Software

Καλύτερη η Nokia από τη Samsung όσον αφορά τα Android update

Η Nokia τα τελευταία χρόνια έχει πέσει αρκετά στην αγορά των smartphone και έχει αντικατασταθεί από άλλες εταιρείες με αποτέλεσμα να μην βρίσκεται καν μέσα στην πεντάδα των κορυφαίων σε πωλήσεις smartphone εταιρειών. Στην κορυφή βέβαια της κατάταξης βρίσκεται η Samsung, σύμφωνα με μία έρευνα όμως η Nokia φέρνει τις νέες εκδόσεις του Android σημαντικά πιο γρήγορα στα smartphone της σε σχέση με τις Samsung, LG, Xiaomi, Huawei κλπ.

Η έρευνα που δημοσίευσε η Counterpoint Research υποστηρίζει ότι το 96% των smartphone τα οποία πούλησε η Nokia από την στιγμή που κυκλοφόρησε το Android 9.0 Pie είτε δέχθηκαν update για να το υποστηρίξουν είτε το ενσωμάτωναν ήδη. Ακολουθούν με ποσοστό κατά 20% μικρότερο οι Samsung, Xiaomi και Huawei, οι υπόλοιες εταιρείες όμως βρίσκονται κάτω από το 50%.

Οι αργές μεταβάσεις από την μία έκδοση του Android στην άλλη έχουν αποδειχθεί πρόβλημα αφού ακόμη και flagship smartphone αντιμετωπίζουν προβλήματα. Επιπλέον, η Google έκανε μερικές αλλαγές στο Android ώστε οι κατασκευαστές να μπορούν να αναβαθμίσουν το UI τους με βάση την τελευταία έκδοση του Android. Ταυτόχρονα, απαιτείται οι δημοφιλείς συσκευές να υποστηρίζονται με security update για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα το 50% των smartphone μόνο από τις Nokia, Lenovo και Xiaomi τρέχει την τελευταία έκδοση του Android.

Πηγή

Σχόλια

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Γιώργος Ανδρονικίδης

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.