Επίσημη αντίδραση της Huawei για τον αποκλεισμό της από το Android με απόφαση Τραμπ

Huawei Android, Επίσημη αντίδραση της Huawei για τον αποκλεισμό της από το Android με απόφαση Τραμπ

Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή το τι θα γίνει με τα Android smartphones και tablets των Huawei αλλά και Honor, δηλαδή το αν θα συνεχίζουν να αναβαθμίζονται στις μελλοντικές εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος της Google και στην τελική το αν θα συνεχίζουν να λειτουργούν τα Google services και apps όπως Gmail, YouTube και Maps.

Πριν λίγη ώρα έγινε γνωστή η πρώτη επίσημη αντίδραση της Huawei στο ζήτημα που έχει προκύψει από εχθές το βράδυ. Η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκαθαρίζεται το τι ακριβώς πρόκειται να γίνει από εδώ και πέρα με τα νέα μοντέλα smartphones που ετοιμάζεται να διαθέσει η εταιρεία.

Στο σημείο που η Huawei αναφέρει ότι “θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση σε όλα τα υπάρχοντα προϊόντα smartphone και tablet Huawei και Honor καλύπτοντας αυτά που ήδη έχουν πωληθεί ή βρίσκονται σε απόθεμα παγκοσμίως”, τι μπορούμε να καταλάβουμε;… Ας μην ξεχνάμε την εναλλακτική της Huawei που η ίδια έχει παραδεχθεί: Η Huawei έχει ετοιμάσει το δικό της λειτουργικό σύστημα για smartphones και laptop

Η επίσημη αντίδραση της Huawei

“Η Huawei έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του Android σε όλο τον κόσμο. Ως ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Android, έχουμε δουλέψει στενά με την πλατφόρμα ανοιχτού κώδικα για την ανάπτυξη ενός οικοσυστήματος που έχει ωφελήσει τόσο τους χρήστες όσο και τον κλάδο.

Η Huawei θα συνεχίσει να παρέχει ενημερώσεις ασφαλείας και υπηρεσίες μετά την πώληση σε όλα τα υπάρχοντα προϊόντα smartphone και tablet Huawei και Honor καλύπτοντας αυτά που ήδη έχουν πωληθεί ή βρίσκονται σε απόθεμα παγκοσμίως.

Θα συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα ασφαλές και βιώσιμο οικοσύστημα λογισμικού, προκειμένου να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία σε όλους τους χρήστες παγκοσμίως “.

Η ιστορία

Εχθές το βράδυ πρώτο το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters δημοσίευσε την είδηση ότι η κυβέρνηση Τράμπ απαίτησε από την Google να διακόψει τη συνεργασία της με τη Huawei σε οτι αφορά το λειτουργικό σύστημα Android στα Huawei smartphones και να σταματήσει να ανταλλάσει πληροφορίες σχετικά με hardware και λογισμικό εκτός από αυτά που είναι ήδη δημόσια διαθέσιμα μέσω αδειών open source.

Η Google μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του Android στο Twitter δήλωσε σήμερα το πρωί:

Η επίσημη αντίδραση της Huawei στην αγγλική γλώσσα

“Huawei has made substantial contributions to the development and growth of Android around the world. As one of Android’s key global partners, we have worked closely with their open-source platform to develop an ecosystem that has benefitted both users and the industry.

Huawei will continue to provide security updates and after sales services to all existing Huawei and Honor smartphone and tablet products covering those have been sold or still in stock globally.

We will continue to build a safe and sustainable software ecosystem, in order to provide the best experience for all users globally.”

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κινητομανής

Ασόβαροι και για κλάματα οι αμερικάνοι. Βρίσκονται σαφώς σε πανικό από τον καλπασμό της κινεζικής τεχνολογικής μηχανής, και με το βαψομαλλιά στο τιμόνι μόνο συμφορές θα τους βρουν. Πλέον το καουμποϊλίκι σε εμπορικό-οικονομικό επίπεδο δεν τους περνάει. Έχουν εναποθέσει την παραγωγή όλης της υψηλής τεχνολογίας τους στην Κίνα λόγω κόστους και τώρα τους κάνουν μαγκιές. Οι μαγκιές όμως πληρώνονται κύριε Τραμπάκουλα. Κάτσε να σου παγώσει την παραγωγή των μήλων ο κινέζος μέχρι νεωτέρας, να σου πω εγώ τι εστί βερίκοκο… 😊

ΚώσταςD.

Ξέρεις τι γίνεται όταν ξεκινήσει ο οικονομικός πόλεμος και δεν βρεθεί λύση έρχεται ο κανονικός… Οι ΗΠΑ με το άλλο φυντανι της Γης το Ισραήλ έχουν “γ@μηθει” να διαλύσουν το Ιράν… Ήδη οι κυρώσεις των ΗΠΑ προς το Ιράν είναι στο μέγιστο δεν δέχονται ούτε να εξάγει πετρέλαιο κάτι που η Κίνα δεν το έχει δεχθεί… Άρα “βαράνε” την Κίνα η οποία μην κοροιδευομαστε δεν μπορεί να κάνει και πολλά… Πρέπει να την “φοβίσουν” αλλά και τους γύρω σε ενδεχόμενη επίθεση προς το Ιράν (και προς Αραβία μεριά). Παίζονται πολλά…

Κινητομανής

Μήπως νομίζεις ότι η Κίνα είναι κανένας νάνος στρατιωτικά;;; Ούτε Συρία είναι ούτε Ιράν.

ΚώσταςD.

Εγώ βλέπω κυρώσεις από τις ΗΠΑ προς την Κίνα, με την Κίνα να μην απαντά και να κοτευει… Και έρχονται και άλλες… Η γνώμη μου: όταν και όποτε θελήσουν την αφανίζουν την Κίνα σε όλα τα επίπεδα…

NikosAr

Κανένα πρόβλημα, θα αφήσουν το αμερικανικό android και θα βάλουν μπροστά το δικό τους os …. αδύνατον να γίνει αλλά να είχαμε να λέγαμε

vasilisN9

Αν υπάρχει κάποιος που έχει βοηθήσει να αναπτυχθεί το Android πέραν της Google, τότε αυτή η εταιρία είναι η Sasmung και όχι η Huawai. Ασε μας κουκίτσα μου.

Flagship killer

Bye bye Χαβάη

Γεωργιάδης Ιωάννης

Ολόκληρη η Κίνα ζει χωρίς την Google και το playstore εδώ και χρόνια.. Επιτέλους μήπως δούμε και κανένα καινούργιο OS γιατί το android και το ios έχουν τελματώσει ( κορεστεί) πλέον.. Ειδικά η. Huawei πιστεύω ότι ήταν (είναι) ήδη έτοιμη γι’αυτό το ενδεχόμενο, οπότε κάτι θα έχει στα συρτάρια της. Περιμένω να αγοράσω ένα Huawei με δικό της OS, ελπίζοντας να μην αλλάξουν πάλι γνώμη οι αμερικανικές εταιρείες όπως έκαναν με τη ZTE…

Vendetta

Κάτι μου λέει ότι σε λίγες μέρες με βδομάδες θα υπάρξει συμβιβασμός και εμπορική συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας…

Νίκος

Βλάκα Τραμπ

Chris_BMW

Αυτό που όλοι νομίζετε ότι οι Κινέζοι είναι οι καλοί και οι άλλοι οι κακοί επειδή σας δίνουν φτηνά κινητά να το κοιτάξετε ..

Makis Michail

Το παλαβό της υποθέσεως είναι πως η εταιρία αυτή είναι νοτιο Κορεατική, πρώην συμπληρωματική εταιρία που δούλευε για τη Sumsung.. Τώρα , επειδή η εταιρία σκίζει , και έχει ενισχυθεί με τεράστια Ιαπωνικά και Κινέζικα κεφάλαια , οι Αμερικάνοι έχουν κλάσει μέντες …. Και ενώ πρόκειται για κλασικό επιχειρηματικό ανταγωνισμό , οι Αμερικάνοι ψάχνουν τρόπους να τους βγάλουν από τη μέση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.