Software

Η Microsoft προσθέτει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στο PowerPoint

Ένα νέο πρόσθετο για το PowerPoint ανακοίνωσε η Microsoft στο Συνέδριο Build 2017, το οποίο προσφέρει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο.

Το add-in δεν μεταφράζει τις παρουσιάσεις σας, αλλά μεταφράζει αυτά που λέτε χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή που είναι συμβατή με iOS, Android και Windows. Όσοι παρακολουθούν την παρουσίαση θα μπορούν να βλέπουν στο τάμπλετ ή στο κινητό τους την μετάφραση στη γλώσσα τους.

Οι εκπρόσωποι της Microsoft έκαναν μια επίδειξη με ισπανικά και κινέζικα. Στα ισπανικά τα κατάφερε με την πρώτη, αλλά χρειάστηκαν 3 προσπάθειες για τα κινέζικα. Βέβαια, ο Χάρι, πριν την προσπάθεια δήλωσε ότι τα κινέζικά του είναι σκουριασμένα. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται σε περισσότερες από 60 γλώσσες κι απ΄ότι είδαμε στο βίντεο της παρουσίασης, τα Ελληνικά συμπεριλαμβάνονται σε αυτές.

Παρόλο που είναι σε αρχικό στάδιο, η συγκεκριμένη λειτουργία είναι ένας έξυπνος τρόπος για να επιδείξει η Microsoft τις δυνατότητες μετάφρασης των γνωστικών της εργαλείων. Δεδομένου ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα της Microsoft –και όχι μόνο- ήταν ένα χρήσιμο παράδειγμα πως σκοπεύει να βοηθήσει τον μέσο καταναλωτή.

Πηγή

Σχόλια

  • Όσο οι τιμές στο νέο Office είναι απαγορευτικές... Όλοι θα μείνουν με αυτό του 2007. Οπότε no real-time translation.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λαΐδα Λιμνιάτη

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.