Software

Google Assistant: H Κομισιόν τον εξετάζει για αθέμιτο ανταγωνισμό

Ο Google Assistant βρίσκεται στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίπτωση δημιουργίας τραστ. Σύμφωνα με την Κομισιόν, το γεγονός ότι ο Google Assistant βρίσκεται προεγκατεστημένος σε smartphones, μπορεί να δημιουργεί προβλήματα.

Το εάν δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός από την πλευρά του Google Assistant που τον βρίσκει κανείς στο λογισμικό των Android smartphones μένει να συζητηθεί σε νομικό επίπεδο, αλλά η Κομισιόν θέλει να διερευνήσει το θέμα σε σχέση με τους ψηφιακούς βοηθούς άλλων κατασκευαστών.

Είναι αλήθεια ότι το πεδίο των ψηφιακών βοηθών είναι ένα στοιχείο που προκαλεί ανταγωνισμό, επομένως, η δεδομένη ύπαρξη του Google Assistant, έναντι άλλων προτάσεων των κατασκευαστών, σύμφωνα με τη συλλογιστική της Κομισιόν, μπορεί να θεωρηθεί ότι εγείρει ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού.

Σε περίπτωση που η Κομισιόν αποφανθεί ότι αυτό ισχύει, ενδέχεται να επιβάλλει στην Google πρόστιμο που μπορεί να φτάνει σε ύψος μέχρι και το 10% του ετήσιου τζίρου της, άρα μιλάμε για μία πολύ σοβαρή υπόθεση για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επεξεργάστηκε την 10 Σεπτεμβρίου 2021 14:45

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Ζώης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.