Software

HarmonyOS: Θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως το 2020 σε περισσότερες συσκευές;

Εχθές, σε μία συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος της Huawei, Dr. Wang Chenglu, αποκάλυψε ότι το 2020 η εταιρεία θα ενσωματώσει το HarmonyOS σε smartphones. Η δήλωση αυτή τράβηξε το ενδιαφέρον πολλών, διότι το λειτουργικό σύστημα παρουσιάζεται ως ο μεγαλύτερος ανταγωνιστής του Android. Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, η δήλωση αυτή αναιρέθηκε.

Ποιο είναι το μέλλον του OS

Εκπρόσωπος της Huawei ισχυρίστηκε ότι όντως η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το HarmonyOS σε περισσότερες συσκευές το 2020, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει πλάνο για τη χρήση του λειτουργικού συστήματος σε smartphones.

Όσο αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η εταιρεία άλλαξε τόσο γρήγορα τη δήλωση της, ακόμη περισσότερο εκπλήσσει τους πάντες ότι ενδεχομένως το HarmonyOS δεν θα χρησιμοποιηθεί ούτε σε tablets, τουλάχιστον το 2020.

Επιπλέον, δεν είναι βέβαιο αν ο εκπρόσωπος της Huawei αναίρεσε αποκλειστικά το τμήμα της δήλωσης που αφορούσε τα smartphones, ή αν η εταιρεία δεν σχεδιάζει να ενσωματώσει το HarmonyOS σε φορητές συσκευές.

Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, δεν μπορούμε να πούμε οτιδήποτε με απόλυτη βεβαιότητα. Ωστόσο, το HarmonyOS για πολλούς αποτελεί μία σπουδαία κίνηση που θα βάλει έναν ακόμη παίκτη στο τραπέζι των λειτουργικών συστημάτων, ο οποίος θα ταρακουνήσει τα πράγματα.

Το μόνο που μένει είναι να περιμένουμε μέχρις ότου η εταιρεία επιβεβαιώσει ή αναιρέσει επίσημα τα λεγόμενα του προέδρου της. Είτε να αποκαλύψει το πλήρες πλάνο της για το HarmonyOS.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 16 Δεκεμβρίου 2019 11:43

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.