Καλωσορίστε τα νέα Windows 11 που παρουσίασε η Microsoft

, Καλωσορίστε τα νέα Windows 11 που παρουσίασε η Microsoft

Η 24η Ιουνίου 2021 είναι η ημερομηνία που η Microsoft επέλεξε για να μας δείξει το νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 11. Με ένα user interface σε περισσότερο μινιμαλιστικές γραμμές και αρκετά νέα στοιχεία, τα Windows 11 υπόσχονται μία νέα εμπειρία χρήσης του υπολογιστή.

Μία μεγάλη είδηση που προκύπτει είναι ότι τα νέα Windows 11 θα δοθούν ως δωρεάν πακέτο αναβάθμισης πάνω στα ήδη υπάρχοντα Windows 10. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για να τρέξει το νέο λειτουργικό είναι μία CPU 64-bit, με τουλάχιστον 4GB RAM, μαζί με 64GB αποθηκευτικό χώρο. Το καινούριο λειτουργικό θα έρθει με το Windows Update, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα με όλες τις συγκεντρωτικές αναβαθμίσεις των Windows.

Περνώντας στις αλλαγές που φέρνουν τα Windows 11, μία από τις εμφανείς είναι η μετακίνηση της taskbar στο κέντρο, μία κίνηση που σε πολλούς θυμίζει MacOS, με το Start Menu σε ένα κεντρικό σημείο στην οθόνη. Τα Snap Groups είναι ομάδες εφαρμογών που θα μπορεί κανείς να ομαδοποιήσει τις εργασίες που εκτελεί πιο συχνά.

Το νέο λειτουργικό κάνει πιο εύκολο το multitasking, τόσο με την αυτόματη τοποθέτηση των εφαρμογών και των παραθύρων έτσι ώστε να πιάνουν όλο τον διαθέσιμο χώρο της οθόνης, ή της διπλής οθόνης που διαθέτει κανείς, όσο και με τη δυνατότητα των Windows να θυμούνται τις επιλογές σας. Έμφαση δίνεται στο gaming με μια ολόκληρη πλατφόρμα διάθεσης παιχνιδιών μέσα στο Xbox app, καθώς και με αρκετές βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Δυστυχώς πολλά pc εκτός, δεν θα τα υποστηρίζει

SUPS 👨‍⚖️

αν εχεις 3 gb ram pc τοτε αυτο σερνεται ηδη δεν περιμενε τα win11.

Spyros

Οποιοσδήποτε επεξεργαστής της Intel πριν την 8η γενιά, δεν υποστηρίζεται.

SUPS 👨‍⚖️

το ανακαλυψα και εγω αυτο…Τραγικοι 7η γενια(2016) και να θεωρειται παλια…Παρολ’αυτα θα μπορεις να εγκαταστησεις τα 11αρια αλλα με προειδοποιητικο μηνυμα οτι δεν ”συστηνεται”…

ΑΝΔΡΕΑΣ

Μπλιάχχ. Σα τον Ipad OS κανένα. Καλά το Maco os Τώρα που τρέχει κ φουλ μπλοον μεταλ τζακετ ios apps δε το συζητώ. Πόσο χαζοί οι παραθυράκηδες. βγάζουν ενα λειτουργικό για πολλές συσκευες με διαφορες λειτουργίες ,αντι να έχουν για κάθε συσκευη κ ενα λειτουργικό κ να τα πουλανε ξεχωριστά να κόβουν χρήμα..
Μόνο η θεά μας , η ψυχή μας η καρδιά μας APPLE APPLE παρε τα λεφτα μας ΟΕΟΕΟΕΟ

SUPS 👨‍⚖️

ΠΕΣ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΓΚΟΥΡΟΥ ΑΝΤΡΕΑ.. ΤΙ ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΕΣ!

Ραφαήλ

Αν και βρίσκομαι στο ίδιο στρατόπεδο με εσένα , περίμενε να πάρεις πολύ hate αδερφέ…. Αν και για κάποιους, το μόνο που θέλουν είναι ένα φτηνό κινητό που να κάνει απλά την δουλειά του χωρίς πολλά πολλά, δεν θα στραφούν στην Apple  γι’ αυτό, δεν θα καταλάβουν και το σχόλιό σου. Αλλά και εμείς πρέπει να αποδεχθούμε την διαφορετικότητα των αναγκών και των ταχυτήτων στην οποία ζούμε . Δεν είναι θέμα ανωτερότητας ή οτιδήποτε άλλο, απλά ο καθένας έχει τος δικές του ανάγκες και προτεραιότητες ! ! ! Δεν είναι δουλειά μας να συγκρίνουμε φωναχτά , αυτό γίνεται στα ενδότερα του εγκεφάλου για δική μας χρήση, αλλιώς ο άλλος ξεκινά τις κατηγορίες …. Και μετάααααααααααααα…..

SUPS 👨‍⚖️

οταν ”σχολιαζει” για την Apple σε αρθρα για υπερ-υπολογιστες της IBM τοτε καταλαβαινεις οτι δεν θελει να περασει καποιο μηνυμα απλα βγαζει κομπλεξ με μηδενικο χιουμορ…Δεν τον εχω δει αυτον (και αλλους) να λενε για τη μεγαλη προσπαθεια που γινεται στις ΗΠΑ αυτη τη περιοδο για το λεγομενο ”Right to Repair” αλλα και τα lobbies της apple και αλλων για να εμποδισουν παρεμφερη νομοσχεδια. Νομους που θ εχουν αντικτυπο ακομα και στην δικια μας αγορα της ΕΕ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games featured Meta Oculus

Batman: Arkham Shadow: Το νέο VR game αποκλειστικά για το Meta Quest 3

H Camouflaj και η Oculus Studios ανακοίνωσαν το νέο παιχνίδι VR “Batman: Arkham Shadow” που θα είναι αποκλειστικό για το Meta Quest 3.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Smartphones AnTuTu featured Qualcomm Snapdragon

Snapdragon 8 Gen 3: Κυρίαρχος στο AnTuTu τον Απρίλιο

Στην αρχή κάθε μήνα, οι άνθρωποι πίσω από το AnTuTu δημοσιεύουν δύο γραφήματα που αντιπροσωπεύουν τον προηγούμενο μήνα.

Software featured iOS iPhone

iOS 18: Φήμες ότι προσθέτει δυνατότητες σε 15 εφαρμογές του iPhone

Η Apple αναμένεται να ανακοινώσει το iOS 18 κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας της στο WWDC στις 10 Ιουνίου.