίρι στο WWDC 2021.

Software

Python Programming and Git Certification Bundle: Ηρθε για να σε κάνει ειδικό

Το Python Programming and Git Certification Bundle περιλαμβάνει αρχάρια και προχωρημένη εκπαίδευση για το πώς να χρησιμοποιήσετε την Python για να κωδικοποιήσετε όλα τα μεγάλα πρότζεκτ προγραμματισμού σας.

Software Microsoft Windows 11

Τα νεα emoji των Windows 11 δεν είναι τόσο 3D όσο υποσχέθηκε η Μicrosoft

Η Microsoft είχε υποσχεθεί νέα emoji για τα Windows 11 μαζί με διάφορα άλλα προϊόντα, νωρίτερα αυτόν τον χρόνο.