Huawei HongMeng OS: Νέο λειτουργικό σύστημα συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές

Huawei HongMeng OS, Huawei HongMeng OS: Νέο λειτουργικό σύστημα συμβατό με όλες τις Android εφαρμογές

Εκτός κι αν υπάρξει κάποια δραματική αλλαγή, η Huawei δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το Android ως λειτουργικό σύστημα στα smartphones της. Ευτυχώς, σύμφωνα με αναφορές, από το 2012 και μετά, η εταιρεία έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη της δικής της εναλλακτικής λύσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της ομάδας καταναλωτών της Huawei, Richard Yu, μας αποκάλυψε μερικές λεπτομέρειες γι’ αυτό το εγχείρημα.

Με στόχο την αποφυγή ενός από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετώπισαν το BlackBerry OS, το Windows Phone και το Tizen, το νέο λειτουργικό σύστημα της Huawei θα υποστηρίζει τις εφαρμογές Android. Επιπλέον, αν οι προγραμματιστές κάνουν recompile κάποια αρχεία, η απόδοση της συσκευής θα βελτιωθεί κατά 60%.

Πιθανώς, οι εφαρμογές να είναι διαθέσιμες για λήψη από την εναλλακτική λύση του Play Store, πάνω στην οποία δουλεύει η εταιρεία, το App Gallery. Βέβαια, ακόμη και αν όλα λειτουργούν τέλεια, η εταιρεία θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προβλήματα με αμερικάνικες εφαρμογές όπως το YouTube, το Twitter, το Instagram και το WhatsApp.

Σύμφωνα με τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης, το νέο λειτουργικό σύστημα προς το παρόν ονομάζεται HongMeng OS και όχι KirinOS, όπως ήθελαν προηγούμενες φήμες. Επιπλέον, λέγεται ότι η Huawei το δοκιμάζει ήδη σε ορισμένες περιοχές της Κίνας.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, ο Richard Yu δήλωσε ότι το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε να είναι έτοιμο το φθινόπωρο, υποδεικνύοντας έτσι ότι Huawei Mate 30 Pro θα τρέχει αυτό το νέο σύστημα και όχι Android 10 Q όπως αναμενόταν προηγουμένως.

Επιπλέον, εκτός από τα smartphones και τα tablet, το νέο λειτουργικό σύστημα θα υπάρχει και στους φορητούς υπολογιστές της Huawei αντί για τα Windows 10 και θα έχει τη δυνατότητα να τρέξει σε wearables, τηλεοράσεις, ακόμη και αυτοκίνητα.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Τώρα τα πράγματα σοβάρεψαν…. δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη

MakisReloaded

Αν! Τοτε το καταφερει αυτο η Χαβαη να κανει το δικο της λογισμικο οσο σωστα δοδημενο να ειναι η οσα λαθη ελαχιστα να χει, τοτε παιδια συγγνωμη αλλα θα ειναι η τοπ εταιρεια! Της βγαζω το καπελλο! Θα χει καταφερει τοσα πολλα πραγματα εν μεσω κρισης της εταιρειας που την εχουν κοψει τα ποδια ουσιαστικα με το Android που πραγματικα θα εξελιχθει πιστευω σε κατι πολυ πιο μεγαλο απο μια κινεζικη εταιρεια.. Αν! καταφερει τωρα να σταθει στα ποδια της… Ποια Apple και ποια Samsung κ.ο.κ.

Dimos

Συμφωνώ απόλυτα

dimitris

το προσπαθησε η μεγαλη microsoft και η blackberry και μαντεψε,απετυχαν δεν θεωρω λυση αλλο λειτουργικο,εφοσον ο κοσμος σε στηριξε για το συγκεκριμενο λειτουργικο,αν ηταν ετσι ας ξεκινουσε εξ αρχης με αλλο λειτουργικο να βλεπαμε τοτε τι μπορει να κανει..για να μην το εκανε σημαινει οτι αυτο ειναι κινηση απογνωσης και κατι σαν plan b.

John Real

Τελικά με τις βλακείες που κάνει ο Τραμπ μονή χαμένη θα είναι η Apple που στην Κίνα θα πατώσει σε πωλήσεις και ενδεχομένως θα ανέβει με τους φόρους που θα επιβληθούν και η τιμή των κινητών της στην Αμερική.

yiannisloizou

Ειναι γνωστο οτι η μεγαλύτερες ανακαλύψεις γίνονται εν καιρό πολέμων. Ο Trump έκανε το μεγαλύτερο λάθος που μπορούσε να κάνει. Ετοιμάστε για μεγάλες ανατροπές στον τομέα smart συσκευών

ΚώσταςD.

Αν δεν τα βρουν με τις ΗΠΑ την βλέπω ή να κλείνει ή να παραμένει μόνο στην αγορά της Κίνας και σε ελάχιστες ακόμη… Τπτ περισσότερο… Αντίο Χαχαχα-βαη…. 😁😁😁😁😁

Panagiotis

Κοίτα χαμόγελα ο άλλος λες και έχει μετοχές Samsung η Apple. Μην χαίρεσε και μια χαρά θα βρεί την λύση.

John Real

Σκέφτεσαι τι θα γίνει αν και οι άλλες Κινεζικές εταιρείες (Xiaomi , Oppo , Oneplus , Vivo κτλ) που έχουν μαζί με την Huawei το 70% της αγοράς εγκαταλείψουν μελλοντικά το Android;
Καλές οι αναλύσεις επιπέδου 3ης δημοτικού που κάνεις αλλά εδώ τα πράγματα είναι πολύ περίπλοκα.

ΚώσταςD.

@John Real επειδή έχω σκεφτεί από το “μέλλον” ξέρω τι σου λέω… Εδώ θα είμαστε…
@Panagiotis ούτε κάν… Εγώ τις ΗΠΑ δεν τις πάω με την καμία… Αλλά ξέρω τι λέω… Εδώ θα είμαστε…

Γιάννης

Πρόβατο μήλου exposed. Πρόλαβες να πάρεις power bank της huawei οταν έδινε; θα το χρειαστείς. Κάτω από την huawei είσαι και θα είσαι για πολλά χρόνια ακόμα με αυτά που κάνει το boss σου μόνο τρίτους θα σας έχει

dark_master

Χωρος δημοφιλεις εφαμρογες οπως youtube, whats app, gmail, facebook κτλ που απο οσο γνωριζω δεν υπαρχουν εκτός Κίνας, δε νομιζω οτι θα ειναι ευκολο να επεκταθει εκτος Κίνας. Και ας μη κοροϊδευομαστε, αν η Google θελησει να της κοψει το Android με τη μεταβαση στο Fuksia μπορει να γίνει. Αλλα και με τη κατασταση να μενει ως εχει, ποιος θα παει σε fork android και δε θα ζητησει να τη κανονικη του έκδοση?
Μη ξεχναμε οτι με το ολο σκηνικο, μονο Kirin επεξεργαστες θα μπορει να χρησιμοποιηεινκαι ισως mediatek….
Το ολο περιεργο ειναι πως γινεται μονο με τη συγκεκριμένη εταιρία και οχι με τις υπόλοιπες κινεζικές, αρα μαλλον κατι τρεχει απο πισω που εμεις απλα θα μαθουμε εν καιρώ.

fyto

Open source? Not! Hell NOOOO. Good bye Huawei.

Konstantinos

Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου

Konstantinos

Δεν είναι open source οποτε δεν θα είναι συμβατό με πολλά στοιχεία και δεδομένα που έχει το Android! Μπορεί να είναι όμως πολύ πιο γρήγορο! Ωστόσο και πάλι η ασφάλεια δεν θα είναι καθόλου καλή! Η Huawei βαδίζει σε κάθοδο και κανένας καταναλωτής δεν θα αγοράσει μια συσκευή που δεν ξέρει πως θα λειτουργεί στο μέλλον(γιατί ούτε η ίδια εταιρία δεν ξέρει). Η. Huawei έπρεπε π να προσέχει περισσότερο τα δεδομένα των χρηστών για να μην βρεθεί σε αυτή τη θέση! Θα χάσει μερίδιο αγοράς που θα το αντικαταστήσουν άλλες κινεζικές εταιρείες σύμφωνα με αναλυτές! Η μετοχές της έχουν ήδη πτώση! Πρέπει οποσδηποτε να βρει άμεσα λύση όχι μόνο στο software αλλά και το hardware , αφού από τα 70 δις που ξόδευε για την κατασκευή των ναυαρχίδων της, τα 11 δις ήταν σε αμερικανικές εταιρίες που της διέθεταν τεχνολογία! Επίσης έχει χάσει την αγορά της Αμερικής δλδ κάποια εκατομμύρια πελατών! Όλα αυτά δεν φτιάχνονται έτσι απλά!

Αλέξης

To χειρότερο είναι ότι από ότι διάβσα θα τους κόψουν την πρόσβαση και στο υλικό. Για το λογισμικό έτσι ή αλιώς θα βρουν μια λύση, περισσότερο ή λιγότερο επιτυχημένη. Αλλά αν τους κόψουν την πρόσβαη στους επεξεργαστές τι θα κάνουν ; Θα φτιάξουν δική τους αρχιτεκτονική από την αρχή ;
Διαβάστε εδώ https://www.huaweicentral.com/arm-reportedly-planning-to-stop-working-with-huawei/

Γιάννης

Έχει επεξεργαστές δικούς της εδώ και πόσο καιρό (KIRIN)

Νίκος

Arm είναι οι Kirin, οπότε τέλος. Δεν έχουν πια το ok της ARM για τη χρήση της αρχιτεκτονικής.

Γιάννης

Οι αναλυτές δεν τα λένε πολύ καλά πες τους. 1ον θα είναι μια καινούργια εξέλιξη στην τεχνολογία των smartphone θα δοκιμάσουν ακόμα πιο περισσότεροι το λογισμικό της και αν είναι καλό και ελαφρύ πίστεψε με τότε θα χαθεί από χάρτη Android και iOS. Τώρα για ασφάλεια δεν το ξέρουμε γιατί ακόμα δεν έχει κυκλοφορήσει καν. Όταν κάτι δεν το ξέρουμε καλά δεν μπορούμε να το κρίνουμε καν. Οι μετοχές της έχουν μόνο άνοδο εδώ και 1+ χρόνο τώρα με όλα αυτά που γίνονται δεν ξέρουμε τι θα συμβεί αν και εγώ πιστεύω θα ανέβει ακόμα περισσότερο γιατί έχει πάρει πάρα πολύ καλή φήμη και θα εμπιστευτούν όλοι το καινούργιο της OS. Το hardware της είναι το καλύτερο από όλες τις άλλες εταιρίες από test κτλπ (benchmark). Στις ΗΠΑ* ανέκαθεν ήταν πεσμένη και χαμένη απο εκεί αφού υπάρχει το μήλο και μόνο αυτο αγοράζουν όλοι.

ΚώσταςD.

Α καλά και μετά μου πατάτε και dislike… Οι κιριν αρμ αρχιτεκτονική είναι… 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Πάει για πάτο η Χαχαχα-βαη λέμε αν δεν τα βρει με ΗΠΑ, “κομμάτι” δύσκολο…

NikosAr

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες καθώς η google, της έκλεισε το gmail, YouTube αλλά και το playstore… τώρα κατά πόσο θα μπορέσει να συνεχίσει και χωρίς την τεχνολογια που δανείζεται από Ηνωμένες πολιτείες … λυπάμαι αυτούς που έχουν συσκευές της ( γυναίκα – κόρη)

Γιάννης

Θα βρει την λύση η huawei όπως είπε και η ίδια σε απάντηση προς την Google “η Google μόλις αυτοκτονησε” ήταν η μόνη εταιρία που κρατούσε το Android καλύτερο από το iOS γιατί εχει πολύ καλό hardware κτλπ. Τώρα αυτό είναι μείον για την Google.

Nef

Και τι θα φινει με τις τωρινές συσκευές; Δε θα πάρουν καμία αναβάθμιση;

Γιάννης

Αυτό αναρωτιέμαι και εγω. Εμείς δλδ θα μείνουμε με το Android; σκοπός είναι να πάρουν όλες οι συσκευές huawei το καινούργιος OS.

Γιάννης

Ετοιμαστείτε να πoνεσετε Android και iOS. Καλά θα ήταν όμως να το βγάλει αυτό το λογισμικό και για εμάς που έχουμε ήδη αγοράσει huawei συσκευή γιατί δεν λέει αυτες να έχουν σκατο android και τα άλλα το καινούργιο…

gharlito

Εγώ θέλω να τα καταφέρει έτσι ώστε να δώσει μια γερή σφαλιάρα στη google

Μάκης

Μα δεν είναι απόφαση της Google το μπανάρισμα. Kαι έρχεται από ότι διάβασα σήμερα και μπανάρισμα των Windows στα Huawei laptops. Ήδη τα αφαίρεσαν από το Microsoft store. Θα σφαλιαρίσουν και τα Windows με αυτό το νέο υπερλειτουργικό;

mgiannis

Μακάρι να τα καταφέρει. Ο CEO της είναι ένας υπέροχος και σοφός άνθρωπος. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Λίγες αναμπουμπούλες ίσως υπάρξουν,αλλά εγώ φαντάζομαι να δίνει ένα τρελό χαστούκι σε google και ios.

Γιώργος

Επιτέλους έχω μια ελπίδα ότι θα μπορώ να έχω μια συσκευή που να μην έχει τις διαφημίσεις της Google!

geowokf1000

Ολοι ξερεται την oneplus.
Oi περισσότεροι απο τις συσκευές
Οι πιο παλιοί ομως τις αγοράσαμαι για την cyanogen
O πολέμος που έκανε τότε η google ηταν αηδιαστικός με τις εφαρμογες της
Ενα γνησιο open source που η google και οχι μονο αφου το σκοτωσε αντεγραψε πληθος mod
Και τα παρουσιαζει ακομα και τωρα σαν αναβαθμισεις δικες της
Και να μην ξεχναμε και να καταλαβαινουμε το παρασκηνιο οταν η SIA Απαγορευσε στην google να αποκρυπτογραφησει τη android αλλσ τωρα ειναι με την κυβερνηση
Αν μη τι αλλο τους χρειάζεται να ενωθουν ολοι μσζι και να την κλασουν…

NikosAr

Αφού ήταν τόσο καλό το cyanogen γιατί εξαγοράστηκε και άφησε στα κρύα του λουτρού τόσο κόσμο που πάλευε να φτιάξει κάτι διαφορετικο στον πυρήνα του Android φυσικά ( ρητορικό το ερωτημα) Μήπως για τα χρήματα, δηλ. Να πάρει μερίδιο κι αυτή από την πίτα της google android ?

Ιωάννης jb

Διαβαζω και δε πιστευω τα ματια μου..
Σας εχει κάνει κάτι κακό η google??
Τοσα χρόνια τι λογισμικο εχετε?
Τσίπα δεν εχετε πάνω σας μιλάμε για αχαριστία τώρα όχι χαζομάρες!
Οταν δεν αγοραζε κανεις wp τότε ηταν καλή ε??
Τωρα οι βρωμοκινέζοι είναι οι καλοί!
Αντε ουστ αποδω ρε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.