LG Knock, στη σειρά LG L series II

Η LG αποφάσισε να δώσει ένα premium χαρακτηριστικό στην low-end σειρά της, L series II, με τη μορφή αναβάθμισης. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι το Knock που επιτρέπει το ξεκλείδωμα/κλείδωμα της οθόνης με ένα διπλό χτύπημα στην οθόνη. Το Knock έκανε την εμφάνιση του αρχικά στο LG G2, ενώ λίγο αργότερα το είδαμε στο G Flex και στο G Pad 8.3.

Οι συσκευές από τη σειρά L II που είναι ήδη στην κυκλοφορία θα λάβουν την αναβάθμιση που ξεκινάει σύντομα, τον Ιανουάριο του καινούργιου έτους, ενώ η συσκευές που θα κυκλοφορήσουν αργότερα θα το έχουν το χαρακτηριστικό αυτό ήδη ενσωματωμένο.

O CEO και Πρόεδρος της LG, Jong-seok Park δήλωσε «Το Knock είναι εμφανώς είναι εξαιρετικό παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν παντρεύεται η τελευταία λέξη της κινητής τεχνολογίας με την βαθιά γνώση για τον καταναλωτή. Κανείς δεν είχε σκεφτεί πως το κουμπί ενεργοποίησης χρειάζεται βελτίωση μέχρι που οι μηχανικοί μας αναρωτήθηκαν, γιατί να μην μετατρέψουν όλη την οθόνη σε ένα κουμπί ενεργοποίησης».

Πηγή

Σχόλια

  • Αυτο υπάρχει και σε όλα τα wp8 όμως απο τι γράφει στις ρυθμίσεις και συμβαίνει στην πραγματικότητα χαλάει μπαταρία. Το ίδιο ισχύει και σε αυτα τα κινητά ?

  • Λογικά ναι καθώς καποιο process πρέπει να παραμένει ξύπνιο σε αναμονή του knock.

    Για να μην επιβαρύνεται σημαντικά η μπαταρία για τέτοιους είδους λειτουργίες κάποιοι κατασκευαστές προχωρούν και στις απαραίτητες ρυθμίσεις στο hardware όπως η Motorola με το Moto G που κρατά μέρος μόνο του hardware ξύπνιο ώστε να περιμένει να ακούσει το "OK Google".

    Δεν ξέρω αν έχει κάνει κάτι ανάλογο η LG για το Knock αλλά σε αυτή την περίπτωση αυτό θα αφορά το G2 και τις επερχόμενες συσκευές και όχι τα υφιστάμενα LΙΙ που δεν σχεδιάστηκαν φαντάζομαι με αυτή τη λειτουργία στο μυαλό.

    Η ρύθμιση του knock είναι ήδη διαθέσιμη πάντως για root συσκευές μέσω third party apps αλλά στη δική μου τουλάχιστον περίπτωση δημιουργούσαν προβλήματα σταθερότητας στη συσκευή (LG Nexus 4).

  • Υπάρχουν δύο τρόποι να γίνει αυτό
    1. Μια εφαρμογή που δεν αφήνει να μπει το κινητό σε deep sleep και κάνει monitoring το touchscreen

    2. Ενσωμάτωση της δυνατότητας στο kernel και handlink με το driver του touchpad

    Το πρώτο είναι εύκολο να γίνει με μια απλή εφαρμογή αλλά έχει σοβαρή επίπτωση στην μπαταρία, το δεύτερο θέλει λίγο παραπάνω δουλειά αλλά μπαταρία δεν θα καταλάβει σχεδόν τπτ

    Στα wp πάντως παίζει πρώτο καθώς κανείς πέρα από την ms δεν μπορεί να επέμβει στο πυρήνα. Στο g2 και στο oppo find που είδα παίζει στο επίπεδο kernel (ελπίζω να μιν τσιγκουνευτει και να κάνει το ίδιο εδώ)

  • Darth ευχαριστώ για την απαντηση . Η ms όμως αφου είναι δικό της το λειτουργικό γιατί δεν το κάνει?
    @nikos αμα πας στις ρυθμίσεις και μετά στο αφή θα το δεις . Μπορεί να μην υπάρχει για το κινητό σου , πάντως σε εμένα υπάρχει . Έχω το 820

  • @Μιχάλης ευχαριστώ για την απάντηση,παρόλα αυτά δεν το βρήκα...έχω το htc 8s...ίσως η λειτουργία να δίνεται μόνο στα lumia ή απλά δεν το υποστηρίζει το κινητό μου...

  • @μιχαλης θα το κάνει κάποτε ίσος... ποιος ξέρει

    @nikos το έδωσε η nokia σαν εφαρμογή στης συσκευές της..... δεν είναι kernel implementation για αυτό και ξεσκίζει την μπαταρία

  • Είμαι κάτοχος του G2 εδώ και ένα μήνα και μια από τις πρώτες μου απορίες ήταν αν το knock on έχει επίπτωση στην μπαταρία. Χρησιμοποίησα το κινητό με και χωρίς την λειτουργία ενεργοποιημένη και δεν παρατήρησα κάποια αισθητή διαφορά. Όμως και η μπαταρία του G2 ...είναι τέρας, δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί στα παλαιότερα κινητά. Πάντως μετά από ένα μήνα χρήσης δεν μπορώ πλέον να δουλέψω άλλη συσκευή, με έχει βολέψει πολύ το knock on. Ζήτημα είναι αν έχω χρησιμοποιήσει το on/off πίσω κουμπί πάνω από 4-5 φορές.

  • Ok @Darth λογικό είναι αφού η HTC βγάζει wp και μετά τα αφήνει στο έλεος του θεού...για αυτό παει και για φούντο...

  • το knock on δεν εινε θεμα hardware εινε θεμα του κερνελ ουσιαστικα το DTTW εινε που κανει ολη τη δουλια και ο launcher του g2 ουσιαστικα μπορουν να το παρουν και αλλα μοντελα

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ρωμανός Νιάνιος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.