Software

Gmail Go: Διαθέσιμη η “lite” έκδοση του Gmail στο Play Store

Η Google κυκλοφόρησε την εφαρμογή Gmail Go για τους χρήστες Android συσκευών, η οποία έρχεται με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά του Gmail, όμως χωρίς τίποτα επιπρόσθετο που θα βαραίνει την εφαρμογή. Η “lite” εφαρμογή είναι εμφανισιακά σχεδόν ίδια με το κανονικό Gmail, με τη λίστα των emails να υποστηρίζει τα swipe menus δεξιά και αριστερά.

Υπάρχει κανονικά υποστήριξη για πολλαπλούς λογαριασμούς, καθώς και διαφορετικής οργάνωσης του inbox. Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι δεν υπάρχει bar στο κάτω μέρος της οθόνης, καθώς δεν είναι ενσωματωμένες οι λειτουργίες του Google Meet. Η οπτικές αλλαγές που έχουν γίνει για να είναι πιο ελαφριά η εφαρμογή περιλαμβάνουν την αφαίρεση των σκιών και την αφαίρεση του background στο search box.

Υπάρχει επίσης ένα όριο στο frame rate της εφαρμογής, το οποίο είναι λογικό για τις συσκευές της budget κατηγορίας, όχι όμως για τις υπόλοιπες συσκευές, καθώς οπτικά δείχνει “άσχημα”. Σίγουρα όμως έγινε για τον περιορισμό των πόρων που χρειάζεται η εφαρμογή. Η εφαρμογή εμφανίζεται αν αναζητήσετε την κανονική εφαρμογή του Gmail, καθώς το Play Store θα σας ειδοποιήσει πως υπάρχει παρόμοια εφαρμογή.

Πηγή

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Παπανικολάου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.