Software

iOS 17.5 Beta: Όλα τα νέα χαρακτηριστικά

Η Apple έχει κάνει διαθέσιμο στους προγραμματιστές το iOS 17.5, την πέμπτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 17 που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως το iOS 17.4, το iOS 17.5 εστιάζει κυρίως στις κανονιστικές αλλαγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά υπάρχουν μερικά άλλα χαρακτηριστικά που αξίζει να σημειωθούν.

Αυτός ο οδηγός συγκεντρώνει όλα όσα έχουν βρεθεί κατά την περίοδο δοκιμών του iOS 17.5 beta μέχρι στιγμής.

Λήψεις εφαρμογών από ιστότοπους (μόνο στην ΕΕ)
Το iOS 17.5 εισάγει υποστήριξη για τη διανομή εφαρμογών μέσω web στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιτρέποντας στους προγραμματιστές να προσφέρουν τις εφαρμογές τους για λήψη απευθείας στους ιστότοπούς τους. Οι εφαρμογές μπορούν να ληφθούν από ιστότοπους στην ΕΕ από τη δεύτερη έκδοση beta.

Όπως και με τις αλλαγές στο iOS 17.4 που πρόσθεσαν εναλλακτικές αγορές εφαρμογών, αυτή η λειτουργία περιορίζεται στο iPhone και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στην ΕΕ. Οι προγραμματιστές πρέπει να είναι μέλη του Προγράμματος προγραμματιστών Apple για δύο συνεχόμενα χρόνια ή περισσότερα και πρέπει να έχουν περισσότερες από ένα εκατομμύριο πρώτες εγκαταστάσεις στο iOS το προηγούμενο έτος για να προσφέρουν μια εφαρμογή για λήψη.

Όλες οι εφαρμογές που κατεβαίνουν από ιστότοπους σε iPhone πρέπει να υποβάλλονται στη διαδικασία συμβολαιογραφικής δήλωσης της Apple και, ενώ δεν υπάρχει προμήθεια για πληρωμή στην Apple, η Apple χρεώνει 0,50 ευρώ βασική προμήθεια τεχνολογίας.

Γραφικό στοιχείο Podcast
Το γραφικό στοιχείο Podcasts που μπορεί να προστεθεί στην αρχική οθόνη ή στην οθόνη κλειδώματος διαθέτει τώρα ένα φόντο που αλλάζει ανάλογα με την τέχνη του podcast που αναπαράγεται.

Διαχείριση φορητών συσκευών
Οι λύσεις MDM είναι σε θέση να επιβάλλουν μια έκδοση beta κατά την αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών. Η αυτοματοποιημένη εγγραφή συσκευών έχει σχεδιαστεί για να απλοποιεί την αρχική ρύθμιση της συσκευής.

Apple News+
Το Apple News+ περιλαμβάνει ένα νέο καθημερινό παιχνίδι λέξεων που ονομάζεται Quartiles. Το παιχνίδι απαιτεί από τους παίκτες να συνδυάσουν πλακίδια για να σχηματίσουν λέξεις και να κερδίσουν πόντους. Το Quartiles περιορίζεται σε πελάτες που έχουν πληρωμένη συνδρομή Apple News‌+.

Αλλαγές κώδικα
Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στον κώδικα στο iOS 17.5 και αυτές υποδηλώνουν λειτουργίες που θα μπορούσαν να έρθουν αργότερα στην έκδοση beta ή όταν ξεκινήσει η ενημέρωση.

Ειδοποιήσεις παρακολούθησης αντικειμένων τρίτων
Το iOS 17.5 αναφέρεται στην υποστήριξη για ανιχνευτές αντικειμένων τρίτων, μια δυνατότητα που η Apple εργάζεται από πέρυσι.

Η Apple και η Google ανέπτυξαν μια λύση πολλαπλών πλατφορμών για ανεπιθύμητες ειδοποιήσεις παρακολούθησης και φαίνεται ότι το iOS 17.5 θα ενημερώνει τους χρήστες του iPhone όταν βρίσκονται κοντά σε ένα πρόγραμμα παρακολούθησης τρίτου μέρους. “Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτό το στοιχείο και να το σταματήσετε από το να μοιράζεται την τοποθεσία του με τον κάτοχο. Για να το κάνετε αυτό, ακολουθήστε τις οδηγίες που παρέχονται σε έναν ιστότοπο από τον κατασκευαστή αυτού του στοιχείου”, αναφέρεται σε ορισμένους από τον κώδικα στην ενημέρωση.

Η Google κυκλοφόρησε το δίκτυο Find My Device που βασίζεται σε Android νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

FaceTime
Το FaceTime μπορεί να αποκτήσει μια επιλογή “Αποκλεισμός όλων των συμμετεχόντων” για ομαδικές κλήσεις FaceTime, πιθανώς για αποκλεισμό ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Αυτή η δυνατότητα δεν φαίνεται να είναι ακόμη λειτουργική.

Υγεία μπαταρίας iPad
Υπάρχουν αναφορές σε ένα μενού Battery Health στο iPad, μια δυνατότητα που δεν είναι διαθέσιμη αυτήν τη στιγμή. Αυτή η επιλογή δεν είναι μια επιλογή στην έκδοση beta από τώρα, και μπορεί να περιορίζεται στα νέα iPad που φημολογείται ότι θα παρουσιάσει η Apple τον Μάιο.

Το μενού Battery Health πιθανότατα θα εμφανίζει τη μέγιστη υπολειπόμενη χωρητικότητα και τον αριθμό κύκλων φόρτισης, παρόμοια με το μενού Battery Health στο iPhone.

Νέο Apple Pencil
Υπάρχουν αναφορές σε ένα Apple Pencil “V4” στον κώδικα iOS 17.5 και υπάρχουν επίσης αναφορές για μια λειτουργία “squeeze” που θα μπορούσε ίσως να προσθέσει υποστήριξη για την ολοκλήρωση ενεργειών με ένα πάτημα στο νέο Apple Pencil‌.

Ημερομηνία κυκλοφορίας
Η Apple είναι πιθανό να κυκλοφορήσει το iOS 17.5 στις αρχές Μαΐου. Τα νέα iPad έχουν προγραμματιστεί για τον Μάιο, επομένως η ενημέρωση θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ακριβώς όταν η Apple κάνει το ντεμπούτο των νέων μοντέλων iPad.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Αντώνης Γιαγδζόγλου

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.