“Αφού το βρίσκω δωρεάν γιατι να το αγοράσω;” – Πείτε τη γνώμη σας

Αφορμή για αυτό εδώ το post στάθηκε η συζήτηση που ξεκίνησε σε άρθρο του Techblog σχετικά με τις εφαρμογές για φορητές συσκευές και τη δυνατότητα να τις βρει κάποιος από τρίτα μέρη δωρεάν και να τις εγκαταστήσει στο κινητό ή το tablet του χωρίς να τις πληρώσει. Συγκεκριμένα υπήρξε ένα σχόλιο που έλεγε “αφού το βρίσκω δωρεάν γιατι να το αγοράσω;”. Εσάς ποια είναι η άποψή σας, αγοράζετε όσες εφαρμογές είναι επί πληρωμή ή συμφωνείτε με την παραπάνω λογική;

Επεξεργάστηκε την 18 Ιανουαρίου 2022 13:08

Σχόλια

  • εξαρταται απο την τιμη και τι εφαρμογη ειναι!μια τιμη 5-6 ευρω σε απωθει να τα δωσεις,ενω μεχρι 2-3 ευρω ειναι ευκολο...ενα προβλημα ομως ειναι και ο τροπος πληρωμης ετσι..

  • εγώ πάντως συμφωνώ με την παραπάνω λογική αφού δεν έχω πληρώσει ποτέ κάποια εφαρμογή ΧD

  • Android = τσάμπα όλα!
    Αν υπήρχε αντικαταβολή ή paysafe ως μέθοδος πληρωμής θα πλήρωνα 2-3 εφαρμογές!

  • Προφανώς η κουβέντα γίνεται για το "ηθικόν" του θέματος αν κατάλαβα καλά...για την προσπάθεια των developers και να στηρίζουμε οι καταναλωτές τις σοβαρές εφαρμογές...κ.τ.λ.
    Εγώ πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ να πληρώνουμε ΟΛΟΙ αλλά ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ...είναι τόσος ο κόσμος στον οποίο προβάλλονται είναι τεράστι παγκόσμια το αγοραστικό κοινό.... και πιστεύω πως με ένα ελάχιστο αντίτιμο πάλι κέρδη θα έχουν..σε αυτό βέβαια πρέπει να συνηγορήσουν και οι εταιρίες να μην "πνίγουν" τους μικρόυς developers με μεγάλες προμήθειες...έχω δεί στο market εφαρμογή 30-40ε και παραπάνω αν είναι πρόκειται για χάρτες ....είναι τραγικά αυτά τα ποσά....ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν... μιλάς για φορητές συσκευές... όσο καλή και να είναι η σουίτα τύπου office ....δεν είναι σαν του pc.....είναι λάθος τέτοιες τιμές....ή βάζει ο άλλος μια εφαρμογή πλήρη δωρεάν και ζητάει για την adfree έκδοση 4 και 5 ευρώ....ΔΕΝ νομίζω...
    Αν όλες οι εφαρμογές (οι σοβαρές,όχι αυτές με τα στιχάκια των Παντελίδιδων) είχαν ένα ελάχιστο αντίτιμο 0,20ε με 0,50 ε μπορεί και να αγόραζα 3-4 κάθε ημέρα απλά και μόνο για να τις δοκιμάσω και να μην έμπαινα καν στον πειρασμό να πάω στα "σπασμένα"...που πάω σήμερα...

  • Ο Τσαμπας ζει!!! οταν μπορεις να το βρεις δωρεαν και την τελευταια ενημερωση γιατι να τα δωσεις?? οσο μικρο και αν ειναι το ποσο.. Με την ιδια λογικη γιατι ολοι κατεβαζουμε ταινιες??

  • Πάντα αγοράζω(ταινιες μουσικη εφαρμογες) γιατί και αυτοι που κανουν development εχουν φαει τα ματια τους για να φτιαξουν ολα αυτα. Ειναι θεμα σεβασμου ανταμοιβης των προσπαθειων τους. Ειναι και προσωπικη επιλογη βεβαια. Αν νιωθει καλα με τον εαυτο του ενας για να μην πληρωσει τοτε δικαιωμα του. Ετσι νομιζω δλδ.

  • Ενα πρόβλημα με το android είναι οτι δεν σου δίνει δικαίωμα να δοκιμάσεις μια εφαρμογή πριν την αγοράσεις όπως κάνουν τα wp. Αυτό είναι αποτρεπτικό γιατί οι περισσότερες εφαρμογές δεν αξίζουν, οπότε όσο χαμηλή και να είναι η τιμή δίνεις τσάμπα λεφτά. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό, και δεν ισχύει μόνο για τις φορητές συσκευές. Είναι θέμα νοοτροπίας και ειδικά του έλληνα, αν και νομίζω οτι σιγά σιγά αλλάζει αυτό.

  • Είμαι φοιτητης πληροφορικης και παράλληλα ασχολούμαι με ανάπτυξη διαφόρων εφαρμογών για κινητα. Συγκεκριμένα Android και Windows Phone. Οι εφαρμογές που έχω φτιάξει μέχρι στιγμης είναι "δυνατές" εφαρμογες και τις κοστολογώ στα 0.99 δολάρια δηλαδή στα 0.75 ευρώ. Καταλαβαίνω οτι διανύουμε περιόδους κρίσης, και ότι σε κανέναν δεν περισσεύουν. Γι αυτό και δεν με ενοχλεί να τις κατεβάσει κάποιος σπασμένες. Για την ακρίβεια, εγώ ο ίδιος τις ανεβάζω "σπασμένες" σε αυτά τα τρίτα μαγαζια για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να τις πληρώσουν ή απλά θελουν να τις δοκιμάσουν.

    Το θέμα είναι οτι οταν χρησιμοποιεις καθημερινά μια εφαρμογή που επισημα κοστίζει λιγότερο απο 1-2 ευρώ, δεν δικαιολογείται να την έχεις σπασμένη. Δεν δικαιολογείται για παράδειγμα να είσαι αρθρογράφος και να έχεις σπασμένο Word.

    Δεν δέχομαι επίσης να αγοράζει κανεις συσκευή με κόστος 500 και 700 ευρώ, να πληρώνει κάθε μήνα 40 και 60 ευρώ σε πάγια κινητης και να κατεβάζει σπασμένες εφαρμογές για να γλυτώσει τα 80 λεπτά.

    Φαντασου να έχεις ενα βιβλιοπωλειο, και κάθε μερα να ερχεται ενας τυπος, να διαβάζει ενα βιβλιο και να φευγει χωρις να το αγοράσει. Πως θα αισθανθείς? Δεν νομιζω να χαρείς.

    Το συμπέρασμα:

    Αν έχεις την δυνατότητα να πληρώσεις για μια εφαρμογή, πληρωσε. Δεν θα πάθεις τόσο μεγάλη ζημια απο 1 ευρώ. Αλλα θα κάνεις την διαφορά, θα δώσεις σε εναν developer ψωμι να φάει. Να συνεχίσει να δουλευει. Αν πάλι δεν έχεις την δυνατότητα αυτή, καλή καρδιά.

  • οταν για το nexus 4 αντι για 270 ευρω που κοστιζει στην αμερικη εγω πληρωσω 400 οταν ερθει ελλαδα νομιζω οτι δικαιουμαι να κατεβασω οτι εφαρμογη θελω τσαμπα. με τα λεφτα της διαφορας ποσες εφαρμογες θα πληρωνα??? ε με τον ενα η με τον αλλο τροπο τις πληρωνω

  • παντα αγοραζω εχω δωσει μεχρι και 10Ε για app.
    το μονο μειον στο appstore ειναι οτι δεν μπορεις να το δοκιμασεις
    και μετα να γινει επιστροφη χρηματων οπως στο playstore που εχεις
    15λεπτα.

  • Οταν κρινω οτι η τιμη ειναι καλη για αυτα που κανει, το αγοραζω, αλλιως δεν το βαζω καθολου. Δε θα γινω κλεφτοκοτας για μερικα ευρω, ειναι θεμα προσωπικης τιμης και αξιοπρεπειας.

    Οσο για το θεμα του τροπου πληρωμης, ειμαστε στο 2012, 2013 σε λιγες μερες, η πιστωτικη καρτα (εστω και προπληρωμενη) ειναι ασφαλης τροπος συναλλαγων. Σιγα μη βαζουμε και ψιλα σε φακελο να τα ταχυδρομουμε στην καθε εταιρια.

  • Ο Νικολαος τα ειπε ολα, όπως θα μιλαγε ένας επαγγελματίας που απλά θέλει να βγάλει το ψωμί του από τις ιδέες και τον κόπο του.

  • Ο Τσάμπας ζει .
    Φυσικά εις βάρος κάποιου συνανθρώπου του.

    Το θέμα δεν είναι ότι μπορώ και βρίσκω δωρεάν κάτι.
    Αλλά ότι κάποιος άλλος την πληρώνει (την εφαρμογή και τη νύφη)

  • «αφού το βρίσκω δωρεάν γιατί να το αγοράσω;»

    Συμφωνώ απόλυτα και ιδίως όσον αφορά κάποιους που δεν μπορούν να διαθέσουν έστω και το 1€, όπως άλλωστε ισχύει και για τα "σπασμένα" Games στην κονσόλες - pc αλλά φυσικά και πανάκριβα προγράμματα!

  • @ Vasilis_G Ο developer ομως δεν θα ζησει με "συμβολικά" χρήματα.Καποιοι δεν εχουν αλλη πηγη εσοδων.Επομενως δε νοειται να δινουμε συμβολικα ενα μικροσκοπικο ποσο για μια εφαρμογη που αξιζει αρκετα χρηματα (πχ μια εφαρμογη με χαρτες,ενα game,ενα εργαλειο,οτιδηποτε).Καποιος κοπιασε για να τη φτιαξει.Στη τελικη αν σε καποιο μια εφαρμογη φαινεται εξωφρενικα ακριβη δεν την αγοραζει και δεν την χρησιμοποιει.Δε μας υποχρεωσε κανεις να τη βαλουμε.Δε θα τη βαλεις ομως και σπασμενη.

    Αφου μπορω να κανω μια ληστεια και να αρπαξω 200-300 χιλ ευρω γιατι να δουλεψω?
    αντιστοιχος συλλογισμος

  • Απο τη στιγμη που πληρωνω ενα κινητο με 400 και 500+ ευρώ προσωπικά θέλω και εφαρμογές χωρίς να επιβαρυνομαι κ άλλο(γτ εμενα δε μου περισσευουν κ ολας)!!! ΝΑΙ προσωπικα έχω κατεβασει κανα 2-3 εφαρμογες που ήθελαν πληρωμή!!

    Όσο αφορα το σχολιο οτι πληρωνω για μουσικη,ταινιες κλπ και σε αυτο προσωπικα δε πληρωνω ΤΙΠΟΤΑ..Σιγουρα καποιος θα πει οτι ειναι παρανομια η τζαμπατζιλικι αυτό εδώ αλλα ας μου απαντησει "Απο πότε η τέχνη θεωρείται παράνομη?"

  • @Aigaias απλά να σε ενημερώσω ότι όταν αγοράζεις μια εφαρμογή μπορείς μέσα σε 15 λεπτά να την ακυρώσεις και να μην την χρεωθείς..Άσε που σχεδόν όλες έχουν και την lite πλευρά τους και μπορείς να δοκιμάσεις κι αν σου αρέσει να προβείς σε αγορά.
    Εγώ πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι ο μονος τρόπος για αγορά είναι μέσο τράπεζας..Αν αλλάξει αυτό και χρεώνεται ο λογαριασμός του πάγιου σου σίγουρα θα υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό αγοράς από ότι τώρα(και ας προσπαθήσουν όλοι να κρατήσουν τις τιμές τους χαμηλά και όχι πάνω από διψήφια νούμερα..!)
    * +1 στα λεγόμενα του Νικολαος #9σχόλιο

  • εξαρτάτε από την τιμή πάντα........... στο κινητό τώρα έχω ούλο και όλο 2 σπασμένες εφαρμογές

    1, gps (το χρησιμοποιώ μια δύο φορές το χρόνο ε όχι και να τα σκάσω 50 ευρώ άμα κοστίζε καμία 5 6 το συζητάμε)
    2. μια εφαρμογή άκυρη που την τεστάρω μερικές μέρες και αν μου αρέσει θα την αγοράσω (έτσι κάνω σε όλες μου της εφαρμογές τεστάρω 3 4 μέρες στην πράξη πριν την αγοράσω εκτός από παιχνίδια που δεν παίζω καθόλου)

    αν κοπούν τελείως πειρατικά δεν πρόκειται να αγοράσω τπτ (παλιά ναι τώρα όμως που κάθε ευρώ το μετράμε όχι θα βολευόμουν με free)

  • Εγώ επειδή σαν developer που είμαι και εγώ, θέλω και εγώ να πληρωνομαι για τον κόπο μου, έτσι θεωρω πως καταλαβαίνω ποιο καλα και ότι και αν έχω το έχω αγορασμένο, για εμένα είναι ανήθικο και κλοπή να βάλω κάτι σπασμνένο γιατι ακόμα και μια απλή εφαρμογή θέλει ατελείωτες ώρες κώδικα για να γραφτεί.

    κάποιος ποιο πάνω είπε πως το ανδρόιδ δεν σου επιτρέπει να δοκιμάσεις, αυτό είναι λάθος γιατι μπορείς να δοκιμάσεις και σε λίγη ώρα μετά την αγορά αν δεν σου άρεσε το app το κάνεις uninstall μέσα απο το Play store και σου επιστρέφει πίσω τα λεφτά σου

  • οχι δεν μου περισευουν, εχω προσβασει σε οτι πριβε και μη σαιτ για το οτιδήποτε,παρο ολα αυτα, εχω πλεον αγορασμενες ολες τις εφαρμογες στις android συσκευες μου ...... ο λογος; η τιμη. με τις εκπτωσεις + καποια περιοδο που ειχαν πολλες αξιολογες εφαρμογες και χρησιμες για εμενα στο 1 ευρω, αγορασα οτι ηθελα....μεχρι και τα win 8 αγορασα προσφατα , αφου η τιμη ηταν στα 29,90 ευρω......

    Ριχτε τις τιμες αν θελετε να σταματήσει η πειρατια ...................

  • το θεμα ειναι απλο αν θελεις να εχεισ τις εφαρμογες που σου αρεσουν και παρομοιες ακομα και αν τις βρεις ντζαπα αγοραζεις την εφαρμογη για να στηριξεις το developer κα ινα φτιαξει και αλλες παρομοιες ριναι γαϊδουρια να τα παιρνεις ολα ντζαπα χωρις να δινεις και εσυ ακτι μικρο πισω

  • εμενα προσωπικα δεν μαρεσει να αγοραζω εφαρμογεσ που μπορω να τισ βρω δωρεαν παρολα αυτα θα αρχισω να αγοραζω ολεσ τισ εφαρμογεσ ανεξαρτητωσ τιμησ οταν θα μπορουμε να πληρωνουμε με paysafe και οχι με πιστωτικεσ καρτεσ!!

  • Σχόλια τύπου android = τσάμπα όλα με κάνουν να ανυσηχώ για την εξέλιξη της πλατφόρμας.

    +1 στον Νικόλαο, τα είπε πολύ καλά

    Επίσης νομίζω ότι όσο αφορά το Android (που χρησιμοποιώ) θα έπρεπε να είναι μεγαλύτερο το παραυρο των 15 λεπτών για δοκιμή. (νομίζω παλιά ήταν 1 μέρα ή κάτι τέτοιο) Έστω κανένα 2ωρο πρέπει να είναι.

  • @Demis gps που και εγω 1-2 φορες τον χρονο θελω υπαρχουν εφαρμογες που ειναι για δοικιμη 7 10 μερες και ετσι καλύπτομαι.....

    Ειναι και θεμα νοοτροπιας..... πριν καποια χρονια (παροτι καλυτερα οικονομικα τοτε) 100% ολου του software ηταν σπασμενα . Πλεον εχω αλλαξει, νοοτροπια απο την στιγμη που αρχισα να αγοραζω software............

  • Το android ειναι ενα λειτουργικο που απευθυνεται σε νεες ηλικιες οι οποιες ΔΕΝ εχουν πιστωτικες.οποτε μεχρι να ερθουν στη χωρα τα gift cards θα κατεβαζω παρανομα

  • Νομίζω τα είπε όλα ο Νικόλαος (σχόλιο #9)!

    Εγώ προσωπικά είμαι κατά της πειρατείας του λογισμικού. Ίσως φταίει που πιο πιτσιρικάς ήθελα να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό... Γι αυτό ΟΛΕΣ οι επί πληρωμή εφαρμογές που έχω στο κινητό μου είναι αγορασμένες. Ωστόσο, δεν θα το κρύψω, στην αρχή όταν μπήκα στον κόσμο του Android (άρα γι αυτό θα μιλήσω γιατί με αυτό ασχολούμαι περισσότερο) ανακάλυψα πως μπορώ εύκολα να βρω σπασμένες εφαρμογές στο Internet και δελεαστικα. Περισσότερο έπαιξε και ρόλο όλη η διαδικασία στο να αγοράσω μια εφαρμογή απ το (τότε) Android Market και ειδικά όταν μπήκε και στην μέση το Google Wallet η διαδικασία μου φάνηκε περισσότερο πολύπλοκη. Και δυστυχώς σε πολλούς αυτή η πολύπλοκη διαδικασία τους αποτρέπει απ την νόμιμη αγορά, όπως είχε κάνει κι εμένα. Γι αυτό λέω αν η αγορά μιας εφαρμογής γινόταν με πιο απλή διαδικασία (πχ με paysafe, με χρέωση στο υπόλοιπο της τηλεφωνικής κάρτας σου, λεεεω εγώ τώρα, και τα λοιπά) η πειρατεία θα είχε μειωθεί σημαντικά, πιστεύω. Επίσης την πειρατεία την ενισχύουν οι ίδιοι οι προγραμματιστες πολλές φορές, αφού υπάρχουν και οι παγαποντες που ζητάνε κάτι τρέλα ποσά για μια εφαρμογουλα, οπότε αναμενόμενο να τους απορρίπτουν και να βρίσκουν την εφαρμογή τους σπασμένη. Οπότε καταλήγω πως το θέμα ειναι πολυδιάστατο και δεν φταίνε αποκλειστικά οι καταναλωτές, αλλά όλοι μαζί. Και το ίδιο ισχύει για όλες τις πλατφόρμες, όχι μόνο στο Android!!!

    Υ.Γ.: Μάγκες και προσέξτε λίγο με τις σπασμένες εφαρμογές, δεν ξέρεις τι σόι malware κουβαλάνε! Δεν είναι ελεγμένες από κανέναν (οπότε αν είστε εκτός Android και είστε χρήστες άλλης πλατφόρμας ένας λόγος παραπάνω να το ξανασκεφτείτε) και μπορεί ο καθένας να τις πειράξει όπως θέλει.

  • Αν η τιμή ειναι λογική , κάλλιστα μπορείς να αγοράσεις . Για παράδειγμα , αγόρασα 2 παιχνίδια για τον υπολογιστή τελευταία , σε προσφορά , 10 ευρώ ( batman arkham asylum ) και 5 ευρώ ( Assassins Creed ) . Μπορώ ανετα να τα βρω δωρεάν , αλλα όταν η τιμη ειναι καλη , τα αγοράζω οχι μονο για μενα , για να εχω το αυθεντικό , αλλα και για να υποστηρίξω την εταιρεία που τα φτιάχνει . Aπο την αλλη το Assassins 3 ή αλλα παιχνίδια που κοστίζουν 40-50-60 ευρώ και βαλε , μονο τσάμπα !! Αν κόστιζαν 10-20 ευρώ θα τα αγόραζα και αυτά .Το ίδιο και με μερικά antivirus του υπολογιστή ή αλλα προγράμματα

    Οταν η τιμη ξεφεύγει , προτιμώ ή να βρώ κατι αλλο παρόμοιο ή αν το χρειάζομαι επειγόντως , τοτε να το κατεβάσω τσάμπα . Για μενα όλα ειναι στα χερια των παραγώγων . Ο κόσμος εχει φιλότιμο να δωσει λογικά ποσά για αξιόπιστες και καλες εφαρμογες , όταν όμως νιώθει κορόιδο ή πως δεν αξίζει κάτι όσο το κοστολογούν τότε προτιμά το δωρεάν !!

  • ωραια ολα αυτα αλλα μηπως να λαβουμε και υποψει οτι υπαρχουν καταναλωτες που δν εχουν την δινατοτητα να αγορασουν εφαρμογες και καταφευγουν αναγκαστηκα στο "τζαμπα"!!! και αναφερομαι στα ατομα που ειναι ανηλικα και δν διαθετουν την δυνατοτη καπιας πιστωτικης ή κατι αντιστοιχο τελος παντων..... ας φροντιζαν οι ιδιες αιτεριες να καλυπταν αυτο το κενο-αυτο το χασμα που υπαρχει και να σταματησουν να παραπονιουνται....!

  • Η λογική του "κατεβάζω παράνομα επειδή είμαι μάγκας και τα βρίσκω σπασμένα" που εξέφρασαν πολλοί σε παραπάνω Post είναι κι ένας λόγος που η χώρα μας έφτασε εδώ που έφτασε...

    Επίσης η λογική της "εύκολης πειρατίας" που κυκλοφορεί στο Android είναι και ο λόγος που το PLay store είναι χρόνια πίσω σε σχέση με το AppStore και που οι Developers Κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά στις εφαρμογές για IOS απ ότι Στις εφαρμογές για android.

    Στο κινητό μου έχω περίπου 20 εφαρμογές ... στο 4ο πλέον android μου όλες είναι αγορασμένες - εκτός από το GPS που έχω trial έκδοση με σπασμένους χάρτες. Έφυγα από τη λογική του "κατεβάζω πειρατικά" με την κορύφωση της κρίσης. Επίσης πλέον δεν έχω σπασμένα Windows ...αγόρασα τα 8...

    Στο Ipad Μου όλα είναι αγορασμένα. Δεν μπήκα καν στον κόπο να κάνω JailBreak. Είμαι απολύτως ευχαριστημένος. Έχω συνέχεια τα updates των εφαρμογών και δεν χρειάζεται να ψάχνω συνέχεια για να δω αν τελικά ανέβηκε η νέα έκδοση σε κάποιο φόρουμ.

    Και στο κάτω κάτω σιγά τα λεφτά ... πρέπει να έχω χαλάσει περίπου 30 ή 40 ευρώ σε 1,5 χρόνο που έχω το Ipad 2 και καμια 25αρια ευρώ στο Android

  • Για να πω και γω τη γνώμη μου...

    Και το κινητό μου και το tablet τα έχω κάνει root. Οπότε, με λίγα λόγια ότι θέλω το έχω δωρεάν. Όμως, τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ καθημερινά και με έχουν βολέψει προτίμησα να τις ξανακατεβάσω, πληρώνοντας στο Play Store. Κάποιες από αυτές είναι το Launcher 7 Donate και WPNotifications Plus, οι οποίες με βοήθεισαν να δώσω όλο το WP feeling που ήθελα.

    Γενικά θεωρώ πως το να έχεις root και να κατεβάζεις τα πάντα δεν είναι κακό, όμως αυτά που πραγματικά σου χρειάζονται και έχουν βοηθείσει εσένα, θα ήταν καλό να τα δώσεις τα λεφτά, για να βοηθείσεις και εσύ απ τι μεριά σου αυτούς που αφιέρωσαν τόσες ώρες στη δημιουργεία της εφαρμογής.

  • >Vlachakis το κουτί της Πανδώρας άνοιξες.
    θα μιλήσω εμπειρικά. Χρόνια τώρα android και συνηθισμένος στα τζάμπα τα του pc, ομοίος τζάμπα και δω στις εφαρμογές. θα συμφωνήσω με τον Vacilis G σχετικά με το κόστος-διαφορά από smarthone - pc, οι τιμές θα έπρεπε να είναι πολύ περισσότερο προσιτές και πιστεύω πως ο κόσμος θα τις προτιμούσε μακράν, αφξάνοντας κατακόρυφα τα κέρδη των developers οι οποίοι και τα αξίζουν...τώρα θα σας πω για την δική μου τακτική τον τελευταίο χρόνο. Για όποια εφαρμογή έχω κατασταλάξει πως μου κάνει και την περνάω από συσκευή σε συσκευή γιατί μου χρειάζεται και κοστίζει το πολύ 5 euro την έχω αγοράσει. Για όσες μου κάνουν αλλά κοστίζουν πάνω από 5 τις χρησιμοποιώ "σπασμένες" και παρακολουθώ -ειλικρινά- τις προσφορές του google play οπότε και την αγοράζω...

  • Αν υπηρχε η δυνατοτητα να πληρωσω με χρεωση στο υπολοιπο της καρτας τοτε θα ειχα αγορασει 2-3 εφαρμογες. Με πιστωτικες δεν εχω καμια επαφη, ουτε θεωρω το android ασφαλες για να δωσω τετοια στοιχεια...

  • οταν μια καλη εφαρμογη που την πουλαει ο developer στα 0,99€ την αγορασουν 500 ατομα, ο dev θα βγαλει περιπου 450€ με 10% προμηθεια( δεν ξερω ποσο ακριβως ειναι η προμηθεια, εβαλα στην τυχη), οσο ειναι ο μισθος μου part time... Προσωπικα δεν θα μου φανει να δωσω 1€ για κατι που θα ασχολουμαι για ωρες την στιγμη που πληρωνω 2 και 3 € για καφε η πολλα παραπανω που θα δωσει καποιος για ενα πακετο τσιγαρα..
    οταν ομως για να κατεβασω το προγραμμα για gps με πλοηγηση μου ζηταει 30€ το λιγοτερο ενω μπορω να το βρω τσαμπα..τοτε στο τσαμπα ενοειται...αμα το χρεωνε 3 4 € θα την αγοραζα κ γω κι εσυ κ παααρα πολλοι αλλοι...οποτε η εταιριες χανουν απο τετοιες τιμες...

    το point μου ειναι οτι μια εφαρμογη στο 1€ θα την κατεβασει ο κοσμος.. οποτε ο developer εχει κερδος απο την μαζικη πωληση και ο αγοραστης απο την χαμηλη τιμη αγορας...

  • Παιδια εγω σπασμενα κατεβαζω και ας εχω κινητω τον 650€ και ας πληρωνω παγιο 40€.
    Συμφωνω με τον Νικολα σε μερικα πραγματα,απλως εγω πιστευω ολοι αυτοι που βγαζουν μικροεφαρμογες και μεγαλες εφαρμογες πρεπει να πληρωνωνται απο την android και την καθε android και την καθε SAMY HTC LG APPLE!!!! Γιατι στο κατω κατω της γραφης εσυ θα πρεπει να με ελκεις και να μου προσφερις, αν μου αρεσεις και με καλυπτεις θα σε επιλεξω. Ας δημμιουργηθει μια βαση δεδομενων σε καθε χωρα απο την google και της εταιριες,να αξιολογει τα παιδια και με βαση τα νουμερα να τα πληρωνει και να τα προωθησει σε καποια τμηματα. Υπαρχουν πολλα μυαλα εκει εξω που χαραμιζονται και δεν τους κοιταει καννενας!!!
    Μοναχα εδωασαν τις βασεις και τα δεδομενα σε καποιους developers του ειπαν αυτο ειναι και κατσε πηραματισου και οταν εσυ το τελειωπησεις και μου ανοιξεις και καιανουριος δρομους ερχομαι σαν ΣΑΜΥ το περνω και το φοραω!!! Σαν SAMSUNG εμενα μου κοστισε ελαχιστα και ασε τους αλλους να ψαχνονται!!
    Ναι εγω δεν δινω παραπανω λεφτα γιατι πιστευω οτι οταν πηρα το κινητο το οποιο κοστος κατασκευης δεν ξεπερνα τα 150€ και εγω το πηρα 650€ πιστευυω οτι αυτο ειναι κλεψια!!!!
    Και μην ακουω οτι μα δινεις 650 για αγορα και 40 για παγιο και σου φταινε αυτα!! Γιατι μαζι τα δουλεψαμε,μαζι τα μαζεψαμε,μαζι τα ιδρωσαμε!! Εγω στερηθηκα πολλα αλλα και πολοι αλοι μαζοι μου για να μαζεψω αυτα τα λεφτα!!
    Ειναι μεγαλη συζητηση...απλως μην ζηαμε απο το συνολο να πληρωσει ας ζητησουμε απο τις εταιριες που βγαζουν δις μεσα σε μηνες!!!!!!!!!!!!

  • @Nick Petratos ναι 15 λεπτά δίνουν για δοκιμή εγώ μέσα σε 3 4 μέρες με ζόρι όλα τα προβλήματα τα παρατηρώ η αν με βολεύει.. έτσι άκυρο από μένα έστω 24 ώρες να δίνανε.....

    @eddy είσαι λάθος σε πολλά πράγματα καταρχάς αν έχεις πρόβλημα με sammy η και κάθε sammy αυτόνομοι προγραμματιστές δεν σου φταίνε μην αγοράζεις τα υπερτιμημένα προϊόντα και τελείωσε δεν σε ανάγκασε κάνεις........... οεο??

    και κάτι ακόμη ναι κόστος κατασκευής είναι 150 ευρώ αλλά πληρώνουν υπαλλήλους έρευνα πατέντες κλπ μπορεί κόστος να μην είναι 650 ευρώ αλλά ούτε καν 150 είναι (έτσι ενημερωτικά)

  • Αν μπορω να βρω παραπλησια η και καλητερη
    εφαρμογη δωρεαν γιατι να τη κατεβασω σπασμενη

  • στα windwos phone είναι δύσκολα να βάλεις δωρεάν τις εφαρμογές ιδικά αν έχει την τελευταία έκδοση του λογισμικού (τουλάχιστον στα Samsung που έχω και εγώ), γιατί τα windows phone είναι κλειδωμένα,και η τελευταία έκδοση έχει προστασία από το ξεκλείδωμα ... την αναβάθμιση θες δεν θες θα την κανείς γιατί αν έχεις παλιά έκδοση λογισμικού δεν σου αφήνει να κατεβάσεις εφαρμογές από το marketplace (νομίζω έχει και σχετικό άρθρο) ... οπότε αν θέλεις κάποια εφαρμογή πρέπει να πληρώσεις...

  • Χαίρομαι που υπάρχουν λογικές φωνές εδωμέσα :)

    Παιδιά, το σπασμένο είναι λάθος και ανήθικο. Αλλά το κάνουμε γιατί μπορούμε. Ότι δικαιολογία και να βρούμε, νομίζω ξέρουμε ότι δεν είναι το σωστό γιατί δεν θα θέλαμε να μας το κάνουν!

    (μου άρεσε πάρα πολύ το παράδειγμα με το βιβλιοπωλείο ;) )

    Θέλω να προσθέσω κάτι σχετικά με την τιμή.

    Μου αρέσει που όλοι γίναμε επιχειρηματίες και επιβάλλουμε την τιμή που πρέπει να έχει κάθε πρόγραμμα, λες και ξέρουμε πόσες εργατοώρες χρειαστήκανε για τον προγραμματισμός της, την διαφημιση της, κτλ.

    40 ευρώ για χάρτες είναι πολλά, αν τους κόστισε κάτι εκατομμύρια για να τους φτιάξουν;

  • Είσαι πάρα πολύ ρε.. μπράβο!!

    Αν μπορούσες να φτιάξεις και το αρχείο .apk της εφαρμογής.. τότε θα ήσουν μάλλον κορόιδο!
    Άσε τα κορόιδα να τα φτιάχνουν και κάνε αυτό που ξέρεις!

  • Κάποια σχόλια είναι ειλικρινά λυπηρά. Δεν με ενοχλεί το γεγονός της πειρατείας (και έγω είμαι μέρος της κάποιες φορές), με ενοχλεί όμως η απουσία τύψεων, το ότι κάποιοι λένε «κλέβω, ε και;». Το ότι κάποιοι δίνουν 500 ευρώ για μία συσκευή και αρνούνται να δώσουν 1 ευρώ (λιγότερο από ένα πακέτο τσίχλες) για μία εφαρμογή που θα τους κάνει την καθημερινότητα καλύτερη ή θα τους διασκεδάσει είναι τουλάχιστον γυφτιά και δείχνει ποια είναι η παιδεία τους.

    Η απουσία παιδείας γίνεται ακόμα πιο έντονη από το γεγονός ότι το Android για παράδειγμα προσφέρει τη δυνατότητα refund. Εγώ έχω πάρει τα χρήματα μου πίσω για πολλές εφαρμογές. Στα μάτια μου αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν δουλέψει στη ζωή τους και για αυτό δεν εκτιμούν την εργασία των άλλων. Είναι επίσης ανίκανοι να αντιληφθουν ότι επειδή κάτι είναι φηφιακό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε με ιδρώτα. Ένα ακόμη σημάδι ψηφιακού αναλφαβητισμού και έλλειψης παιδείας.

    Προσωπικά αναγνωρίζω την πειρατεία στα PC Games των οποίων οι τιμές είναι πολύ υψηλές για να κάνεις το λάθος να αγοράσεις κάτι που δεν θα σε ικανοποιήσει. Αγοράζω παιχνίδια που είμαι 100% σίγουρος ότι θα μου προσφέρουν (π.χ. το Football Manager είναι σταθερή αξία) και τα υπόλοιπα τα δοκιμάζω πειρατικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι νιώθω καλά για αυτό. Αυτά που είναι άξια να αγοραστούν (έχουν replayability, η εταιρεία ανανεώνει το παιχνίδι με patches και extra περιεχόμενο κτλ) και πάνω από όλα με ικανοποιούν, τα αγοράζω. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το The Witcher 2 το οποίο αρχικά κατέβασα πειρατικά και τελειώνοντας το πρώτο chapter το αγόρασα γιατί είναι ένα απίστευτο game, να έχω τα patches και γιατί το έχω τερματίσει 3 φορές.

    Καλό θα ήταν να προβληματιστούν λίγο κάποιοι για την ευκολία με την οποία εκφράζουν κάποιες απόψεις. Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στον Νικόλαο (σχόλιο #9) του οποίου η παιδεία ξεχυλίζει μέσα σε μερικές γραμμές. Νίκο, φίλε μου, και πολύ ευγενικός είσαι κατά την γνώμη μου. Καλή συνέχεια.

  • Παιδια το σωστο δεν θα ηταν Microsoft, Google, Apple, Samsung,. Nokia κτλ.. να πληρωνουν τον developer με καποιο τροπο ετσι ωστε να ενδυναμωνει το αντιστοιχο marketplace και κατασυνεπεια να το καει πιο ανταγωνιστικο;
    Εγω μονο δωρεαν εφαρμογες κατεβαζω στο κινητο. δεν θελω τραμπες με πιστωτικες..
    Στο PC αν καποιο κοστιζει 25+ δεν πληρωνω γτ δε περισσευουν!!!

  • Διαβάζω σχόλια του τύπου "σιγά να μην πληρώσω" και πραγματικά πικραίνομαι.

    Το να πληρώσεις κάποιον για την υπηρεσία που σου προσφέρει, είτε αυτή λέγεται "εφαρμογή για κινητές συσκευές" είτε "σου φτιάχνω το θερμοσίφωνα" δεν παύει να είναι μία υπηρεσία που πρέπει να πληρώνεται.

    Το ότι κάποιοι έχουν φάει μέρες, μπορεί και μήνες για να φτιάξουν μία εφαρμογή και την κοστολογούν μία Χ τιμή δεν είναι παράλογο. Τι πάει να πει τις βρίσκεις τζάμπα; Δηλαδή ο developer που έχει φτιάξει την εφαρμογή (που συχνά πίσω από μία εφαρμογή/παιχνίδι υπάρχει ομάδα 2+ ατόμων) είναι ο χαζός της υπόθεσης;

    Με την ίδια λογική όταν θα έρθει ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός (δεν έχω τίποτα με τα επαγγέλματα, παράδειγμα φέρνω) στο σπίτι σου να σου φτιάξει μία βλάβη στη πρίζα ή στη βρύση και για 15-20 λεπτά δουλειάς θα σου ζητήσει 50-60€, δεν θα τον πληρώσεις; Με το που στο φτιάξει, θα του πεις "Ευχαριστώ" και θα τον διώξεις από το σπίτι σου;

    Ας συνεχίσω το ίδιο παράδειγμα για την τιμή. Όταν λοιπόν θα σου ζητήσουν για δουλειά 15-20 λεπτών 50-60€, θα τα δώσεις. Ο δημιουργός της εφαρμογής που σου ζητάει 0.99€-5€ για μία εφαρμογή/παιχνίδι με updates σου φαίνονται πολλά; Δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    Επίσης το αστείο της υπόθεσης είναι να δίνεις 500-700€ για κινητό και να μην δίνεις 1-2€ για εφαρμογές. Η δικαιολογία "έχω δώσει τόσα λεφτά για τη συσκευή και δεν μπορώ να δίνω για εφαρμογές" δεν ισχύει. Εάν δίνεις τόσα λεφτά για συσκευή, τότε μπορείς να δώσεις το 0,1% για να αγοράσεις κάποιες εφαρμογές!!!

    Η σύγκριση των εφαρμογών με τις ταινίες/μουσική είναι άστοχη. Εκτός κι αν ένας developer/designer έχει τη ίδια δυναμική ισχύ με μία πολυεθνική βιομηχανία που υπερκοστολογεί τα προϊόντα της καθώς ξέρει ότι σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχουν (μουσικά cd που κάποια στιγμή δεν θα υπάρχουν)

    Ο developer και ο designer είναι επαγγέλματα και κάποιοι ζουν από αυτό. Όπως κάποιος ζει από το μανάβικο του ή το ιατρείο του. Όλοι πρέπει να πληρώνονται. Όταν δεν έχεις λεφτά για κάτι, τότε απλά δεν θα το έχεις.

    Φιλικά
    Θοδωρής
    Designer / απόφοιτος ΤΕΙ πληροφορικής / ιδρυτής εταιρείας πληροφορικής.

  • @Vasilis #25 σχόλιο
    Φίλε μου εγώ και πολλοί άλλοι εδώ μέσα δεν έχουμε τη δυνατότητα να πληρώσουμε ΚΥΡΙΩΣ λόγω του μεθόδου πληρωμής!Έχεις δει πολλούς ανήλικους να έχουν πιστωτικές κάρτες και να χαλάνε τα λεφτά που βγάζουν οι γονείς τους ; (άσχετο που δεν πληρώνουν ποτέ με πιστωτικές και έχουν έτσι 2-3 να κάθονται)
    Αν έρθουν με το καλό οι gift cards φυσικά και θα πληρώσω ή αν γίνεται να βάλω paysafe...Ενώ όμως έχω μαζέψει 100-200€ για να πάρω το κινητό χωρίς να αναγκασω τους γονείς μου να πληρώσουν δεν νομίζω ότι θα μου δώσουν και την πιστωτική τους.
    Υ.Γ. Το android = τσάμπα όλα είναι αλήθεια! Μπορεί να πονάει,αλλά έτσι είναι!Επίσης όταν θέλω να κατεβάσω ένα παιχνίδι που κάνει 6,75€ (σπασμένο) δεν νομίζω να επιβαρυνω την εταιρία ππυ έχει 100.000+ downloads.Αν είναι ένα πρόγραμμα που κάνει 1-2-5€ και μου χρειάζεται θα τα δώσω,αλλά μέσω gift cards (Ή αν είναι μια προσπάθεια ενός Έλληνα/Κύπριου developer)...
    Π.χ. Το Poweramp θα είναι η πρώτη εφαρμογή που θα αγοράσω με gift cards,όπως και άλλες 10 εφαρμογές!

  • Σαφώς και δεν είναι σωστό να "κλέβεις" την δουλειά κάποιου αλλά ας μην στρουνθοκαμηλίζουμε!!
    Ποιος από σας τους developers δεν έχει δουλέψει με μη αγορασμένο λογισμικό, ποιος από σας πριν ξεκινήσει την καριέρα του δεν δούλεψε σε σπασμένο πρόγραμμα, ποιος δεν κατέβασε ταινίες, τραγούδια όσο ήταν φοιτητής.... Όσοι ασχολούνται με υπολογιστές το 99,9% έχουν χρησιμοποιήσει έστω μια σπασμένη εφαρμογή

    Όσο για το αν σας στερούν το ψωμί κανείς δεν σας το στερεί, το 90% αυτών που κατεβάζουν τις σπασμένες εφαρμογές αν δεν μπορούσαν να τις χρησιμοποιούσαν σπασμένες δεν θα τις κατεβάζανε καθόλου, αν είχα τα λεφτά σιγά να μην ψαχνόμουν για το αν δουλεύει, αν θέλει root, αν έχει ιό, αν... αν.. αν... όπως δεν αγοράζουμε τα βιβλία που αν ήταν δωρεάν θα μπορούσαμε να διαβάσουμε....

  • Οτι νάναι οι περισσότερες απόψεις ... Καλά, τι μέσο όρο ηλικίας αναγνωστών έχει το site άραγε? Οτι βλακεία σκέφτεται ο καθένας την λέει ... Νομίζω ότι θα πρέπει το techblog να διατυπώσει επίσημη άποψη. Θεωρώ περιττό να πω ότι πρέπει να αγοράζουμε τις εφαρμογές. ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΚΟΙΝΗ ΚΛΕΨΙΑ. Αν ήθελε η Google στο Android να είναι όλα δωρεάν, τότε απλά θα τα είχε δωρεάν. Προφανώς για αυτό οι περισσότερες εφαρμογές είναι κακοφτιαγμένες, αν ο άλλος δεν πρόκειται να εισπράξει γιατί να επενδύσει σε μια καλή δημιουργία; Υποθέτω ότι στο AppStore της Apple πληρώνουν πολλοί περισσότεροι, γίαυτο η διάφορα στην ποιότητα των apps ειναι η μερα με την νύχτα....Ακου εκεί ειναι μαγκιά το δωρεάν κατέβασμα...θα καραφλιασουμε ομαδικώς με αυτά που διαβάζουμε....

  • @Kimi_R δεν νομίζω πως κανείς από αυτούς που υποστηρίζουν την αγορά εφαρμογών, υποστήριξε παράλληλα ότι δεν ήταν ή/και είναι "πειρατής"!

  • Θα πω μόνο ένα μπράβο στο #9 Νικόλα. Με κάλυψε και ως developer και ως άνθρωπο. Σε κάποια σχόλια θα πω απλά πως ντρέπομαι για λογαριασμό τους.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Κώστας Βλαχάκης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.