Digi D8: Dating εφαρμογή ταιριάζει τους χρήστες βάση DNA

Digi D8, Digi D8: Dating εφαρμογή ταιριάζει τους χρήστες βάση DNA

Ένας γενετιστής από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναπτύσσει το dating app Digi D8, το οποίο ταιριάζει τους χρήστες βάση DNA. Στόχος του app είναι να αποτρέψει τους χρήστες να συνάψουν σχέσεις μεταξύ τους, εάν υπάρχει πιθανότητα τα παιδιά τους να παρουσιάσουν γενετικές ασθένειες.

Με τη δύναμη του DNA θα αποφευχθούν οι κληρονομικές ασθένειες

Ο καθηγητής, το οποίου το όνομα είναι George Church, δραστηριοποιείται στο Χάρβαρντ και στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (MIT). Παράλληλα, έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του dating app Digi D8, με την πεποίθηση ότι η εφαρμογή του θα εξαλείψει τις κληρονομικές ασθένειες.

Το Digi D8 θα ελέγχει το πλήρες γονιδίωμα των χρηστών και θα εξετάζει αν υπάρχουν άλλοι χρήστες με παρόμοιες γενετικές μεταλλάξεις. Σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι δύο χρήστες ταυτίζονται σε αυτό το κομμάτι, θα κρύβει τον έναν από τα αποτελέσματα αναζήτησης του άλλου.

Έτσι, και σύμφωνα με το όραμα του Church, οι χρήστες που μοιράζονται τις ίδιες γενετικές μεταλλάξεις δεν θα βγουν ποτέ ραντεβού. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η μεταξύ τους σχέση, και κατ’ επέκταση θα μειωθεί η πιθανότητα να γεννηθούν παιδιά με κληρονομικές ασθένειες.

Ο καθηγητής δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 7.000 υποχωρητικές γενετικές ασθένειες που μπορούν να κληρονομηθούν εάν ένα παιδί γεννηθεί από γονείς που και οι δύο φέρουν την ίδια γενετική μετάλλαξη. Όταν δύο άνθρωποι φέρουν τα ίδια υπολειπόμενα γονίδια αποκτήσουν παιδί, υπάρχει 25% πιθανότητα το παιδί να κληρονομήσει τη γενετική ασθένεια.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Church, το Digi D8 θα μπορούσε να τρέχει στο παρασκήνιο σε υπάρχοντα dating sites , ή apps όπως το Tinder, και να αποτρέπει ανθρώπους με ίδιες γενετικές μεταλλάξεις από το να βγουν ραντεβού. Αυτό θα μείωνε τον κίνδυνο μετάδοσης των κληρονομούμενων γενετικών ασθενειών.

Επιπλέον, ο καθηγητής πιστεύει ότι το κόστος ενσωμάτωσης της εφαρμογής στους υπάρχοντες ιστότοπους θα μπορούσε να απορροφηθεί από τις ήδη ενεργές συνδρομές των χρηστών.

Όπως ισχυρίζεται ο καθηγητής, περίπου το 5% των αντιστοιχιών θα απομακρύνονταν από τις αναζητήσεις των χρηστών, αφήνοντας έτσι ένα περιθώριο 95% για την αποφυγή μετάδοσης γενετικών ασθενειών.

Όπως και να έχει, το Digi D8 είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και ο καθηγητής υπολογίζει ότι θα χρειαστούν χρόνια για να πραγματοποιηθεί η συλλογή των απαραίτητων δεδομένων γονιδιωματικής αλληλουχίας προτού να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ως μέρος dating εφαρμογών ή ιστότοπων.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Πολύ έξυπνο. Και μετά θα σου έρχονται διαφημίσεις για καταπολέμηση τριχόπτωσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet apps Social Media Tinder

Λειτουργία ανώνυμης περιήγησης για το Tinder – Κρύβει το προφίλ σας από ανεπιθύμητους χρήστες

Το Tinder επιτρέπει στους χρήστες του να περιηγούνται στα προφίλ άλλων και να παραμένουν κρυφοί, όμως για να αποκτήσουν αυτή την λειτουργία θα πρέπει να πληρώσουν το κατάλληλο αντίτιμο.

Internet Tinder

Το Tinder σας διευκολύνει να δείτε αν ταιριάζετε με το γούστο μουσικής του άλλου στο Spotify

Το Tinder επεκτείνει τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να κρίνετε ένα πιθανό Match από τις μουσικές τους προτιμήσεις.

Software Tinder

Το Tinder προσφέρει σε όλους δωρεάν την λειτουργία Passport

Το Tinder αποφάσισε να προσφέρει δωρεάν σε όλους τους χρήστες από την επόμενη εβδομάδα το Passport feature.

Internet Facebook Tinder

Facebook: Έδινε στο Tinder ειδική πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών

Αποδείχθηκε ότι το Facebook για αρκετά χρόνια έδινε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών, στο Tinder και παρόμοιες εφαρμογές ραντεβού.