LG ThinQ AI: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για όλο το σπίτι [CES 2018]

LG ThinQ AI σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σπίτι CES 2018, LG ThinQ AI: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για όλο το σπίτι [CES 2018]

Η LG επιφύλασσε σημαντικές ανακοινώσεις για την CES 2018, επικεντρώνοντας κυρίως στο μέλλον. Ο Κορεάτης τεχνολογικός γίγαντας έδωσε έμφαση σε ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό που θα ενσωματώνουν όλες οι κορυφαίες οικιακές (και μη) συσκευές του από εδώ και στο εξής: Ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Από την αρχή μέχρι και το τέλος του event της η LG έκανε αναφορές στο ThinQ AI που, εν ολίγοις, αποτελεί το μέλλον των ομώνυμων οικιακών συσκευών. Οι Κορεάτες θα κρύψουν το συγκεκριμένο σύστημα στο εσωτερικό όλων των επερχόμενων προτάσεων τους. Αυτό έχει ως συνέπεια την δυνατότητα επικοινωνίας των έξυπνων (πλέον) οικιακών συσκευών τόσο με τον χρήστη, όσο και μεταξύ τους. Όλα επιτυγχάνονται μέσω του οικοσυστήματος που δημιουργείται και συντονίζεται αρμονικά από το ThinQ AI. Η μηχανή τεχνητής νοημοσύνης πίσω από το νέο σύστημα ονομάζεται Deep ThinQ και υπόσχεται ένα μέλλον γεμάτο… επιστημονική φαντασία.

LG ThinQ AI σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σπίτι CES 2018, LG ThinQ AI: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για όλο το σπίτι [CES 2018]

Για να κατανοήσει κανείς τις δυνατότητες που παρέχει το ThinQ AI, αρκεί να συλλογιστεί τα ακόλουθα παραδείγματα. Όταν ένας χρήστης εισέρχεται στο σπίτι του ή φεύγει από αυτό, οι λαμπτήρες θα ανάβουν ή θα σβήνουν αντίστοιχα, ενώ θα προσαρμόζονται στην φωτεινότητα που εκείνος προτιμάει. Αν ο άνθρωπος ζεσταίνεται λόγω υψηλής θερμοκρασίας, το έξυπνο κλιματιστικό θα ενεργοποιείται, ενώ θα αυξομειώνει μόνο του την θερμοκρασία. Επιπρόσθετα, οι συσκευές θα επικοινωνούν μεταξύ τους για την καλύτερη δυνατή διεκπεραίωση λειτουργιών, όπως τα έξυπνα ηχεία ή τα ρομπότ που θα μπορούν να παίξουν μαεστρικά τον ρόλο του χρήστη συντονίζοντας… όλο το σπίτι, όταν εκείνος δεν είναι εκεί.

Ο χρήστης θα επικοινωνεί με το οικοσύστημα μέσω της Google Assistant και θα είναι σε θέση να ελέγξει όλες τις οικιακές τους συσκευές. Εκείνη με την σειρά της θα μπορεί να τον ακούσει είτε μέσω της τηλεόρασης, είτε μέσω έξυπνων ηχείων, είτε μέσω ειδικά διαμορφωμένων ρομπότ (που κάποια είναι ταυτόχρονα και έξυπνα ηχεία) της LG που ονομάζονται Cloi (γνωρίζαμε ήδη κάποια εξ’ αυτών εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα). Για να επιτύχει τον… φουτουριστικό σκοπό της, η LG συνεργάζεται ήδη με τις Google και Amazon για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση του ThinQ (ίσως στο μέλλον υπάρχει η επιλογή της Alexa ως συνεργάτιδας με το σύστημα), ενώ ελπίζει να συμφωνήσει με περισσότερες εταιρείες για την επικοινωνία συσκευών διαφορετικού κατασκευαστή.

LG ThinQ AI σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σπίτι CES 2018, LG ThinQ AI: Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για όλο το σπίτι [CES 2018]

Αδιαμφισβήτητα η LG έκανε ένα φιλόδοξο βήμα προς το μέλλον. Μπορεί το ThinQ AI να μοιάζει ένα μακρινό και ιδεατό οικοσύστημα οικιακών συσκευών, όμως αν κανείς έχει την οικονομική δυνατότητα και “ανοίξει σπίτι” μόνο με φετινές προτάσεις της εταιρείας, θα είναι σε θέση να ζήσει μια νέα εμπειρία διαχείρισης της οικίας του. Πρόκειται σίγουρα για μια καινοτόμα υλοποίηση που ελπίζουμε να δούμε από ακόμα περισσότερους κατασκευαστές. Μένει να μάθουμε αν τελικά το ThinQ AI αποτελέσει ένα επιπλέον κίνητρο για την αγορά LG συσκευών από τους καταναλωτές.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Theo

Η διαφορά από το έξυπνο σπίτι όπως αυτό υφίσταται σήμερα ποια είναι? Γιατί τέχνητη νοημοσύνη δεν βλέπω να υφίσταται πουθενά… Εκτός αν εννοείται την ψηφιακή βοηθό της Google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones LG OPPO

LG: Οριστικό τέλος στην επιχείρηση smartphone – Πούλησε πατέντες στην Oppo

Έχοντας να αντιμετωπίσει τον αυξημένο ανταγωνισμό, η LG αποφάσισε διακόψει την επιχείρηση smartphone της εδώ και μερικά χρόνια.

Gear LG

H StanbyMe GO οθόνη-βαλίτσα της LG είναι εντυπωσιακή αλλά κοστίζει 1.200 δολάρια και ζυγίζει 13 κιλά

Το StanbyME Go της LG είναι μια τηλεόραση με οθόνη αφής 27 ιντσών που είναι ενσωματωμένη σε έναν μεγάλο, στρατιωτικής ποιότητας, χαρτοφύλακα.

Home Cinema LG

Πως να καθαρίσετε σωστά την οθόνη της τηλεόρασής σας

Ο συχνός καθαρισμός της τηλεόρασης συμβάλλει στη διασφάλιση της βέλτιστης ποιότητας εικόνας και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της.

Gear CES LG

H LG παρουσίασε την πρώτη ασύρματη διάφανη τηλεόραση OLED στον κόσμο [CES 2024]

H LG παρουσίασε στη CES 2024 στο Λας Βέγκας την OLED T, την πρώτη ασύρματη διαφανή τηλεόραση OLED, με ανάλυση 4K.