Internet Explorer 9, Κερδίζει το χαμένο έδαφος στον πόλεμο των Browsers

Η μάχη για το ποιος browser θα καταφέρει να επικρατήσει είναι αμφίρροπη και δεν έχει κριθεί ακόμα, καθώς ο Microsoft Internet Explorer ανακτά το χαμένο έδαφος φτάνοντας στο 53.8% των χρηστών σε όλο τον κόσμο τον Μάρτιο σε αντίθεση με το 52.8% του Φεβρουαρίου.

Οι ανταγωνιστές είχαν τα ακόλουθα ποσοστά: Ο Firefox ανέβηκε στο 20.9% από το 20.6%, ο Chrome πήγε στο 18.9% από το 18.6%, ενώ ο Safari έφτασε το 5.2% από το 5.1%. Ο Opera είχε επίσης αύξηση 0.1% φτάνοντας το 1.7%. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Internet Explorer 9 δείχνει σαφώς ανοδική πορεία στο ρυθμό αντικατάστασης παλαιότερων εκδόσεων σε προσωπικούς υπολογιστές, αφού από το 11.4% της χρήσης σε PC με IE τον Δεκέμβριο 2011 έχει φτάσει στο 15.7% το Μάρτιο, στοιχείο που δείχνει ότι οι Windows fans τον προτιμούν έναντι των παλαιότερων.

Εκεί που αλλάζει το σκηνικό είναι στις mobile εκδόσεις, όπου ηγέτης είναι ο Safari με ποσοστό χρήσης 60.5%, με τον Android browser να πέφτει από το 18.6 στο 18.3%, ενώ ο Opera Mini κατέκτησε το 15.4% των mobile χρηστών παγκοσμίως.

Τα στοιχεία προέρχονται από τη Net Applications.

Πηγή

Σχόλια

  • Δεν συμπαθώ την microsoft αλλα η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμη ο ie9 είναι πολύ καλός.
    Μετά απο πολλά χρόνια χρήσης του firefox και δοκιμής του chrome στο HTPC μου (c2d@3ghz,4gb ram) ο ie9 είναι πιο γρήγορος και πιο σταθερός...

  • Και αυτά τα αποτελέσματα έρχονται σε πολύ καλή περίοδο, με Windows 8 και Internet Explorer 10 προ των πυλών.

  • Μισό γιατί κάτι δεν κατάλαβα,αφού ανεβαίνουν όλοι στα ποσοστά,κάποιος δεν πρέπει να χάνει?

  • @Alex O Chrome και o Firefox μειωθηκαν λιγο
    @Sofoklas Αν δεν σου αρεσει η ειδηση ξυδι troll

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Νίκος Καϊμακάμης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.