Επτά συσκευές της Huawei παίρνουν το EMUI 9.1 που ενσωματώνει τη λειτουργία GPU Turbo 3.0

EMUI 9.1, Επτά συσκευές της Huawei παίρνουν το EMUI 9.1 που ενσωματώνει τη λειτουργία GPU Turbo 3.0

Στις 26 Μαρτίου η Huawei αποκάλυψε τα Huawei P30 και την νέα έκδοση του EMUI 9.1. Προς στιγμήν γνωρίζουμε ότι υπάρχει closed beta για 7 συσκευές που θα πάρουν πρώτες την νέα έκδοση. Οι συσκευές αυτές θα είναι το Huawei Mate RS Porsche Design, το Huawei P20, το Huawei P20 Pro, το Honor 10, το Honor V10, το Honor Play και Nova 3. Όπως θα παρατηρήσετε στην λίστα αυτή δεν υπάρχει η σειρά Huawei Mate 20, ωστόσο αποκλείεται να μην πάρει την ενημέρωση αυτή.

Το EMUI 9.1 βελτιώνει τρεις συγκεκριμένους τομείς, σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση του EMUI. Πρώτα από όλα, έχουμε το αισθητικό κομμάτι, όπου η Huawei βελτίωσε τα wallpapers, τα θέματα και τα εικονίδια που συνοδεύουν το EMUI. Πλέον θα χρησιμοποιούν έναν micro-real σχεδιασμό, ο οποίος θα τα κάνει πιο δυναμικά με πιο φυσική ροή στην οθόνη. Επίσης, ο αριθμός των οριζόντων εικονιδίων μειώθηκε σε 4 από 5, τα οπτικά εφέ βελτιώθηκα, και η πιθανότητα τυχαίου πατήματος μειώθηκε σημαντικά.

Το δεύτερο και πιο σημαντικό στοιχείο που αλλάζει με το EMUI 9.1 είναι οι επιδόσεις των συσκευών της Huawei. Πλέον το EMUI χρησιμοποιεί το σύστημα αρχείων EROFS, το οποίο επιτρέπει μεγαλύτερη ρευστότητα και εξοικονομεί χώρο στη συσκευή. Επίσης, το EMUI 9.1 έχει ενσωματωμένη τη λειτουργία GPU Turbo 3.0, η οποία προσφέρει υψηλές επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Κλείνουμε με την εμπειρία χρήσης, ή την “έξυπνη εμπειρία” όπως την περιγράφει η Huawei. Στο EMUI 9.1 προστέθηκαν περισσότερες λειτουργίας και πραγματοποιήθηκαν αρκετές βελτιώσεις, οι οποίες προσφέρουν “βαθιά βελτιστοποίηση σε επίπεδο DNA και διαρκή ευελιξία πέρα από τη φαντασία”, ότι κι αν σημαίνει αυτό, άλλωστε αυτά είναι λόγια της Huawei.

Να σημειώσουμε ότι προς το παρόν το EMUI 9.1 είναι σε φάση δοκιμών και η εταιρεια το απελευθερώνει σταδιακά. Οπότε, αν η συσκευή σας δεν βρίσκεται στην παραπάνω λίστα απλά κάντε υπομονή μέχρι να βγει η τελική επίσημη έκδοση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Stelios97

Εδώ ακόμα περιμένουμε την 9αρα και αυτοί βγάλανε την 9.1;; Τι να πω..

Γιώργος Χλουβεράκης

Το EMUI 9 πότε το παίρνει το honor 9; Το έχω ένα χρόνο και καμμία αναβάθμιση.Εχω ακόμα το ΕΜUI 5.1;

Χριστόφορος

Ξέρουμε αν και πότε θα πάρει το p10 το android 9? Τα πληρώνουμε τόσα λεφτά και δεν έχουν υποστήριξη μετά από 2 χρόνια ή αργούν 1 χρόνο (όπως έγινε και με το android 8)

Κωνσταντίνος

Είμαι κάτοχος P10 και τρέχω ήδη Android 9. Για το P10 είναι διαθέσιμο το Android 9 εδώ και αρκετό καιρό μέσω της προεγκατστημένης εφαρμογής HiCare στην ενότητα ενημέρωσης.

Υ.Γ. Άλλη αίσθηση με πολλες νέες λειτουργίες και καλύτερα γραφικά περιβάλλοντος στο Android 9. Το κινητό “γλιστράει”.

Δημητρης

Εγώ με το mate 10 lite ακόμα περιμένω την 8.1……και.ουτε νομίζω θα την πάρει
..

Γιάννης

Το Huawei p20 lite θα πάρει καμία αναβάθμιση?

Γεωργιάδης Ιωάννης

Γεια σου φίλε, αν και fan της xiaomi έχω κάποιες συσκευές της Huawei… Λοιπόν το p20 lite θα πάρει τη 9 pie, προς το παρόν μπορείς να μπεις στην ενημέρωση συστήματος και να κάνεις λήψη του τελευταίου πακέτου με αναβάθμιση στην ασφάλεια Δεκεμβρίου… Επίσης από το play store μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή firmware finder for Huawei και θα δεις ότι υπάρχει ήδη η αναβάθμιση… στο YouTube μπορείς να δεις video πως λειτουργεί…

Γιάννης

με το mate 10 lite ακόμα περιμένω την 8.1, και φίλος με Mi Α1 Xiaomi που είναι παλιό μοντέλο έχει 9. Μόνο διαφήμιση έχουν, πρώτο huawei και τελευταίο τσάμπα τα 320 που έδωσα

Χρήστος

mate 10 lite.
Πότε θα δούμε κάποια αναβάθμιση εμείς;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.