Software

Το iOS 10 έφτασε σχεδόν στο 80% των συσκευών

Η επιλογή όσον αφορά σε Android ή iOS είναι προσωπικό θέμα του καθενός, και ο καθένας ξεχωριστά αποφασίζει ποιο είναι καλύτερο. Ωστόσο, όσον αφορά τις αναβαθμίσεις, το βέβαιο είναι ότι η Apple τα πηγαίνει καλύτερα, στην υιοθέτηση.

Το iOS 10 έγινε διαθέσιμο μέσα Σεπτεμβρίου, και περίπου 5 μήνες έχει φτάσει σε σχεδόν το 80% των συσκευών. Για την ακρίβεια το ποσοστό είναι 79%. Το iOS 9 βρίσκεται στο 16% των συσκευών, ενώ το 5% τρέχει παλαιότερες εκδόσεις.

Τον περασμένο μήνα, το ποσοστό του iOS 10 ήταν στο 76%, επομένως ανέβηκε μόνο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Να θυμίσουμε ότι το iOS 10 μέσα στις 24 πρώτες ώρες έφτασε στο 14.5% των συμβατών συσκευών, ενώ σε σύγκριση με το iOS 9, που τον περασμένο Φεβρουάριο είχε 77%, τα πηγαίνει καλύτερα.

Το επόμενο βήμα είναι το iOS 11, το οποίο θα ανακοινωθεί στο WWDC 2017 και λογικά θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο με τα νέα iPhone.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 23 Φεβρουαρίου 2017 19:21

Σχόλια

  • Φοβερή δουλεια σε αυτό το τομέα η apple και ευτυχισμένος κάθε developer λογικά και οι χρήστες

  • Λογικό να γίνεται αυτό .Και η google αν έφτιαχνε δικά της μόνο τηλέφωνα και με το android μόνο για αυτήν το ίδιο θα συνέβαινε

  • @Paul

    Συγγνώμη αλλά μ@λ@κίες. Η OnePlus έδωσε παγκόσμια update στα One Plus 3 ταυτόχρονα σχεδόν. H Samsung έχει βγάλει το Nougat update αλλά σταδιακά και για λίγες χώρες και ακόμα περιμένω. Ποιος; Η Samsung μη χέσω που θέλει να λέγεται και σωστή εταιρία και μας έχει στο περίμενε. Ελπίζω να το πάρω πριν παρουσιάσει η Google το Android 8. Μια συσκευή έχει να αναβαθμίσει σε πρώτη φάση το S7 και ακόμα το κωλοβ@ρ@νε....

  • Γιάυτο και το Android θα κάνει να με δεί πολλά χρόνια και ΑΝ...
    και μήν μου πέι κανείς για Pixel κλπ...γιατί εκτός του ότι είναι κακάσχημα, ακόμη και αυτά δεν παίρνουν πολλές αναβαθμίσεις απο την δήθεν Γνήσια Αντροεταιρεία.
    Τα δικά της κινητά με 2 ram έπρεπε για 5-6 τουλάχιστον να ενημερώνονται.
    Ξύπνησε και αυτή αλλά Samsung και αρχίζει και μιλάει για 2 ετή υποστήριξη...
    Γλού ρε...

  • 5-6 έτη τουλάχιστον να ενημερώνονται...
    Nexus 4...τί πήρε;
    Το τρ...το μ.......άντε να μην πώ...
    Fixed.

  • Συγγνώμη και πάλι ρε παιδιά
    Αν παρατηρήσετε το 70% των android συσκευών έχουν κορυφαία χαρακτηριστικά ,για ποιο λόγο γίνεται αυτό το ανακάτεμα ;Άλλος παίρνει μια αναβάθμιση μόνο αν η συσκευή είναι από Γερμανία π.χ η Σερβία η Ολλανδία κλπ Δηλ αυτές οι συσκευές με τα τόπ χαρακτηριστικά για ποιο λόγο να μην πάρουν η άλλες να αργούν τόσο πολύ για να πάρουν το Nougat .Δεν το κατάλαβα ποτέ αυτό

  • Ξανά θα στο πω γιατί δε λες να καταλάβεις η δε σε συμφέρει γιατί όταν δε σε συμφέρει σταματάς να σχολιάζεις,κλασικά... Και είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαι με την προπαγάνδα σου.

    Το nexus 4 ξεκίνησε με jellybean τον Νοέμβριο του 2012 (εκδόσεις 4.1-4.2-4.3-4.4) και τελείωσε σε lollipop (έκδοση 5.1) τον Φεβρουάριο του 2015 , με λίγα λόγια περισσότερα από 2 έτη αναβαθμίσεων. Και μιλάμε για μια συσκευή με τιμή εκκίνησης 400€ και με specs πολύ δυνατά όταν η φίλη σου η apple κοστολογούσε τα κινητά 800+ ευρώ με 512MB ram και στην καλύτερη των περιπτώσεων είχαν 1GB.

    Πιάσε άλλο τροπάριο. Το "ελλιπείς αναβαθμίσεις για το nexus 4" δε σε θέλει γιατί δεν ισχύει. Γιατί θέλετε πάντα και παντού να παραπληροφορείτε τον κόσμο δεν έχω καταλάβει. Τόσο πολύ θέλετε να περάσετε στους άλλους τα πιστεύω σας;;;;

  • @Γιώργος Κ ακόμη περιμένω απάντηση σε προηγούμενο σχόλιο.
    Δεν σε παίρνει, μην το συνεχίζεις.
    Εταιρεία του κ είναι και η ms και η σαχαροεταιρεία.
    Οσο πιό γρήγορα το καταλάβεις τόσο πιό γρήγορα θα λυτρωθείς.

    όπως είπες 2 έτη όταν το Iphone 4s πήρε πόσα ως 32bit;
    Ios 5,6,7,8,9...
    Γλού τώρα...

  • Ά...και το Nexus 4 είχε 2 ram...τί πήρε;
    Το τρ.... το μ.......
    Ενώ το 4s με 512 πήρε...1,2,3,4,5...πόσα Αλέκο;
    5 ΕΤΗ.

  • Χαχχαααα ρε παιδια βρειτε καμια κοπελα να ηρεμησετε μην τρωγεστε σαν τα γυμνασιοπαιδα για το ποια εταιρια ειναι καλυτερη!!!

  • ChristosT.. Πολύ φανατικός με το μήλο μου έγινες!!
    Έχεις θεοποιήσει τις αναβαθμίσεις..
    Το 4s μέχρι το 7 καλά πήγαινε από κει κ πέρα ήταν λίγο αργό μη λέμε κ ότι θέλουμε!!
    Ο άλλος παραπάνω καλά σου λέει για το nexus!!!
    Μιλάμε για κινηταρα καμιά σχέση με την μινιατούρα το 4s

  • @Κωνσταντίνος έχουμε ρε σύ...λέει πουθενά ο Freud οτι άν σχολιάζουμε στο techblog είμαστε χωρίς κοπέλα;
    Είμαστε και ομορφόπαιδα και γυναικοκατακτητές.

    @Ιωάννης jb
    Nexus 4 τι πήρε με 2 ραμ και quad 1,5gHZ το τρ..... το μ......
    Nexus 5 τί πήρε με 2 ραμ και quad 2.3Ghz το τρ...... το μ......
    Nα συνεχίσω;
    Πολιτική της Google....

    "Nexus devices will continue to receive major updates for at least two years and security patches for the longer of three years from initial availability or 18 months from last sale of the device via the Google Store."

    Iphone 5...
    Ios 6,7,8,9...και άν ήταν 64bit ακόμη θα έπαιρνε...

    Ακόμη μιλάτε;

  • @Paul επειδή είναι πιό έξυπνοι και ξερουν να πιάνουν τον κ... καλύτερα στους ρομπολάτρες.
    Εδώ το τέρας ο Exynos 9 με πόσους πυρήνες και 4 ram άν θα προλάβει να πάρει το OREO παίζει...για περισσότερο...ούτε τσιμουδιά. Θα το σκεφτεί η σαμμυ πρώτα αναλόγως της χασούρας και θα δεί.
    Έτσι να σας δουλεύουν και να δουλεύετε και εσείς για αυτούς...

  • Ρε χρησταρα σοβαρεψου!!
    ΣΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ.... ΕΧΕΙΣ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ!!!!
    Τα nexus 4-5 είναι κινηταρες!!!
    Επειδή πήραν μια λιγότερη αναβάθμιση δεν έγινε κ κάτι το τρομερό!!!

  • @Ιωάννης jb σοβαρός είμαι και περιμένω σοβαρή απάντηση.
    Ο άλλος τα έριξε στις αναβαθμίσεις όχι εγώ...αλλά τουμπεκί ψιλοκομμένο.
    Στο κάτω κάτω τι κινητάρες είναι αν δεν πήραν πάνω απο 2 έτη αναβάθμιση;
    Σοβαρέψου λίγο και άφησε την ρομπολατρία σου για λίγο στην άκρη.

  • @Paul

    Επειδή απάντηση δεν πήρες...

    Η Apple έχει το "πλεονέκτημα" στο ότι βγάζει 2 συσκευές το χρόνο με σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά. Οι επεξεργαστές είναι δικής της σχεδίασης και οι κάρτες γραφικών από ένα μόνο κατασκευαστή.
    Αυτό κάνει πιο εύκολη και γρήγορη την υποστήριξη των συσκευών της.

    Στο Android (και στα WP) έχεις πολλούς κατασκευαστές, με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας. Άλλος θα έχει Qualcomm SD 820, άλλος 650, άλλος Mediatek, άλλος Nvidia κ.ο.κ. (βάλε και τους αισθητήρες κάμερας)
    Όταν η Google κυκλοφορεί τη νέα έκδοση του λογισμικού πρέπει όλοι αυτοί οι κατασκευαστές να συνεργαστούν, με τη Google αλλά και μεταξύ τους, για να παραμετροποιήσουν το λειτουργικό για την κάθε διαφορετική συσκευή.

    Μετά από όλα αυτά, θα πρέπει να συνεννοηθούν με τους παρόχους καθώς και να μεταφράσουν το λειτουργικό στην κάθε γλώσσα που κυκλοφορεί και ταυτόχρονα να συμφωνεί το λειτουργικό με τους νόμους του κράτους.
    Υπάρχει και η περίπτωση για παράδειγμα, να υπάρχει bug στη λειτουργία του modem σε κάποια συγκεκριμένη συχνότητα του δικτύου.

    Καταλαβαίνεις πιστεύω ότι στο Android υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες που επηρεάζουν το χρόνο αναβάθμισης, λόγω της μεγαλύτερης ποικιλίας.

    *Λειτουργικό εννοείται και το καθαρό Android (AOSP) αλλά και τα διάφορα UI (πχ TouchWiz).

  • Μιας και ξαναμιλαμε για αναβαθμισεις στο android, ας σημειωσουμε το εξης: Νεξους 5 κυκλοφορησε οκτωβρη 13 και πηρε τελευταιο update δεκεμβρη 16. 38 μηνες υποστηριξη ή τρια χρονια και δυο μηνες. Το ειχα παρει 310 ευρω. Νεξους 5χ το πηρα 245 και θα παρει τρια χρονια και αυτο. Συνολο 555 ευρω για 6 χρονια υποστηριξη. Με τα ρεστα απο το 700αρι παιρνω και ενα moto G, αλλα δυο χρονια, συνολο 8. Καλο σας βραδυ.

  • Εγώ πάντως με το Moto G3 πήρα 4 updates αλλά η Motorola δεν θα δώσει 7.0, ντε και καλά δεν μπορεί να το τρέξει, αλλά το G4 play με τα ίδια χαρακτηριστικά θα το πάρει. Για ποιο λόγο ρε Λενοβο?

  • Έν ολίγοις το Android είναι ένα λειτουργικό για λίγες συσκευές...εφόσον δεν υποστηρίζει όλη την γκάμα επεξεργαστών. Στα λόγια μου έρχεστε...
    Το αποτέλεσμα;
    Ένα καρο χρήματα για 2 έτη υποστήριξη.
    Μετά;
    Άλλο...
    Λέει ο εξυπνούλης ο james...

    [Μιας και ξαναμιλαμε για αναβαθμισεις στο android, ας σημειωσουμε το εξης: Νεξους 5 κυκλοφορησε οκτωβρη 13 και πηρε τελευταιο update δεκεμβρη 16. 38 μηνες υποστηριξη ή τρια χρονια και δυο μηνες. Το ειχα παρει 310 ευρω. Νεξους 5χ το πηρα 245 και θα παρει τρια χρονια και αυτο. Συνολο 555 ευρω για 6 χρονια υποστηριξη. Με τα ρεστα απο το 700αρι παιρνω και ενα moto G, αλλα δυο χρονια, συνολο 8. Καλο σας βραδυ.]

    Aυτοί που δώσαν 700 σε Android και πήραν 1,5 έτος;
    Επίσης λές για τα Nexus...
    Το πήρα 310 το ένα το άλλο 245...και ποιός σου είπε οτι οι άλλοι τα πήραν στην ημερομηνία κυκλοφορίας; Εσύ τότε τα πήρες; Μπορεί να τα πήραν 6 μήνες και άνω...πιό φθηνότερα...ή και μεταχειρισμένα.
    Ο άλλος έδωσε 700 για 5 έτη. Είς γνώσιν του εφόσον ήθελε ios.
    Άν είχε άλλον κατασκευαστή σε άλλες τιμές τί θα γινόταν;
    Εγώ πήρα π.χ 550 το 6s plus.
    Ξεκίνησε με ios 9, πήρε το 10 και λoγικά θα πάρει μέχρι και το 12 τουλάχιστον.
    Δηλαδή 4 χρόνια και παραπανω σίγουρα.
    Το Pixel Χl πόσο έχει;
    Πόσο είπε θα υποστηριχθεί η Google;
    Με το τρ.... το μ......
    Για κάνε τον υπολογισμό τώρα...
    Pixel XL τιμή Skroutz...869,24 ευρώ.
    Όπως βλέπεις η τιμή είναι ΣΧΕΤΙΚΟΤΑΤΗ.
    Για ενημερώσεις μιλάμε ΑΝ κατάλαβες.
    Αλλά τουμπεκί ψιλοκομμένο...

  • @ ναι ναί...θεά!
    Άχαχαχαχαχα...
    Κάτσε να σου απαντήσει τώρα επειδή μόνος σου δεν σκαμπάζεις καθόλου.
    Και εκτός των άλλων τί είπε;
    Οτι όλοι θα παίρνετε τον Μπ..... κάθε 2 χρόνια.
    Άχαχαχα...

  • Για μενα χρηστο οσοι δινουν 700 ευρω για τηλφωνο, αν δεν τα ξαναδωσουν του χρονου, θα τα δωσουν τον επομενο, αρα μικρο το κακο (αν και οι περισσοτεροι τα παιρνουν στο εξαμηνο 400 ευρω) Εγω δε θα τα εδινα. Ουτε 550 θα εδινα για το 6s, γιατι με 550 εχω 6 χρονια υποστηριξη και δυο συσκευες να τις κανω ο,τι θελω μετα (το 5 το χαρισα στην αδερφη μου και εχει σφαιρατο τηλεφωνο εντελως τζαμπα)

    Το πιξελ δε θα το επαιρνα επειδη δεν αξιζει τα λεφτα του, οχι λογω αναβαθμισεων.Αν εκανε 400 θα το σκεφτομουν. Ολα εχουν σχεση με το value for money και παραπανω σου απεδειξα πως μπορεις να εχεις 8 χρονια υποστηριξη με 700 ευρω και νεο τηλεφωνο καθε τοσο, χωρις να φοβασαι μη σου γρατσουνιστει και βαλεις τα κλαμματα.

    Αλλα πολυ θυμο εχεις ρε παιδι μου, μηπως να το δεις λιγο; Δε σε εβαλε κανενας να αγορασεις κατι με το ζορι

  • @Στεφανος δεν πήρες όπως λανθασμένα έιπε και ο άλλος παραπάνω στην μέτρηση 4 updates.
    Το 5.0 και το 5.1 είναι το LOLLIPOP. Το 5.1 είναι ΥΠΟενημέρωση του 5.
    όπως και στο ios 5,6,7,8,9,10...υπάρχουν τα 5,0,1 κλπ...π.χ δεν είναι ΠΛΗΡΗΣ ενημέρωση το 10.2.1.Είναι ΥΠΟενημέρωση του 10.
    Eγώ μιλαώ για ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ETOΥΣ.
    Απο τους παραπάνω δεν πήρε χαμπάρι κανένας.
    Γενικά ισχύει...
    Ice Cream Sandwich 4.0 – 4.0.4
    Jelly Bean 4.1 – 4.3.1
    KitKat 4.4 – 4.4.4
    Lollipop 5.0 – 5.1.1
    Marshmallow 6.0 – 6.0.1
    Nougat 7.0 - 7.1.1
    Κάντε ξανά τους υπολογισμούς σας και κλάψτε.
    υγ: Περιμένω σχολιασμό της "θεάς" Βιργινίας ΣΥΜΦΩΝΑ μετα λεγόμενα του @Γιώργος Κ.
    Ακόμη γελάω...άχαχαχαχα...

  • @Γιώργος Κ.

    Αν το λες με τη φωνή του κ. Ψινάκη, κανένα πρόβλημα.
    Αλλά αυτή τη μετάφραση των ψευδωνύμων ποτέ δε την κατάλαβα. Λες και δε μπορούσα να γράψω μόνος μου (ή μόνη όπως λέτε) "Βιργινία"...

    @ChristosT

    Δεν ανέφερα πουθενά οτιδήποτε περί 2 χρόνων.

  • @Gvirginia αλλαξε το και εσυ σε Old Holborn να τελειωνεις. Μπορει να σου κατσει και καμια συνταξη απο το πουθενα :ρ

  • @ james πρώτα να σκέφτεσαι και μετά να μιλάς.
    Βλέπεις ότι είπες πατάτα.
    Φυσικά ο καθένας παίρνει ΟΤΙ θέλει και ΟΣΟ θέλει...
    ΑΛΛΑ το θέμα ενημερώσεων είναι ΝΤΡΟΠΗ για την Google πόσο μάλλον δέ για τους υπόλοιπους για συσκευές με τέτοιο HARDWARE.
    Το ίδιο με αυτό που ρώτησε και ο Paul λένε σε όλα τα ξένα sites και blogs...
    Άν δεν μπορεί να γράψει η Google ένα σωστό λειτουργικό, καλύτερα να πάψει πρώτα η ίδια να το διασύρει και μετά να βάλει σε τάξη και τους υπόλοιπους.
    Όσο θα σας βλέπουν ώς τσέπες και όχι ώς πελάτες αυτά θα τραβάτε...μαζί και εγώ ΕΩΣ πρότινος.
    Μπορεί το ios να έχει 2-3 περιορισμούς αλλά σέβεται τους πελάτες του.
    Σίγουρα ουδείς τέλειος.
    Αλλά μην λέμε και ότι θέλουμε...

  • @james

    Λες? Χαχαχαχαχα
    Ίσως να αλλάξω την εικόνα με το λογότυπο ή με χάρτη της πολιτείας Βιρτζίνια.

    @ChristosT

    Δε βγαίνει από τα συμφραζόμενα, αυτό είναι δικό σου συμπέρασμα.
    Δε μίλησα καθόλου για τα πόσα χρόνια δίνει ο κάθε κατασκευαστής και ούτε με ενδιαφέρει.

  • @ChristosT τι πατατα ειπα ρε φιλε; Αν ο κοσμος δεν εχει καταναλωτικη συνειδηση, δεν του φταιει κανενας. Εγω παιρνω αυτο που ειναι συμφερον για την τσεπη και τα γουστα μου ωστε μετα να μην κλαιγομαι που με κορόιδεψε η samsung και βρηκα τον παραδεισο στην apple. Απο την αρχη εκανα μια ερευνα αγορας μισης ωρας και βρηκα κατι που ειναι οπως το θελω. Ολα τα αλλα ειναι απλα κλαψες.

    Χαιρω πολυ, το hardware που εχουμε σημερα σηκωνει και δεκα χρονια αναβαθμισεων αν θελουν. Αλλα ξαναριξε και μια ματια στο σχολιο του GVirginia για το τι παιζει και ποση δουλεια υπαρχει απο πισω. Δε λεω αλλα, αν καποιος δε θελει να καταλαβει, δε εχει νοημα να σπαω τα δαχτυλα μου στο πληκτρολογιο.

  • @Gvirginia επειδή στο θέμα...λέω λές κλπ είσαι λίγο...
    σου ΛΕΩ εγώ οτι αυτό βγαίνει απο αυτά που ισχύουν!
    Οκ;
    Μην ανησυχείς...δεν θα σου φορτώσουμε λόγια για το "δικαστήριο"...
    Ναί...είναι συμπέρασμα απο αυτο που συμβαίνει στα androids smartphones.
    To άν σε ενδιαφέρει ή όχι δεν ρώτησε κανείς.
    Ότι θέλεις δίνεις βάση σε όποια κατάσταση σε βολέυει.

  • @Gvirginia

    Με συγχωρείς για τη μετάφραση απλά αρχικά είμαι κατά της ξενομανίας και δεύτερον είναι λίγο δύσκολο να το γυρίσω στα αγγλικά το πληκτρολόγιο του iPad γιατί δυστυχώς παρεμβάλλονται και τα emoticons και ορισμένες φορές μου κολλάει και γράφει ό,τι θέλει. Το είπα με την έννοια του "είσαι ιδιαίτερα αντικειμενική " 😊

    @james

    Καλύτερα μην ασχολείσαι με το συγκεκριμένο άτομο. Είναι πραγματικά αγύριστο κεφάλι. Όπως το είπες : σπας τζάμπα τα δάχτυλα σου στο πληκτρολόγιο. Εγώ σταμάτησα και ηρέμησα.

  • @ james συνεχίζεις την πατάτα...
    "Αν ο κοσμος δεν εχει καταναλωτικη συνειδηση, δεν του φταιει κανενας."
    Ο άλλος θέλει π.χ ios σε ποιά καταναλωτική συνείδηση αναφέρεσαι;
    Έχει samsung καινούριο έχει μεταχειρισμένο.
    Έχει Iphone καινούριο έχει μεταχειρισμένο.
    Έχει...
    Σου λέω απλά και κατανοητά.
    Στο ios με τα ίδια χρήματα πάιρνεις ΜΙΑ συσκευή και τις ίδιες ΑΝ παραπάνω όχι ενημερώσεις.
    Γιατί να παίρνω 2-3 σαβούρες συνέχεια; Για να έχω 3-4 εκδόσεις android;
    Άν είναι έτσι...πώς και δεν το σκεφτήκανε όλοι να αγοράζουν κινητά καρακινεζιά του 80έυρου κάθε 2χρόνια;
    Οι φθηνές συσκευές δεν έχουν το ίδιο καλό hardware (κάμερα κλπ) με τις ακριβές με ότι συνέπειες απορρέουν.
    Αυτό που είπες για την τιμή ίσχυσε για λίγο χρονικό διάστημα.
    Οι Nexus τώρα έχουν 800-900 ευρώ.
    Συνεπώς δεν απέδειξες τίποτε.
    Απλά οτι όλα είναι σχετικά.
    Εδώ μιλάμε για ενημερώσεις σε ΜΙΑ συσκευή.
    Άν αλλάξω και εγώ 2 θα έχω για 11-12 χρόνια.
    Τί vfm μου λές;
    Αυτό ισχύει όταν συγκρίνεις ίδιο λειτουργικό.
    Υπάρχει ΑΛΛΟΣ κατασκευαστής ios συσκευών;
    όχι...
    Πώς θα έχεις vfm τότε;
    Σιγά την δουλειά που ρίχνουν Apple και Google...
    Άν το Hardware που πληρώνει ο κόσμος 800+ ευρώ σηκώνει 10 χρόνια ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΝ.
    Άν όχι...αυτό είναι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ και απατεωνιά.
    Τί να κάνεις έναν 20πύρηνο επεξεργαστή άν δεν πρόκειται να τρέξει πάνω απο 2 ενημερώσεις;
    Άς το κάνουν 2πύρηνο να μην κοροιδέυουν τουλάχιστον τα μικρά παιδιά.

  • @Γιώργος Κ εσύ μην παίρνεις αέρα...
    Θα παρακολουθείς μονο σιωπηρά...
    Εκεί στην Β΄ Εθνική...
    Μην σου πώ Γ'...
    άχαχα...

  • @Γιώργος Κ

    Δε χρειάζεται να το γυρνάς στο Αγγλικά, μπορείς να κάνεις αντιγραφή - επικόλληση.
    Μάλλον δεν κατάλαβες γιατί είπα "μόνος μου"...
    Δεν είμαι κοπέλα ρε, χαχαχα.

  • Καλά διάβασα όλα τα σχόλια κι έχω να πω το εξής. Αυτό το 12χρονο που λέγεται ChristosT που τη λέει σε όλους με αισχρό τρόπο, είναι τέρας ασχετοσύνης και φουλ φανατικός και δε λέει να καταλάβει πως δε γίνεται οι 5 να έχουν άδικο κι ένας να έχει δίκιο γιατί δεν του μπλοκάρετε την ip να μην γράψει ποτέ τίποτα ξανά; Άραγε τα σχόλια φιλτράρονται με κάποιο τρόπο; Παιδιά μην ασχολείστε. Όσο του δίνετε σημασία τόσο θα συνεχίζει το τρολ του αιώνα.

  • Ω σορι ρε. Κι είπα κι εγώ. Κοπέλα να έχεις τέτοιες γνώσεις είναι λίγο δύσκολο ! Χωρίς να θέλω να φανώ αντιφεμινιστης Χαχα

  • @kabamarou...ε, hayate εσύ πονόδοντο έχεις;
    Μήπως μία βόλτα στην Τουρκία και με τον ομοιδεάτη σου Ερντογάν είναι μία καλή ιδέα;
    Έχει καμπάνια κατά του No.
    Λέω...μήπως;
    Που θα μας το παίξεις και ενήλικος...

  • Την google κατηγορείς αλλά αυτή συμβουλευτηκες πριν από λίγο για το τελευταίο σου σχόλιο το οποίο κάνει μπαμ ότι το έκανες copy paste κι ούτε ξέρεις σε τι πράγμα αναφέρεσαι. Αν θες τα λέμε αύριο γιατί τώρα πρέπει μα κοιμηθείς. 8.15 χτυπάει το κουδούνι. Μη χάσεις και τη πρώτη ώρα εξαιτίας του ακατάπαυστου trolling σου

  • Ω ρε φιλε τώρα κατάλαβα ότι ο ChristosT είναι ο πάλαι ποτέ ChrisG! Που του την έλεγε όλη η τεχνολογική κοινότητα και γελούσε με τα γραφόμενα του !! Πες το μας ρε φιλε από την αρχή για να ξέρουμε ότι έχουμε να κάνουμε με τη μασκότ γέλιου του TechblogGR. Ω να σαι καλά. Πήρα δέκα χρόνια από τη ζωή μου τώρα που έκανα αυτόν τον συνδυασμό. Μιλάμε τέτοιο γέλιο έχω να ρίξω από τότε που έλεγες για τον Α9 και το antutu. Δε μπορώ Χαχα Χαχα. Αύριο δεν πάω γυμναστήριο. Έκανα κοιλιακούς μέσα σε τρία λεπτά διαπίστωσης

  • @hayate
    1-υπάρχουν και άλλες μηχανές αναζήτησης.
    2-Το τί λέει η "πλειοψηφία" δεν είναι γνώρισμα της αλήθειας ή της αντικειμενικότητας.
    Σου το αποδεικνύω με 3 ερωτησούλες...

    α-Η πλειοψηφία έβγαλε Ερντογαν στην Τουρκία;
    Είχαν δίκιο;
    β-Κάποτε στην Αρχαία Ελλάδα η πλειοψηφία έκανε την πάπια...και 300 παλικάρια με αυτοθυσία δώσανε άλλη τροπή στην Ιστορία.
    Η πάπια είχε δίκιο;
    γ-Τον Ιανουάριο του 15' ένας λαός ψήφισε έναν επαγγελματία ψέυτη. Δεν σου λέω την χώρα...
    Είσαι "Άριστος" μαθητής 12χρονος και θα το καταλάβεις.
    Είχαν δίκιο;
    κ.ο.κ...νομίζω έπιασες το νόημα.
    Η σαχαροεταιρεία σου, διότι προφανώς γιάυτο μας το παίζεις "εξυπνούλης", είναι μία κοινή εκμεταλλεύτρια στην Παγκοσμια κατάταξη. Χωρίς να σου λέω οτι η Apple είναι Οσία.
    Όταν όμως κάποιοι συζητούνε για κάτι, κάνε τον κόπο να στίβεις το δάχτυλό σου μέσα στον εγκέφαλό σου και να διερωτάσε...αυτός ο άνθρωπος γιατί έχει διαφορετική γνώμη απο την Σούπα;
    Είναι τρελός;
    ή μήπως αφού δοκίμασε επι Πολυετή εμπειρία το Android και πολλές εταιρείες, είδε κάτι άλλο;
    Πιό ποιοτικό; Πιό σταθερό; Πιό ουσιώδες; Πιό σίγουρο;
    Δεν ζήτησα να αγοράσεις Iphone διότι προφανώς η μαμάκα σου δεν σε αφήνει.
    Όταν όμως αδυνατείς να μπείς στο νόημα και την συζήτηση είναι προτιμότερο να σιωπαίνεις.

    Το κουδούνι χτυπάει...όντως.
    Αλλά μάλλον για άλλον.
    Κάποιος σε φωνάζει απο το μέσα δωμάτιο.
    Άντε νανάκια τώρα...

  • Μην ξεχνάμε ότι μαθευτικε ότι η apple με τις αναβαθμίσεις των παλιών μοντέλων τα αχρηστευει για να πουλήσει καινούρια.

    Καλές οι αναβαθμίσεις αλλά για ποιο λόγο γίνονται και σε τι βοηθάει σε παλιές συσκευές.

    Οι νέες εκδόσεις σε παλιές συσκευές τις κάνει αργές και της apple τις βγάζει και προβληματικες.

    Η google από θέμα ασφαλείας δίνει τις απαραίτητες αναβαθμίσεις. Τα υπόλοιπα είναι φανφαρες για τις παλιές συσκευές. Συνήθως είναι μόνο θέμα εμφάνισης και κολληματος που παθαινουμε εμείς οι καταναλωτές που θέλουμε να πιστεύουμε ότι αν έρθει η αναβάθμιση θα έχουμε και καινούριο κινητό.

    Ξεκολληστε από αυτό. Τα κενά ασφαλείας τα καλύπτουν με μικρές αναβαθμίσεις. Τα άλλα δεν είναι αναγκαία.

    Υπάρχουν άρθρα που αναφέρουν πως λειτουργουν οι αναβαθμίσεις ασφαλείας και προβλημάτων και τι είναι η γενική καινούρια αναβάθμιση λειτουργικού.

  • Η Google στις συσκευές της έχει ανακοινώσει πως: 1) Υπόσχεται σίγουρα updates για δύο χρόνια (δηλαδή 2 επόμενες εκδόσεις) από τότε που βγει στην αγορά, ΑΛΛΑ με ανοιχτό το ενδεχόμενο για ακόμα έναν χρόνο. Κρατήστε το «ΑΛΛΑ» που λέω.
    2) Υποσχέθηκε μηνιαία security updates (τα οποία θεωρώ σημαντικότερα όλων) για 3 χρόνια από την ημερομηνία ανακοίνωσής πώλησής τους.

    ΟΜΩΣ ξεχνάμε και τις ημερήσιες αναβαθμίσεις στις Υπηρεσίες Google Play που δίνει η Google. Που σημαίνει πως ακόμα και μετά τη λήξη 3 χρόνων αναβαθμίζεται μέσω των updates που δίνει στις εφαρμογές τις, με νέα χαρακτηριστικά και φυσικά security updates.
    ____________________________
    Η Apple από την άλλη με τις αναβαθμίσεις της, μπορεί να αναβαθμίζει για και καλά 4 χρόνια, όμως μετά τη λήξη τους το κινητό είναι ουσιαστικά νεκρό. Σε αυτα των 4 χρόνων updates η Apple δεν δίνει πλήρη τα χαρακτηριστικά, ειτε λόγω αδυναμίας hardware αλλά και απαξίωσης των περσινών μοντέλων (και αυτό είναι αποδεδειγμένο). Στα πιο παλιά μοντέλα αρέσκεται κυρίως να αναβαθμίζει τα system apps (τα οποία όπως είπαμε στο Android ενημερώνονται σχεδόν καθημερινά και για πολλά χρόνια), το skin και να αλλάζει τον αριθμό της έκδοσης ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της αναβάθμισης.
    Στο μόνο που την παραδέχομαι είναι πως με τα 4 χρόνια που δίνει τα software updates της, φέρνει και τα security patch, ενώ η Google τα σταματάει, όπως προηγουμένως είπα, στα 3 χρόνια.
    _________________________
    Εν κατακλείδι πιστεύω πως και οι δύο εταιρείες από άποψη αναβαθμίσεων βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Γιατί όμως δεν κάνει το ίδιο με την Apple η Google για να κλείσει στόματα και να δημιουργήσει τη ψευδαίσθηση των αναβαθμίσεων;
    1) Η Apple οφείλει να δίνει software updates γιατί δεν έχει το σύστημα της Google που αναβαθμίζει τα system apps μέσω του Store της. Ενώ η Google δεν έχει αυτή την ανάγκη
    2) Η Apple συνεχίζει να πουλάει τις παλιές συσκευές επίσημα για μερικά χρόνια (σε προσιτές τιμές), οπότε από τη στιγμή που κάνει αυτό οφείλει να τα υποστηρίζει
    3) Η βελτίωση του Android είναι τόσο μεγάλη κάθε δύο χρόνια, που οι παλιότερες συσκευές δεν μπορούν να «σηκώσουν» πολλά από τα νέα χαρακτηριστικά. Οπότε σύμφωνα με την πολιτική της Google δεν θα δώσει μούφα update μόνο και μόνο για να λέει πως αναβάθμισε στην επόμενη έκδοση a la Apple.
    Κι εδώ έρχεται αυτό που σας είπα στην αρχή να κρατήσετε. Από τη στιγμή, λοιπόν, που οι επόμενες εκδόσεις του Android δεν είναι τόσο μεγάλες η Google θα δώσει πέρα των 2 χρόνων υποστήριξη, παράδειγμα το Nexus 4 και Nexus 10.
    4) Αν καίγεσαι για αναβαθμίσεις υπάρχει ολόκληρη Κοινότητα πίσω από το Android που σου δίνει άπειρες επιλογές παραμετροποίησης, βελτίωσης της μαμά ROM και αναβάθμιση όταν τελειώσει η επίσημη υποστήριξη

  • @Joker 6s plus.
    Η apple αναβαθμίζει με security updates περισσότερο χρόνο απο κάθε άλλο Android.
    To να έχεις μία συσκευή για 4-5 χρόνια και να είναι Update σημαίνει οτι είσαι ασφαλής για όλο αυτό το χρονικό διαστημά.
    Όταν διαβάζω τον άλλον να λέει όπως και η πλειοψηφία, οτι αλλάζουν συσκευές κάθε 2 χρόνια, είναι λογικό οι εταιρείες Android να έχουν μάθει να πασάρουν καινούριες συσκευές που αρχικά τις παρουσιάζουν ως ΤΕΡΑΣ και μετά να μένουν στα αζήτητα.
    Απλά εκείνο που ρωτάω εγώ είναι απλό.
    Αφού λοιπόν μία συσκευή ΤΕΡΑΣ δεν παίρνει πολυετή υποστήριξη, για ποιό λόγο να έχει την ίδια τιμή με ένα Iphone;
    Δίνεις 2-2,5 χρόνια Updates...κοστολόγησε μισά χρήματα.
    Πείτε μου πόσοι αγοράζουν μεταχειρισμένα ΜΗ αναβαθμίσιμα ρομποτοειδή;
    ΚΑΝΕΝΑΣ!
    Ο λόγος; Γιατί είναι παλιό και δεν παίρνει ενημερώσεις.
    Πόσοι αγοράζουν και σε πολύ καλή τιμή ένα "παλιό" Iphone;
    ΑΡΚΕΤΟΙ.

    Aυτή λοιπόν είναι η διαφορά των 2 εταιρειών.
    Σε ios δεν θα δείτε πολλούς να "χαρίζουν" συσκευές σε αδερφές-αδερφούς, μαμάδες, μπαμπάδες γιατί απλά είναι ΕΝΕΡΓΕΣ περισσότερο χρόνο.
    Προσωπικά ο ίδιος. Αγόρασα s3. Ένα κάρο χρήματα...
    Ξεκίνησε με 4,0,4 και πήρε μέχρι 4,3.
    Τώρα όπως είπατε βρίσκεται στα χέρια συγγενικού προσώπου.
    Δείξτε μου πόσοι δώσανε το Iphone 5 αντίστοιχα σε τόσο χρονικό διάστημα σε άλλον ώς "Παλιό" και ΆΝ...

    Όταν λοιπόν μάθετε αυτη την ουσιώδη διαφορά μεταξύ των 2 λειτουργικών, και οτι οι σαχαροεταιρείες σας δουλεύουν ψιλογαζί κάθε 2 χρόνια με ίδιες τιμές, τότε τα ξαναλέμε.
    Άν υπάρχει ΝΟΗΜΩΝ άνθρωπος που δέχεται να αγοράσει ένα S8 "TEΡΑΣ" και σε 1,5-2 χρόνια να αφήνεται στην τύχη του ώς παλιό, ζεσταίνοντάς σας τις τσέπες σας αυτές οι εταιρείες να αγοράσετε το επόμενο μοντέλο...τότε κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό σας.
    Αυτή την λογική την ακολουθείτε και στο αμάξι και γενικά στην Τηλεόραση κλπ;
    Φυσικά και όχι.
    Τότε γιατί την δεχεστε στα smartphones;
    800άρια έχουν και πάνε στο χιλιάρι άνετα.

    Τέλος στο θέμα xda, αυτό και δεν είναι μία άλλη παρωδία.
    Αγοράζετε πανάκριβα κινητά και περιμένετε στο Τζαμπα να σας τα υποστηρίζουν άλλοι.
    Τότε να δίνετε και το ανάλογο Donate.
    Τα χιλιάρια ΑΛΛΟΙ τα αρπάζουν και άλλοι ΘΑ έπρεπε να είναι υπέυθυνοι...

  • Ο fanboyσμός και η γραφικότητα ξεπερνούν τον Κυρ Σάββα. Αφενός το iPhone 5 το οποίο έχει το ios 10 μπορεί κάποιος να το κρατήσει και να μην ασχολείται με το τι αλλάζει γύρω του.
    Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα η οποία είναι :
    Μετριότατη και υπερεκτιμημένη συσκευή (Το 920 της ίδιας χρονιάς με wm 8, βγήκε smartphone of the year).
    Με λιγότερα χρήματα συνολικά και ανά 2 χρόνια αλλαγή, παίρνεις πολύ πιο καλές συσκευές all around! Τρανό παράδειγμα honor 8 vs iPhone 6. Το λιώνει παντού και με 2 χρόνια ανακοινωμένη υποστήριξη , θα φτάσει τα έτη υποστήριξης του 6 και σήμερα είναι πιο προσιτή οικονομικά συσκευή ως καινούρια. Όσο και να σκούζεις , όσο και να γράφεις κατεβατά, το παιχνίδι τέλειωσε στο mobile. Το android ωρίμασε , ξέφυγε , είναι full optimized πλέον, store είναι ισάξιο ή και καλύτερο. Α και να μην ξεχάσω @ChristosT. Να ναι καλά η google που υποστηρίζει το ios και μπορείς να βρείς κάτι ή κάπου για να πάς. Αλλιώς θα ήσουν στο 2008 ακόμη.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λορένα Σιούτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.