Huawei: Επικεντρώνεται στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της

, Huawei: Επικεντρώνεται στο App Gallery, ώστε να προφέρει εναλλακτική λύση στους πελάτες της

Τα νέα ότι οι Google και το Android διακόπτουν τις σχέσεις τους με την Huawei ως απάντηση στην απαγόρευση της αμερικανικής κυβέρνησης δεν ήρθαν ως έκπληξη για την εταιρεία.

Σύμφωνα με μία αναφορά από το Bloomberg, η Huawei προετοιμάζεται εδώ και καιρό για τη περίπτωση που η Αμερική την αποκόψει. Η εφαρμογή της Huawei, App Gallery, η οποία υπάρχει σε όλες τις Huawei και Honor Android συσκευές είναι μία σημαντική αλλά σχετικά κρυφή προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει μία εναλλακτική στο κυρίαρχο Play Store της Google.

Με βάση τα λεγόμενα του Bloomberg, η Huawei έχει έρθει σε επικοινωνία με αρκετούς προγραμματιστές εφαρμογών προσφέροντας τους μία διέξοδο στην αγορά της Κίνας, που είναι και η μεγαλύτερη αγορά smartphone παγκοσμίως, με στόχο να αναπτύξουν εφαρμογές για το App Gallery.

Όπως είναι λογικό η Huawei, και κάθε άλλη κατασκευάστρια Android smartphones, γνωρίζει πόσο πολύ εξαρτάται από την πλατφόρμα και τις εφαρμογές της Google. Όμως η Huawei αντιμετωπίζει μεγάλη εχθρότητα από την αμερικάνικη κυβέρνηση, γι’ αυτό προετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο.

Η Bloomberg τόνισε ότι η Huawei προσφέρει ένα απλό εργαλείο με το οποίο οι προγραμματιστές θα μπορούν να κάνουν μικρές αλλαγές στον κώδικα των εφαρμογών που ανέπτυξαν για το Google Play Store ώστε να λειτουργούν άψογα και στο App Gallery.

Στόχος της Huawei είναι το App Gallery να χρησιμεύσει ως γέφυρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Δηλαδή, να είναι έναν χώρος στον οποίο οι προγραμματιστές θα μπορούν να προσφέρουν τις εφαρμογές τους τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ασία.

Παρακάτω σας παραθέτουμε όλες τις ειδήσεις οι οποίες αφορούν τον αποκλεισμό της Huawei, ώστε να είστε πλήρως ενημερωμένοι και να μην σας πιάνει κανείς αδιάβαστους.

Φιλί ζωής 90 ημερών από τις ΗΠΑ στην Huawei για το Android

Ο Ιδρυτής της Huawei δηλώνει, “Οι ενέργειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ υποτιμούν τις δυνατότητές μας”

Επίσημη αντίδραση της Huawei για τον αποκλεισμό της από το Android με απόφαση Τραμπ

Τα Huawei smartphones συνεχίζουν να υποστηρίζονται από τα Android services δηλώνει η Google [updated]

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
paparatourourourou

Ποιος προγραμματιστης θα καθίσει να κάνει εφαρμογές χωρίς το Google play services? Είναι τουλάχιστον αστείοι.

Flagship killer

Θα είναι όπως πριν 10 χρόνια που για να έχεις αξιοπρεπείς εφαρμογές έπρεπε να έχεις iPhone… Google και apple Πρέπει να έχουν ρίξει το γέλιο της αρκούδας με το app gallery… εδώ το Samsung store (που έχει πληθώρα Google εφαρμογών) που έχει και αποκλειστικά κάποιες εφαρμογές και πάλι δε θα τη πάλευα μόνο με αυτό!

gharlito

Μη τρελένεστε, συνήθεια είναι. Πάλι android θα είναι, δε θα έχει καμία διαφορά, ούτε καν ο κώδικας δε θα αλλάξει για να τις ανεβάζουν στο store της Huawei,.

NikosAr

Πείραμα …. αγόρασε σήμερα συσκευή της χαβαι … μετά από 2-3 χρόνια τι κάνεις ; Θα αγοράσεις πάλι χαβαι …δεν θα μπορείς να έχεις την συνέχεια που έχεις αλλάζοντας Android συσκευές … τόσο απλό !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Huawei

HUAWEI Ελλάδας: Κορυφαία εταιρεία εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Huawei Ελλάδας επιλέχθηκε ως Top Employer 2024 για δεύτερη διαδοχική χρονιά και, για πέμπτη συνεχόμενη φορά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Business Huawei

Το επίμαχο δημοσίευμα των New York Times για την Huawei στην Ελλάδα

Για «lobbying» της Huawei στην Ελλάδα, αλλά και την παροχή δώρων σε κυβερνητικούς αξιωματούχους κάνουν λόγο οι New York Times σε εκτενές τους δημοσίευμα για τις πρακτικές της εταιρείας στη χώρα μας.

Business Huawei

Huawei: Δημιουργώντας ένα έξυπνο μέλλον μειωμένων εκπομπών άνθρακα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 4 Ιουλίου 2023, η Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για τα ευφυή πράσινα Data Center στο Ulanqab της Εσωτερικής Μογγολίας με θέμα «Smart DC, Building the Green Future».

Smartphones Huawei

ΕΕ: Εξετάζει υποχρεωτική απαγόρευση στη Huawei για τα 5G

H EE εξετάζει την υποχρεωτική απαγόρευση για χρήση εταιρειών που θεωρείται ότι αποτελούν κίνδυνο για την ασφάλεια στα δίκτυα 5G.