Software

Microsoft: Φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη πιο κοντά στον άνθρωπο

Το τμήμα Artificial Intelligence and Research της Microsoft, το οποίο αυτονομήθηκε μόλις τον περασμένο χρόνο, έκανε διαθέσιμο ένα νέο σετ εργαλείων για developers, με τα οποία μπορούν να παραμετροποιήσουν την speech-to-text engine της εταιρείας για τις δικές τους εφαρμογές και οnline υπηρεσίες.

Η νέα Custom Speech Service της Microsoft, η οποία είναι διαθέσιμη από σήμερα στην μορφή public preview, θα επιτρέπει στους developers να χρησιμοποιούν το δικό τους μοναδικό λεξιλόγιο, ώστε να δημιουργήσουν ένα εξελιγμένο γλωσσικό μοντέλο. Το μοντέλο αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αναγνώριση φωνητικών εντολών από τρίτους χρήστες.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι η τελευταία από μια σειρά “γνωστικών υπηρεσιών” που έχει δημιουργήσει το τμήμα Artificial Intelligence and Research. Το συγκεκριμένο τμήμα αριθμεί 5000 εργαζομένους και ο επικεφαλής του είναι ο Harry Shum. Σύμφωνα με την Microsoft, μέσα σε δύο χρόνια οι γνωστικές υπηρεσίες της εταιρείας αυξήθηκαν στις 25, από τις μόλις 4 που είχε. Από αυτές οι 19 είναι σε preview μορφή ενώ 6 είναι διαθέσιμες κανονικά.

Η Microsoft σκοπεύει να κάνει άλλες δύο “γνωστικές υπηρεσίες” διαθέσιμες τον επόμενο μήνα. Αυτές θα είναι η Content Moderator, η οποία θα αναλύει εικόνες και βίντεο και θα χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης αντικειμένων, και η Bing Speech API, η οποία θα μετατρέπει τον ήχο σε κείμενο και θα “καταλαβαίνει” την πρόθεση της γλώσσας, όταν την μετατρέπει ξανά σε ομιλία.

Οι γνωστικές υπηρεσίες της Microsoft έχουν ως σκοπό την διευκόλυνση των developers, ώστε να προσθέσουν νέα features στις εφαρμογές τους, όπως αναγνώριση ομιλίας, κατανόηση της γλώσσας, αναγνώριση συναισθήματος, και άλλων λειτουργιών που θα προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές.

Η Microsoft έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια, ωστόσο έχει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Amazon, Google και Apple, οι οποίες έχουν δημιουργήσει τα δικά τους προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης. Όπως και να έχει, τα επόμενα χρόνια η AI τεχνολογίες θα γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Πηγή 1,2

Επεξεργάστηκε την 20 Ιανουαρίου 2022 15:52

Σχόλια

  • Ακριβώς αυτό!!! Έχει να ανταγωνιστεί την Apple!!! Που πάτε βρε κακομοίρηδες μπροστά στον τεχνολογικό κολοσσό!! Τουλάχιστον 10 χρόνια μπροστά είναι το φωτεινό μήλο στον τομέα A.I
    Apple rules, haters gona hate!!

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Λάμπρος Κοσμόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.