Software

Facebook: Κατέχει τις τέσσερις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της δεκαετίας

Μπορεί το συγκεκριμένο επίτευγμα να μην γραφτεί στην ιστορία του κόσμου, ούτε καν σε βιβλία επιτευγμάτων με τεχνολογικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, η δεκαετία της οποίας διανύουμε το τελευταίο έτος ήταν ξεκάθαρα η δεκαετία του Facebook, και όχι μόνο εξαιτίας των σκανδάλων.

Οι δέκα κορυφαίες σε λήψεις εφαρμογές της δεκαετίας

Σε πρόσφατη αναφορά της, η εταιρεία αναλύσεων App Annie αποκάλυψε τις 10 πιο δημοφιλείς εφαρμογές της τελευταίας δεκαετίας, βάση του πλήθους των λήψεων που έχουν συγκεντρώσει σε όλα τα καταστήματα εφαρμογών.

Οι τέσσερις πιο δημοφιλείς εφαρμογές της δεκαετίας που σε λίγες μέρες αφήνουμε πίσω μας είναι το Facebook, το Messenger, το WhatsApp και το Instagram. Και τα τέσσερα αυτά apps ανήκουν στη Facebook, προέρχονται από την ίδια χώρα, και έχουν συγκεντρώσει τις περισσότερες λήψεις τόσο στο Play Store όσο και στο App Store.

Η λίστα των εφαρμογών με τις περισσότερες λήψεις ολοκληρώνεται με τις εξής: Snapchat, Skype, TikTok, UC Browser, YouTube και Twitter. Με εξαίρεση το TikTok και τον UC Browser που προέρχονται από την Κίνα, όλα τα υπόλοιπα apps έχουν τα κεντρικά τους γραφεία στις ΗΠΑ.

Το συγκεκριμένο επίτευγμα αποτελεί ξεκάθαρο παράδειγμα το πόσο έχει κατακλύσει τη ζωή μας το Facebook, μέσα σε μόλις λίγα χρόνια. Η κύρια εφαρμογή και το Messenger είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται εγκατεστημένα σχεδόν σε κάθε smartphone. Όσον αφορά το Instagram και το WhatsApp, δύσκολα θα βρεθεί κάποιος που δεν τα γνωρίζει.

Το Facebook είναι τόσο σημαντικό κομμάτι της καθημερινής ρουτίνας των ανθρώπων που τα ποσοστά των χρηστών που έχει χάσει μετά από τόσα σκάνδαλα είναι σχετικά μικρά, μπροστά στο μέγεθος του.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα apps της λίστας, ελάχιστα έχουν σοβαρό αντίκτυπο στο κοινό. Μπορεί να βρίσκονται στη λίστα αυτή, αλλά τα μόνα ιδιαίτερα γνωστά είναι το Snapchat, το TikTok και το Twitter.

Το Skype και το YouTube ανήκουν σε μία διαφορετική κατηγορία, καθώς προσφέρουν κάτι εντελώς διαφορετικό. Τέλος, ο UC Browser είναι ένα app που γνωρίζουν και χρησιμοποιούν ελάχιστοι εκτός Ασίας, όπου και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 20 Δεκεμβρίου 2019 17:03

Σχόλια

  • Μόνο whatsapp έχουμε από αυτά. Μου θυμήσατε όμως το uc browser με σήμα το σκιουράκι, τότε που είχα Android, και μιλάμε πήγαινε μαλλιοκούβαρα.

  • Και τις 4 πιο battery drain εφαρμογές ...
    Ούτε τα παιχνίδια δεν καίνε όσο καίει το instagram(τον τελευταίο καιρό)

    • Φυσικά γιατί το insta υποθέτω χρησιμοποιεί machine learning τα παιχνίδια απλώς τρέχουν στα καινούργια κίνητρα

      • Και πάλι πρέπει κάτι να γίνει .. Σε κάποια κινητά πιάνει τα 50% της μπαταρίας
        Εγώ ευτυχώς δεν έχω θέμα

  • Πλημμυρίζω, γεμίζω κάτι = κατακλύω
    Κατακλείσει δεν υπάρχει.. καλό είναι να γνωρίζουμε τέτοια σφάλματα, ειδικά εάν πρόκειται για δημοσιογραφία.
    Επί του άρθρου, δεν ήξερα ότι το WhatsApp ήταν του Facebook..! Δαγκώθηκα τώρα... Ευχαριστώ για την ενημέρωση. Θα τσεκάρω και τον browser που αναφέρατε.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.