Microsoft Edge: Η Google ενοχλείται όταν γίνεται χρήση του browser

, Microsoft Edge: Η Google ενοχλείται όταν γίνεται χρήση του browser

O ανταγωνισμός μεταξύ των Browsers είναι δεδομένος, αλλά η Google φέρεται να ενοχλείται σοβαρά από το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί που επιλέγουν τον Microsoft Edge αντί για τον Google Chrome. Σύμφωνα με διαδικτυακές πηγές, όσοι μπαίνουν στους Google λογαριασμούς τους από τον Edge λαμβάνουν ένα μήνυμα που τους προτρέπει να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τον Chrome.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολιάζουν ότι η Google βρίσκεται σε μία θέση κατά την οποία θέλει να πλήξει την ανοδική πορεία του Edge, παρόλο που ο Chrome εξακολουθεί να είναι ο κυρίαρχος στη μάχη των web browsers, με μερίδιο χρηστών που φτάνει έως και το 50%. Πολλοί χρήστες του Edge αναφέρουν ότι λαμβάνουν ένα μήνυμα που συνιστά τη χρήση του Google Chrome ως ενός πιο ασφαλούς και γρήγορου προγράμματος περιήγησης του web, λες και αυτό δεν ισχύει για τον σαφώς ανανεωμένο Edge… Το μήνυμα αυτό το είδαμε και εμείς όταν κάναμε Log in στο Google Account από τον Edge, όπως μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη φωτογραφία.

, Microsoft Edge: Η Google ενοχλείται όταν γίνεται χρήση του browser

Για να είμαστε δίκαιοι, πάντως, παρόμοια λογική προώθησης ακολουθεί και η Microsoft για τα δικά της προϊόντα, επομένως δεν θα πρέπει να την ενοχλεί που η Google ακολουθεί τα… βήματά της. Όλα αυτά δείχνουν ότι η μάχη του Διαδικτύου γύρω από τη χρήση των εργαλείων που σχετίζονται με αυτό δεν πρόκειται να κοπάσει και τόσο άμεσα…

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Εγώ να δεις πόσο είχα ενοχληθεί όταν κάθε γωνιά του Internet μου πάσαρε τον Chrome. Καλά να πάθουν λοιπόν και μακάρι να τους φάει τα μισά ποσοστά ή και παραπάνω.

chevyspark

Χρησιμοποιουσα chrome για λίγο έγινε πολύ χάλια όμως. Κύριος χρησιμοποιώ Firefox αλλά όταν έγινε το βήμα από Microsoft με τον edge το χρησημοποιω edge είναι ελαφρύς γρήγορος πολύ καλός. Από την πρώτη έκδοση του. Τον Chrome το έχω σβήσει εδώ και καιρό

George

Εγώ με Opera είμαι και δεν αλλάζω

jimpapado

..με την μηχανή του chrome είναι και αυτός!

George

Ναι είναι απλά για το δωρεάν adblock χωρις add-ons

mice

το ίδιο και το καινούριο edge (full name: edge chromium)

George

Και όμως θα αλλάξεις φίλε μου και θα βάλεις Vivaldi όπως έκανα εγώ . Γιατί τόσα χρόνια είχα όπερα και έλεος πόσο βαρύ έγινε σαν λογισμικό . Επισεις μην ξεχνάμε ότι η όπερα αγοράστηκε από κινεζικη εταιρία που έχει όλα τα δεδομένα μας και με ότι αυτό συνεπάγεται… Ο μάγκας δημιουργός του όπερα έφτιαξε τον Vivaldi που είναι σχεδόν ίδιος αλλά καλύτερος με default adblocker san ton brave browser και κρυπτογράφηση end to end οπότε ούτε ο ίδιος δεν ξερει τα δεδομένα μας που συνδέονται στο σέρβερ του Vivaldi επισεις έχει και pgp webmail δωρεάν username@vivaldi.net

George

Θα το δοκιμάσω φίλε
Ευχαριστώ

Aggelos

Firefox the best

Αλέξανδρος

Χρησιμοποιώ τον Edge από την πρώτη μέρα που βγήκε (δοκιμασμενος και στην beta φάση του ως project Spartan) και από την επίσημη κυκλοφορία των 10 ο καθημερινός μου browser. Η παλιά του έκδοση ενώ ξεκίνησε καλά έκανε κοιλιά στην πορεία. Ήταν έξυπνη η αλλαγή σε chromium γιατί όλοι το ριχναν στην μηχανή που ήταν ποιο γρήγορη κλπ. Το μήνυμα αυτό πάντως που αναφέρετε στο άρθρο το βλέπω από το 2016 έως και σήμερα. Δεν είναι κάτι καινούριο. Και στην σελίδα του YouTube έβγαινε στο πάνω μέρος της σελίδας μια σημείωση σε μπλε γραμμή και το έγραφε αυτό περί αλλαγής Browser, και επίσης τον Edge Chromium στο πρόσφατο παρελθόν η Google τον σαμποταρε με το UI το YouTube που όπως είπε η εταιρεία ”χρησιμοποιεί παλιά μηχανή και όχι την μοντέρνα του Chrome για αυτό φαίνεται έτσι” ενώ είχαν κυριολεκτικά την ίδια μηχανή και έκδοση.. Χωρίς να θέλω να πάρω το μέρος της μαικροσοφτ όμως και να σχολιάσω το κομμάτι της τελευταίας παραγράφου, δεν το κάνει με τον ίδιο τρόπο η μαικροσοφτ αυτό το πράμα. Ναι αν γράψεις στο Bing την λέξη Google σου βγάζει μια μπάρα που λέει αναζητήστε εδώ, αλλά υπάρχουν εφαρμογές της μαικροσοφτ που λειτουργούν ποιο αποδοτικά στο Android… Συνέχεια »

MikeX

*Ποτέ* μην δουλεύετε με μια εφαρμογή που δεν μπορείτε να απεγκατασήσετε … Αυτό θα πρεπε να γράψει η Google !!.

Challenge

Πολύ γρήγορος ορέ. Κλειδωδαμε εδώ λοιπόν. Μπράβο τους.

Welcome

Ασφαλέστερος ως προς τι?
Ο edge χρησιμοποιεί το ίδιο engine (chromium) με τον Chrome,
που εάν δεν κάνω λάθος το έχει αναπτύξει η ίδια η Google

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Google Pixel 8a: Διέρρευσαν εικόνες υψηλής ανάλυσης που αναδεικνύουν τις καμπύλες του

Kι όμως το Pixel 8a διέρρευσε ξανά αλλά αυτή τη φορά οι εικόνες είναι οι πιο υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες που έχουμε δει μέχρι σήμερα.

Gear Google Google Pixel

Google Pixel Tablet: Διέρρευσε η τιμή για το μοντέλο χωρίς dock

Mια φήμη που κυκλοφορεί υποστηρίζει ότι η Google ετοιμάζεται να λανσάρει μια έκδοση του Pixel Tablet χωρίς το Charging Speaker Dock στο κουτί.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.